Safari naj bo hitrejši in varnejši z javnim DNS-jem

Safari naj bo hitrejši in varnejši z javnim DNS-jem

S prilagoditvijo nastavitev DNS izboljšajte hitrost in varnost brskanja Safarija

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi, ko kliknete povezavo na spletni strani? Ali kako ste preusmerjeni na drugo spletno stran ali spletno mesto? Razmislite lahko tudi o tem, kako vaša e-poštna sporočila potujejo po internetu do prejemnikov. Ta gibanja so v bistvu zahteve in odgovori na določene strežnike, imenovane Sistem domenskih imen (DNS). Vaš računalnik (ali brskalniki) pošlje številčno zahtevo strežniku DNS, kjer ogromna baza podatkov hrani podatke o domenah in pripadajočih številčnih naslovih. Strežniki DNS se odzovejo z ujemajočo se domeno in omogočajo brskalniku, da naloži določeno spletno stran ali spletno mesto.

Zato je hitrost nalaganja spletnega mesta tesno povezana s hitrostjo strežnika DNS, ki ga uporabljate. DNS strežniki ponudnika internetnih storitev (ISP) niso najhitrejši, so pa priljubljeni, saj uporabljajo privzete nastavitve računalnika, razen če jih ročno spremenite. Spreminjanje nastavitev strežnika DNS ni težka naloga in uporabnikom lahko omogoči hitrejši odzivni čas (in spletna mesta se nalagajo hitreje). Te nastavitve vplivajo na vse spletne brskalnike, ki jih uporabljate. Poleg tega odprti strežniki DNS (ali javni strežniki) običajno vsebujejo več zaščitnih orodij v primerjavi s strežniki ISP. Strežniki DNS se pogosto srečujejo z različnimi težavami, ki povzročajo neodzivne spletne brskalnike in nedosegljiva spletna mesta / strani. Glede na prednosti in slabosti odprtih in javnih strežnikov DNS spodaj opisujemo, kako lahko spremenite nastavitve DNS na Macu.uvod

Kazalo:

Was ist der andere Speicher auf meinem Mac?

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Prednosti javnih strežnikov DNS

Spodaj pojasnjujemo prednosti javnih strežnikov DNS.

 • Izvedba. Izvaja 'pametno' predpomnjenje za zmanjšanje odzivnega časa.
 • Varnost. Ena najpomembnejših ranljivosti odprtih strežnikov DNS so napadi, ki spreminjajo predpomnilnik imenskih strežnikov. Posledično so obiskovalci preusmerjeni na potencialno zlonamerna spletna mesta. To ne velja za javne strežnike DNS.
 • Natančni rezultati. Vedno odgovorite s pravilnimi rezultati, ne glede na vneseno poizvedbo, in upoštevajte standarde DNS.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite nastavitve DNS v računalnikih Mac

Spreminjanje nastavitev DNS v računalnikih Mac je preprosto in zahteva le nekaj klikov. Najhitrejši strežniki DNS so verjetno strežniki DNS Cloudflare. Lahko pa izberete Googlove javne strežnike DNS ali Open DNS strežnike. Najprej pojdite na Mac System Preferences, odprite Network in izberite omrežje, za katerega želite prilagoditi nastavitve DNS.

So drehen Sie ein Video auf dem PC

izbrala-network-mac

DNS lahko spremenite tako za ethernet kot za povezave Wi-Fi. Kliknite Napredno. V novo odprtem oknu izberite zavihek DNS in na dnu seznama strežnikov DNS poiščite gumb Dodaj (+). Vnesite naslednje naslove IPv4: 1.1.1.1, 1.0.0.1 in IPv6: 2606: 4700: 4700: 1111, 2606: 4700: 4700: 1001, tako da za vsakim kliknete gumb Dodaj. Če želite, uporabite potrošniško storitev DNS storitve Cloudflare ali katero koli drugo, ki vam je ljubša. Ko so vsi vnosi končani, kliknite V redu in nato Uporabi, da shranite spremembe. Ko prilagodite nastavitve DNS, morda ne boste opazili sprememb, dokler ne počistite predpomnilnika DNS ali znova zaženete Mac. Če računalnika ne morete znova zagnati, sledite tem podrobnim navodilom kako splakniti predpomnilnik DNS v Macu.

add-dns-server-mac

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite nastavitve DNS v napravah iOS

Spreminjanje nastavitev DNS v mobilnih napravah Apple je podobno kot računalniki Mac in tudi preprosto. Samo nekaj dotikov in hitreje boste brskali po internetu. Odprite nastavitve iDevice in tapnite Wi-fi. Nato poiščite omrežje, ki ga uporabljate, in tapnite ikono z informacijami (i). Poiščite razdelek DNS in tapnite Konfiguracija DNS. V novem oknu izberite ročno in nato tapnite Dodaj strežnik. Zapišite obstoječe naslove strežnika, če novi ne bodo delovali pravilno. Nato vnesite naslove IPv4 v oblaku Cloudflare: 1.1.1.1, 1.0.0.1 in IPv6: 2606: 4700: 4700: 1111, 2606: 4700: 4700: 1001, pritisnite return in Shrani.

dns-ios

Holen Sie sich die Befehlszeile der Linux-Version

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite nastavitve DNS v računalnikih s sistemom Windows

V primerjavi z računalnikom Mac je spreminjanje nastavitev DNS v računalniku z Windows nekoliko bolj zapleteno. Za njihovo uspešno spreminjanje je potrebnih več korakov, kot je opisano spodaj.

kann keine sichere Verbindung herstellen
 • Za začetek pojdite na Nadzorna plošča, odprite Omrežje in internet, izberite Center za omrežje in skupno rabo in kliknite Spremeni nastavitve vmesnika.
 • Nato izberite omrežje, ki ga uporabljate.
  • Če uporabljate Ethernet omrežje, z desno miškino tipko kliknite Local Area Connection in izberite Properties.
  • Če ste povezani v omrežje Wi-Fi, z desno miškino tipko kliknite Wireless Network Connection in izberite Properties. Izberite trenutno brezžično omrežje.
 • Izberite zavihek za mreženje in na seznamu pod »Ta povezava uporablja naslednje elemente« izberite Internet Protocol različice 4 (TCP / IPv4) ali Internet Protocol različice 6 (TCP / IPv6) in kliknite Properties (Lastnosti).
 • V novo odprtem oknu kliknite Advanced in izberite zavihek DNS. Če ste našli kakšen naslov, ga zapišite, če boste morali preklopiti nazaj na privzete nastavitve. Odstranite jih in kliknite V redu.
 • V spodnji nalepki izberite »Uporabi naslednje naslove strežnika DNS«. Zapišite vnose, če obstajajo. Nato jih odstranite in vnesite DNS za potrošnike Cloudflare, odvisno od različice protokola:
  • Prednostni strežnik DNS za IPv4: 1.1.1.1, nadomestni strežnik DNS: 1.0.0.1
  • Prednostni strežnik DNS za IPv6: 2606: 4700: 4700: 1111, nadomestni strežnik DNS: 2606: 4700: 4700: 1001
 • Kliknite V redu.

Če prilagoditev nastavitev DNS ni izboljšala hitrosti brskanja Safarija, poskusite počistiti predpomnilnik in piškotke, tako da sledite podrobnim navodilom vodnik tukaj .

Video, ki prikazuje, kako spremeniti nastavitve DNS v računalniku Mac:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije