MediaDownloader Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MediaDownloader (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti MediaDownloader iz Maca?

Kaj je MediaDownloader?

MediaDownloader je prevara, ki uporabnikom domnevno omogoča prenos medijskih datotek in pretvorbo njihovih formatov. Te trditve pogosto prevarajo uporabnike, da verjamejo, da je MediaDownloader zakonita aplikacija. Vendar se zavedajte, da se MediaDownloader distribuira po metodi 'združevanja' in zato pogosto vstopi v sisteme brez soglasja uporabnikov. Poleg tega ta aplikacija ponuja vsiljive spletne oglase in nenehno beleži podatke o dejavnosti brskanja po internetu. Iz teh razlogov je MediaDownloader kategoriziran kot potencialno neželen program (PUP) in oglaševalska programska oprema.

MediaDownloader adwarePo infiltraciji MediaDownloader uporabi 'virtualni sloj' za ustvarjanje pojavnih oken, kuponov, pasic in drugih podobnih oglasov. Navidezna plast omogoča namestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato oglasi, ki jih prikazuje MediaDownloader, pogosto prikrivajo osnovno spletno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega nekateri preusmerijo na zlonamerna spletna mesta - celo nenamerni kliki lahko povzročijo okužbe z zlonamerno ali programsko opremo z visokim tveganjem. Poleg tega MediaDownloader neprestano beleži naslove IP, obiskana spletna mesta, ogledane strani, poizvedbe, vnesene v iskalnike, in druge podobne informacije. Ti podatki lahko vsebujejo osebne podatke, ki jih razvijalci MediaDownloader delijo s sodelujočimi tretjimi osebami (ki zasebne podatke pogosto zlorabljajo za ustvarjanje prihodka). Prisotnost aplikacije za sledenje informacij v vašem sistemu lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo vam, da MediaDownloader takoj odstranite iz računalnika.

Povzetek grožnje:
Ime videoDownloader adware
Vrsta grožnje Adware, zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Imena zaznavanja Avast (MacOS: Bundlore-EA [Adw]), Ikarus (Trojan.MAC.Generic), Kaspersky (Not-a-virus: HEUR: AdWare.OSX.Bnodlero.ah), ZoneAlarm by Check Point (Not-a-virus : HEUR: AdWare.OSX.Bnodlero.ah), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

MediaDownloader ima veliko podobnosti z drugimi aplikacijami oglaševalskega tipa, kot je WishApp , MyShopBot , in PowerSearchOnline . Upoštevajte, da imajo vsi različne funkcije, vendar imajo enako vedenje. Oglasna programska oprema je zasnovana samo tako, da razvijalcem ustvarja prihodek, redni uporabniki pa ne prejmejo pomembnejše vrednosti. Mladiči, kot je MediaDownloader, zgolj ustvarjajo vsiljive spletne oglase (prek oglaševalskega modela »Pay Per Click«) in zbirajo različne podatke (ki jih kasneje delijo s tretjimi osebami za ustvarjanje prihodka).

Kako se je MediaDownloader namestil v moj računalnik?

MediaDownloader ima uradno spletno mesto za prenos, vendar ga razvijalci distribuirajo tudi s pomočjo zavajajoče metode trženja programske opreme, imenovane »združevanje« - prikrita namestitev potencialno neželenih programov z običajno programsko opremo. Raziskave kažejo, da mnogi uporabniki pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo večino korakov. Zato so vsi združeni programi skriti v nastavitvah »Po meri / Napredno«. S preskokom tega razdelka uporabniki svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Te razmere je mogoče preprečiti z dvema preprostima korakoma. Pupi se distribuirajo po metodi združevanja in zato nikoli ne hitite s postopki prenosa ali namestitve. Vsak korak natančno analizirajte z nastavitvami »Po meri / Napredno«. Drugič, zavrnite ponudbe za prenos / namestitev programov drugih ponudnikov in onemogočite že vključene programe.

Zavajajoči namestitveni program, ki promovira programsko opremo MediaDownloader:

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za promocijo MediaDownloaderja

Ubuntu zum Windows 10 Bootloader hinzufügen

Še en namestitveni program, ki promovira programsko opremo MediaDownloader:

MediaDownloader oglaševalska programska oprema, ki spodbuja namestitveni program

Posnetek zaslona aplikacije MediaDownloader (videoDownloader):

Aplikacija MediaDownloader (videoDownloader)

Posodobljena različica potencialno neželene aplikacije MediaDownloader za Mac:

mediadownloader app osx posodobljena različica

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Video, ki prikazuje odstranitev MediaDownloaderja s kombiniranim čistilom:

Odstranjevanje programske opreme MediaDownloader:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z MediaDownloader, iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z video programsko opremo video:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

Windows 10 Computer fährt willkürlich herunter

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

Datei kann nicht gelöscht werden, da sie im System geöffnet ist

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

domača stran oglaševalske programske opreme videoDownloader in privzeta odstranitev internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z videodownloaderjem:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

vi beenden ohne zu speichern

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno '. Če želite nastaviti svojo domačo stran, vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje '. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox za oglaševalsko programsko opremo videodownloader:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z videoodownloader:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

ubuntu auf usb installieren

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .