Varnost MacOS Security POP-UP (Mac)

Kako se znebiti prevare MacOS Security POP-UP (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti varnost MacOS iz Mac?

Kaj je varnost MacOS?

„Varnost MacOS“ je ponarejena napaka, ki jo prikaže zlonamerno spletno mesto. Številni uporabniki ta spletna mesta nenamerno obiščejo brez njihovega soglasja - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP) ali vsiljivi oglasi, ki jih prikazujejo druga zavajajoča spletna mesta. Zavedajte se, da se potencialno neželeni programi običajno vdrejo v sisteme brez dovoljenja, poleg tega pa povzročajo preusmeritve, prikazujejo vsiljive oglase in zbirajo občutljive podatke.

Varnostna prevara MacOSTa napaka posnema pregled sistema in navaja, da je sistem okužen. Zlonamerno programsko opremo je treba takoj odpraviti. Zato uporabnike spodbujamo, da se po telefonski številki obrnejo na „certificirane tehnike“ („ + 1-888-743-8333 '), po katerem naj bi jih vodili skozi postopek odstranjevanja zlonamerne programske opreme. To je prevara - vaš računalnik je verjetno varen in optimiziran. Kibernetski kriminalci ustvarjajo prihodek tako, da lahkoverne uporabnike prevarajo, da pokličejo in plačajo za 'tehnično podporo', ki ni potrebna. Zato prezrite napako »Varnost MacOS« in takoj zapustite spletno mesto, ki ga prikazuje. Nekatera prevarantska spletna mesta uporabljajo skripte, ki uporabnikom preprečujejo, da bi zaprli zavihke / okna brskanja. V teh primerih zaključite brskalnik z upraviteljem opravil ali preprosto znova zaženite sistem. Po ponovnem zagonu sistema ne obnavljajte prejšnje seje, sicer tvegate ponovno odpreti zlonamerno spletno mesto.

Potencialno neželeni programi prikazujejo kupone, pasice, pojavna okna in druge podobne oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo orodja (npr. „Navidezne plasti“), ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato vsiljivi oglasi pogosto prikrivajo vsebino spletnega mesta, kar bistveno zmanjša izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko oglasi preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in zaženejo skripte, ki prikrito prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Zato lahko celo en nenamerni klik povzroči visoko tveganje za računalniške okužbe. Mladiči zbirajo tudi naslove IP, obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe, pritiske tipk in druge informacije, ki vključujejo osebne podatke. Te informacije se kasneje delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Zato lahko sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo, da takoj odstranite vse PUP.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'MacOS Security'
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Telefonska številka prevaranta + 1- (888) -394-1468, + 1-888-743-8333
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

'MacOS Security' ima veliko podobnosti s številnimi drugimi lažnimi sporočili o napakah, kot je Vaš Mac vas lahko okuži virus! , Kritična sistemska napaka: x679Qs5m , in Pokličite Apple podporo . Vsi trdijo, da je sistem poškodovan (npr. Okužene, manjkajoče datoteke itd.), Vendar so ti zahtevki zgolj poskus izsiljevanja denarja od lahkovernih uporabnikov. Tudi potencialno neželeni programi so si zelo podobni. S ponujanjem 'uporabnih funkcij' poskušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar so PUP-i namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto da bi imeli resnično vrednost za navadne uporabnike, ti programi neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Nekateri PUP-ji imajo uradna spletna mesta za prenos, vendar se zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov PUP pogosto vdre v sisteme brez dovoljenja - razvijalci jih množijo z uporabo prej omenjenih vsiljivih oglasov in zavajajoče tržne metode, imenovane 'združevanje' (prikrita namestitev Mladiči skupaj z običajno programsko opremo). Razvijalci skrivajo 'povezane »aplikacije v nastavitvah» Po meri / Napredno «(ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega bodo številni uporabniki verjetno pospešili te postopke in preskočili korake. Poleg tega kliknejo različne oglase, ne da bi razumeli možne posledice. To lahko privede do nenamerne namestitve potencialno neželenih programov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Previdnost je ključ do računalniške varnosti. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev in onemogočite vse dodatno vključene programe. Prekličite dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Prav tako vam svetujemo, da se izogibate uporabi prenosnikov / namestitvenih programov tretjih oseb, saj jih razvijalci ovrednotijo ​​s promocijo (združevanjem) PUP-ov. programsko opremo je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Poleg tega ne pozabite, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, a ko jih enkrat kliknete, preusmerite na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, pornografija itd.). Če naletite na te oglase, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUP-i, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v prvem pojavnem oknu »Varnost MacOS«:

Varnost MacOS
Vaša naprava je ogrožena
Želite vklopiti sprotno zaščito?
Vklopite ali pokličite + 1-888-743-8333

Posnetek zaslona drugega pojavnega okna »MacOS Security«:

MacOS Security prevara drugo pojavno okno

Besedilo je predstavljeno v drugem pojavnem oknu 'MacOS Security':

AKCIJSKI CENTER
Varnost in vzdrževanje
Vklopite zaščito pred virusi
Zaščita pred virusi je izključena
Varnost MacOS je našla nekaj zlonamerne vohunske / tvegane programske opreme. Pokličite nas takoj na:
+ 1-888-743-8333
Ne prezrite tega kritičnega opozorila. Če zaprete to stran, bo dostop do računalnika onemogočen, da se prepreči nadaljnja škoda v našem omrežju. Vaš računalnik je opozoril, da je okužen z vohunsko programsko opremo in opremo za tveganje.
Takoj se morate obrniti na nas, da vas bodo naši strokovni inženirji po postopku po telefonu vodili do zaščite vaše identitete. V naslednjih 5 minutah nas pokličite, da preprečite onemogočanje računalnika pred izgubo podatkov.

Videz prevare 'MacOS Security' (GIF):

Videz varnostne prevare MacOS (GIF)

Druga različica tega prevara:

Pojavna prevara v zvezi z varnostjo MacOS (2020-11-30 - prva stran)

Besedilo je predstavljeno v:

macOS Varnost

Opozorilo trojanske vohunske programske opreme - koda napake: # 0x898778

Dostop do tega računalnika je bil zaradi varnostnih razlogov blokiran.

Obrnite se na podporo za Mac: + 1- (888) -394-1468 (brezplačno)

Zaznana nevarnost - trojanska vohunska programska oprema

Warum ändert sich meine Bildschirmhelligkeit nicht?

Aplikacija: Ads.financetrack (1) .exe

Posnetek zaslona strani v ozadju:

Pojavna prevara v zvezi z varnostjo MacOS (2020-11-30 - ozadna stran)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih programov:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane s PUP, iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z virusom 'macos security':

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Remote-Desktop-Protokoll Ubuntu

Odstranjevanje virusa 'MacOS Security' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z virusom macos:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z virusom macos security:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z virusom macos:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije