Neželena aplikacija MegaBackup

Kako odstraniti neželeno aplikacijo MegaBackup - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje MegaBackup

Kaj je MegaBackup?

MegaBackup je prevarantska aplikacija, ki trdi, da zagotavlja varnostno kopijo podatkov. Sprva se ta funkcija morda zdi legitimna in uporabna, vendar se ta aplikacija v sistem vdre brez soglasja uporabnikov. Zato je MegaBackup kategoriziran kot potencialno neželen program (PUP).

MegaBackup neželena aplikacijaČeprav je MegaBackup zakonita aplikacija, večina potencialno neželenih programov spremlja brskanje po internetu s snemanjem naslovov IP, obiskanih URL-jev, ogledanih strani, poizvedb, vnesenih v iskalnike, in drugih podobnih informacij. Te informacije lahko vsebujejo zasebne podatke, ki jih razvijalci PUP delijo s sodelujočimi tretjimi podjetji, ki osebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Prisotnost aplikacije za sledenje informacij v vašem sistemu lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Poleg tega ti mladički ustvarjajo vsiljive spletne oglase, ki prikrivajo osnovno vsebino spletnega mesta in lahko vodijo tudi do zlonamernih spletnih mest. Zato je klikanje nanje tvegano in lahko povzroči različne računalniške okužbe. Potencialno neželene programe je treba takoj odstraniti.

Obstaja na stotine potencialno neželenih programov, ki si delijo podobnosti z MegaBackupom (predvsem zaradi njihove metode distribucije). BestCleaner , MaxPerforma , in DiskPower je le nekaj primerov iz mnogih. Upoštevajte, da vsi PUP-i ponujajo 'uporabne funkcije', vendar so te trditve zgolj poskus prevare uporabnikov za namestitev. PUP-i so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce in ne zagotavljajo pomembne vrednosti za običajne uporabnike. Zbirajo osebne podatke, prikazujejo vsiljive oglase in povzročajo neželene preusmeritve brskalnika.

Kako se je MegaBackup namestil v moj računalnik?

MegaBackup ima uradno spletno mesto za prenos, vendar mnogi uporabniki to aplikacijo namestijo nenamerno, brez njihovega soglasja. To je posledica zavajajoče metode trženja programske opreme, imenovane »združevanje« - prikrita namestitev PUP-ov z običajno (pogosto brezplačno) programsko opremo. Vsi združeni programi so skriti v nastavitvah »Po meri« ali »Napredno« v postopkih prenosa / namestitve. Uporabniki pogosto pohitijo s tem odsekom in preskočijo večino korakov, kar pogosto povzroči nenamerno vključitev prevarantov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Obstajata dva preprosta koraka, da preprečite to situacijo. Prvič, nikoli ne hitite s prenosom in namestitvijo programske opreme. Vsak korak postopkov prenosa / namestitve natančno analizirajte z uporabo nastavitev 'Po meri' ali 'Napredno'. Drugič, zavrnite ponudbe za prenos / namestitev aplikacij drugih ponudnikov in prekličite že vključene. Paketi programov so pogosto prevaranti in jih zato nikoli ne bi smeli namestiti. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Zavajajoči namestitveni program za brezplačno programsko opremo, ki distribuira MegaBackup PUP:

Prevarantski namestitveni program za distribucijo MegaBackup PUP-a

Posnetek zaslona aplikacije MegaBackup:

Potencialno neželen program MegaBackup

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Beste Linux-Distribution für Kinder

Hitri meni:

Odstranjevanje PUP MegaBackup:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme MegaBackup prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite MegaBackup ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav MegaBackup vtičnikov brskalnika ni namestil v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov MegaBackup iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov MegaBackup iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa megabackup, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Sie sind der glückliche Besucher von heute Popup

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov MegaBackup iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov MegaBackup iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa megaback, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov MegaBackup iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov MegaBackup iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z megaback-om, morebitno neželeno odstranitvijo programa, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

Virus, der besagt, dass fbi Computer gesperrt hat

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa megaback, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če naletite na težave pri poskusu odstranjevanja megaback-a, potencialno neželenega programa, iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o potencialno neželenem programu megabackup ali njegovem odstranjevanju, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.