MacOS: Spigot-AY Adware (Mac)

Kako se znebiti MacOS-a: Spigot-AY Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti MacOS: Spigot-AY iz Maca?

Kaj je MacOS: Spigot-AY?

Spigot je dvomljivo podjetje, ki je izdalo številne oglaševalske programe, vključno z Slick Savings , Amazon Shopping Assistant in mnogi drugi. To podjetje cilja na operacijski sistem Windows in MacOS. ' MacOS: Spigot-AY 'je generično ime grožnje (tudi Spigotova aplikacija), ki jo zaznajo protivirusni programi. Suite Avast in AVG te aplikacije zaznajo kot ' MacOS: Spigot-AY [PUP] '. Če v vsakem primeru naletite na obvestila o grožnji »MacOS: Spigot-AY«, je vaš računalnik okužen z aplikacijo oglaševalskega tipa.

MacOS: Prevara Spigot-ISProgrami oglasnega tipa naredijo dve stvari: prikazujejo vsiljive oglase in beležijo občutljive podatke. Po uspešni infiltraciji v sistem ti potencialno neželeni programi (PUA) prikažejo kupone, pasice, pojavna okna in druge podobne oglase. Razvijalci to dosežejo z uporabo orodij, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli obiskano spletno mesto. Zato oglasi pogosto prikrivajo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in izvajajo skripte za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Zato lahko že en sam nenamerni klik povzroči visoko tvegane računalniške okužbe. Programi oglaševalskega tipa so prav tako znani po sledenju brskanju. Ti programi zbirajo naslove IP, geolokacije, obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe, pritiske tipk in druge informacije, ki običajno vključujejo osebne podatke. Poleg tega razvijalci oglaševalske programske opreme podrobnosti pogosto delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci). Namestitev aplikacije za sledenje informacij v računalnik lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Če naletite na obvestila o grožnjah »MacOS: Spigot-AY«, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Upoštevajte, da ta obvestila pogosto sprožijo določene datoteke (npr. Predpomnilnik Google Chroma). Čeprav lahko protivirusni programi odpravijo oglaševalsko programsko opremo, nekateri (na primer Avast in AVG) ne izbrišejo pripadajočih datotek, zato morate to storiti ročno (spodnja navodila). Če se želite izogniti tej težavi, uporabite Kombinirano čistilo antivirusni paket.

POMEMBNO! V računalniku ne smete imeti nameščenih več protivirusnih programov. Ti programi se pogosto motijo, kar povzroči netočne rezultate skeniranja, nezmožnost pravilnega odstranjevanja programske opreme / zlonamerne programske opreme itd. Če želite namestiti nadomestni protivirusni program, morate najprej odstraniti obstoječega.

Povzetek grožnje:
Ime MacOS: Virus Spigot-AY
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja na stotine aplikacij oglaševalskega tipa, ki so skoraj popolnoma enake. Ne glede na to, kdo izda to oglaševalsko programsko opremo, sta funkcionalnost in vedenje pogosto enaka. Podjetja, kot je Spigot, sproščajo oglaševalske programe z enim namenom: ustvarjati prihodke. Potencialno neželene aplikacije namesto da bi imele resnično vrednost za običajne uporabnike, prikazujejo vsiljive oglase in zbirajo občutljive podatke. S ponudbo uporabnih funkcij poskuša oglaševalni program ustvariti vtis legitimnosti.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

V nekaterih primerih imajo aplikacije vrste adware uradna spletna mesta za prenos, vendar jih razvijalci razširijo tudi z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje« in vsiljivi oglasi. 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci skrivajo 'povezane »aplikacije v nastavitvah» Po meri / Napredno «(ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Teh informacij ne razkrijejo pravilno. Poleg tega mnogi uporabniki pospešijo te postopke, preskočijo korake in kliknejo različne oglase. S tem svoje sisteme izpostavljajo tveganjem za različne okužbe in ogrožajo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Obstajata dva preprosta koraka, da preprečite vdor sistema v potencialno neželene programe. Natančno analizirajte vsak korak prenosa / namestitve in onemogočite dodatno vključene programe. Prenesite programsko opremo samo iz uradnih virov z neposrednimi povezavami za prenos - tretji prenosniki / namestitelji bodo verjetno združili PUA-je, zato se jim morate izogibati. Upoštevajte, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, saj razvijalci v njihovo zasnovo vlagajo veliko sredstev, običajno pa jih preusmerijo na pornografijo, zmenke za odrasle, igre na srečo in druga nezaupljiva spletna mesta. Če pride do teh preusmeritev, takoj odstranite sumljive programe in vtičnike brskalnika. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Zavajajoči namestitveni program za brezplačno programsko opremo, ki distribuira aplikacije Spigot:

Spigot namestitveni program

Če želite ročno izbrisati predpomnilnik Google Chrome, sledite tem korakom:

  • Pojdi do Knjižnica mapa (Pojdi -> Pojdi v mapo -> ' ~ / Knjižnica ')
  • Pojdi do Predpomnilniki mapo
  • Pojdi do com.google.Chrome
  • Izbriši vse podatke znotraj

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

bash auf Ubuntu unter Windows

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstrani datoteke in mape, povezane z virusom macos: spigot-ay:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

MacOS: Odstranjevanje virusa Spigot-AY iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstrani razširitve Safari za spigot-ay virus, povezane z virusom:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstrani macos: dodatke za Mozilla Firefox, povezane z virusom spiy-ay:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstrani macos: spigot-ay z virusom povezane dodatke za Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije