Aplikacija Media Search by Ask Redirect

Kako se znebiti aplikacije za iskanje medijev s programom Ask Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov

Aplikacija Media Search App by Ask preusmeri navodila

Kaj je aplikacija za iskanje medijev po vprašanju?

Aplikacija Media Search je zavajajoča aplikacija, ki trdi, da uporabnikom omogoča iskanje po internetu najnovejših novic in drugih podobnih informacij - ' Bodite prvi, ki boste vedeli o aktualnih novicah in priljubljenih predmetih z aplikacijo Media Search by Ask. Dostop do vrhunskih spletnih mest za pretakanje videoposnetkov in glasbe z enim klikom. Dostop za iskanje po spletu. „Nekateri uporabniki lahko verjamejo, da je ta aplikacija zakonita, vendar je aplikacija Search Media kategorizirana kot ugrabitelj brskalnika in potencialno neželen program (PUP). Ko ta aplikacija vdre v sistem, spremeni nastavitve internetnega brskalnika in zbira različne informacije o uporabniku / sistemu - vse to se izvede brez dovoljenja uporabnika.

Aplikacijo Media Search by ugrabitelju brskalnika AskPo uspešni infiltraciji aplikacija za iskanje medijev spletnemu mestu search.ask.com dodeli privzete nastavitve iskalnika, domače strani in novega zavihka v brskalniku Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox. Poleg tega ta ugrabitelj brskalnika namesti številne vtičnike brskalnika, namenjene preprečevanju razveljavitve teh sprememb uporabnikom. S tem aplikacija za iskanje medijev znatno zmanjša izkušnjo brskanja po internetu, saj so uporabniki nenehno preusmerjeni na search.ask.com brez njihovega soglasja. PUP lahko sledi tudi različnim uporabniškim / sistemskim informacijam, ki lahko vsebujejo osebne podatke. Takšno vedenje lahko povzroči težave z zasebnostjo. Če menite, da je aplikacija za iskanje medijev nameščena brez vašega dovoljenja, toplo priporočamo, da odstranite ugrabitelja brskalnika.

Aplikacije za ugrabitev brskalnika imajo pogosto podobno vedenje. Na primer, tako kot pri aplikaciji Media Search, myoivu.com , dealwifi.com , in only-search.com prav tako trdijo, da ponujajo uporabne funkcije, vendar pa zgolj povzročajo neželene preusmeritve brskalnika in zbirajo različne informacije. Te aplikacije za uporabnika ne pomenijo prave vrednosti - njihov namen je ustvariti prihodek za razvijalce.

Kako se je aplikacija za iskanje medijev po vprašanju namestila v moj računalnik?

Aplikacija Media Search se distribuira z zavajajočim trženjem programske opreme, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev programov tretjih oseb z običajno programsko opremo / aplikacijami) in se običajno namesti brez dovoljenja uporabnikov. Pravzaprav uporabniki svoje sisteme pogosto izpostavijo tveganju okužbe s hitrimi postopki prenosa in namestitve. Razvijalci zavajajočih aplikacij se zavedajo, da mnogi uporabniki preskočijo večino / vse korake in tako namerno prikrijejo programe tretjih oseb v nastavitvah 'Po meri' ali 'Napredno'. Torej, s hitrim postopkom prenosa in namestitve uporabniki pogosto nehote namestijo prevarante.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da bi se temu izognili, bodite pozorni med postopki prenosa in namestitve. Podrobno analizirajte vsak korak teh postopkov in prekličite vse programe tretjih oseb, ki so navedeni za prenos / namestitev. Poleg tega uporabite nastavitve »Po meri« ali »Napredno« in ne »Hitro« ali »Tipično« - to bo razkrilo vse povezane aplikacije, ki so navedene za namestitev, in vam omogočilo, da se odjavite.

Zavajajoč namestitveni program za brezplačno programsko opremo, ki se uporablja v distribuciji ugrabiteljev brskalnika Media Search App:

Lažni namestitveni program, ki ga distributer za iskanje medijev distribuira ugrabitelj brskalnika

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Aplikacija Media Search z odstranitvijo ugrabitelja brskalnika Ask:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Aplikacijo Media Search z vprašanjem ugrabitelja brskalnika odstranite prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: iskati ' Aplikacija Media Search by Ask ', Izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih programov, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto search.ask.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika Media Search App iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev z razširitvami Internet Explorerja, povezane z vprašanji

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev s pomočjo Vprašaj z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' Aplikacija Media Search by Ask ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani '.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev s funkcijo Vprašaj iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //www.search.ask.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi about: blank, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Vprašaj za iskanje '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.ask.com, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev z razširitvami Google Chrome, povezane z vprašanji

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev s funkcijo Vprašaj z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev s strani Ask iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome 1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poišči Razširitev iskanja po vprašanju ', izberite ta vnos in kliknite ikono smetnjaka.

Verwandeln Sie den PC in eine Emulator-Konsole

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« kliknite »nastavi strani« in premaknite miškin kazalec nad hxxp: //www.search.ask.com in kliknite simbol x. Zdaj lahko za svojo domačo stran dodate želeno spletno mesto.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev s pomočjo razširitev Mozilla Firefox, povezane z vprašanji(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskanje« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, odstrani » Vprašaj 'in dodajte ali izberite želeno domeno.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.ask.com, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev s strani Ask z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje aplikacije za iskanje medijev s strani Ask iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Poiščite aplikacijo Media by Ask '.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu odstranite hxxp: //www.search.ask.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' ask.com '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo preusmeritve search.ask.com, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Linux für ältere Laptops

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti internetni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.ask.com, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalskih programov infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve search.ask.com iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi search.ask.com ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.