Mikrofon ne deluje. Kako to popraviti?

Mikrofon ne deluje. Kako to popraviti?

Mikrofon ne deluje v operacijskem sistemu Windows 10. Kako ga enostavno odpraviti.

Sprva so z mikrofoni ojačevali človeški glas in nagovarjali večje skupine ljudi. Prve naprave so se imenovale megafoni, danes pa so mikrofoni uporabni za snemanje zvoka, zagotavljajo funkcije prepoznavanja govora in so se uporabljali za pogovore s prijatelji, družino in sodelavci z različnimi aplikacijami in napravami.

Večina sodobnih prenosnih računalnikov ima notranje mikrofone, zato vam na vaš računalnik ni treba priključiti dodatnih naprav. Kljub priljubljenosti mikrofonov imajo številni uporabniki težave z njimi - mikrofoni ne snemajo zvoka, ne morejo uporabljati Skypa in drugih podobnih aplikacij itd. Ta težava je postala bolj razširjena po uvedbi posodobitve za Windows 10 Creators. Razlogi za težave z mikrofonom (notranji ali zunanji) so različni: napačne nameščene gonilnike, težave s strojno opremo operacijskega sistema Windows itd.Najprej se prepričajte, da strojna oprema mikrofona deluje in ni poškodovana. Mikrofon priključite na drug računalnik. Še bolje bi bilo, če drugi računalnik ne bi imel iste različice operacijskega sistema. Če na primer uporabljate Windows 10, priporočamo, da mikrofon preizkusite v računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 itd. Če mikrofon ne deluje, ko je povezan z drugim računalnikom, je verjetno, da je mikrofon na nek način poškodovan. Če je mogoče, na trenutni računalnik priključite drug mikrofon in preverite, ali deluje. To vam bo pomagalo ugotoviti, ali je težava v računalniku ali mikrofonu. Če uporabljate namizni računalnik in zunanji mikrofon, ga poskusite priključiti na zadnja vrata računalnika. V nekaterih primerih prednja vrata ne delujejo vedno.

Če ste mikrofon poskušali povezati z drugim računalnikom in deluje, preberite spodnji vodnik, če želite izvedeti, kako odpraviti to težavo. Koraki veljajo tudi za prenosne računalnike z notranjimi mikrofoni.

kako narediti mikrofon v operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Ihr Computer hat ein Viren-Popup

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom, vključno s težavami s snemanjem zvoka. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Snemanje zvoka' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' in ga izberite. Kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Preverite, ali orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update odpravlja težavo z zunanjim ali notranjim mikrofonom. Poleg tega zaženite 'Govor' orodje za odpravljanje težav.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Prepričajte se, da je mikrofon omogočen

Prepričajte se, da je vaš mikrofon v operacijskem sistemu Windows 10 omogočen. Možno je, da je preprosto izklopljen - razlog, zakaj ne deluje. Če želite preveriti, ali je v sistemu Windows omogočena, pojdite v Nastavitve, poiščite in kliknite 'Zasebnost' .

preverite, ali je mikrofon omogočen 1. korak

V oknu z nastavitvami zasebnosti poiščite in izberite 'Mikrofon' na levem podoknu. Prepričajte se, da je preklop pod 'Naj aplikacije uporabljajo moj mikrofon' je preklopljen na 'Vklopljeno' položaj. Če mikrofon uporabljate z določeno aplikacijo, preverite, ali ste tej aplikaciji omogočili dostop do mikrofona. Na seznamu poiščite aplikacijo in preverite, ali je preklop preklopljen na 'Vklopljeno' položaj. Preverite, ali to odpravlja težavo z mikrofonom.

preverite, ali je mikrofon omogočen, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Nastavite mikrofon kot privzeto napravo

Če je zunanji mikrofon povezan z računalnikom, to ne pomeni nujno, da je nastavljen kot privzeta naprava - to boste morda morali storiti ročno. To naredite tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono zvočnika / glasnosti in izberete „Snemalne naprave“ iz kontekstnega menija.

1. nastavite mikrofon kot privzeto napravo

Na zavihku Snemanje izberite mikrofon in kliknite 'Nastavi privzeto' , da jo nastavite kot privzeto snemalno napravo. Preverite, ali to odpravlja težavo z mikrofonom.

2. nastavite mikrofon kot privzeto napravo

Če na seznamu snemalnih naprav ni mikrofona, z desno miškino tipko kliknite prazen prostor v oknu za snemanje in omogočite 'Prikaži onemogočene naprave' in 'Pokaži odklopljene naprave' opcije. Mikrofon bi se moral prikazati in ga boste lahko nastavili kot privzeto napravo s predhodno opisanim korakom.

3. mikrofon nastavite kot privzeto napravo

[Nazaj na kazalo]

Prepričajte se, da mikrofon ni izklopljen

Drug razlog za 'težavo z mikrofonom' je ta, da je le utišan ali je glasnost nastavljena na najmanjšo možno mero. Če želite preveriti, z desno miškino tipko kliknite ikono zvočnika v opravilni vrstici in izberite „Snemalne naprave“ . Izberite mikrofon (vaša snemalna naprava) in kliknite 'Lastnosti' .

poskrbite, da mikrofon ni utišan 1. korak

V oknu z lastnostmi mikrofona kliknite 'Ravni' in se prepričajte, da ikona zvočnika nima rdečega znaka in je glasnost nastavljena na 100. Po potrebi preverite spremembe in kliknite 'Uporabi' . Preverite, ali težave z mikrofonom še vedno obstajajo.

2. mikrofon ne sme biti utišan

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite ali posodobite gonilnike mikrofona

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Lahko poskusite odstraniti in nato dovolite operacijskemu sistemu Windows, da samodejno znova namesti gonilnike, ali pa poskusite ročno posodobiti gonilnike (ali poskusite oba načina). Če želite znova namestiti gonilnike mikrofona, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

znova namestite ali posodobite gonilnike mikrofona 1. korak

V oknu upravitelja naprav dvokliknite „Zvočni vhodi in izhodi“ (ali kliknite puščico), da razširite ta razdelek. Z desno tipko miške kliknite snemalno napravo (mikrofon) in izberite 'Odstrani gonilnik' iz kontekstnega menija. Znova zaženite računalnik in Windows bo znova namestil manjkajoče gonilnike.

znova namestite ali posodobite gonilnike mikrofona 2. korak

Če sistema Windows iz nekega razloga ni mogoče znova namestiti, lahko sistem prisilite k ponovni namestitvi, tako da odprete Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknete ime računalnika (naj bo prvo na seznamu). Izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' in Windows bo namestil manjkajoče gonilnike.

znova namestite ali posodobite gonilnike mikrofona 3. korak

Če želite gonilnike posodobiti ročno ali samodejno, v upravitelju naprav z desno miškino tipko kliknite snemalno napravo in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

znova namestite ali posodobite gonilnike mikrofona 4. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali po računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate ročno poiskati in namestiti gonilnike. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnike v računalnik ali pogon USB.


znova namestite ali posodobite gonilnike mikrofona 5. korak

Firefox "Ihre Verbindung ist nicht sicher"

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

znova namestite ali posodobite gonilnike mikrofona 6. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite Windows Audio Service

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Storitev Windows Audio upravlja zvok za programe, ki temeljijo na sistemu Windows. Če se ta storitev ustavi, zvočne naprave in učinki ne bodo pravilno delovali. Če je onemogočen, se storitve, ki so odvisne od njega, ne bodo zagnale. Če želite znova zagnati storitve Windows Audio, pritisnite tipko Windows + R na tipkovnici ali vnesite zaženi v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat, da odprete pogovorno okno Zaženi. Ko je odprta, vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

znova zaženite Windows audio service korak 1

V oknu Services boste videli seznam storitev Windows. Najti 'Windows Audio' storitev in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Ponovni zagon' iz kontekstnega menija. Lahko pa izberete 'Stop' in nato znova kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Začni' . Preverite, ali to odpravlja težavo z mikrofonom.

znova zaženite Windows audio storitev 2. korak

Če to ne deluje, z desno miškino tipko kliknite 'Windows Audio' storitev in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija. V oknu z lastnostmi storitve Windows Audio preverite, ali je 'Vrsta zagona' je nastavljeno na 'Samodejno' . V nasprotnem primeru nastavite na Samodejno in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo.

znova zaženite Windows audio storitev 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Uporabite to metodo le, če je vaš mikrofon pred kratkim prenehal delovati. Na primer, če se je ta težava pojavila po posodobitvi sistema Windows. Če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred težavami z mikrofonom, boste težavo morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run, tako da pritisnete tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje. To bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve takrat, ko so težave z mikrofonom že prisotne - zagotovo se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in ste lahko rešili težavo z mikrofonom. Če poznate drugo metodo, ki je rešila to težavo in ni omenjena v našem priročniku, jo delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako mikrofon deluje v sistemu Windows 10:

mikrofon am headset funktioniert nicht windows 10

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije