Microsoft Antivirus prevara

Kako odstraniti prevara Microsoft Antivirus - koraki za odstranitev virusa

Vodnik za odstranjevanje virusov 'Microsoft Antivirus'

Kaj je 'Microsoft Antivirus'?

'Microsoft Antivirus' je na novo odkrita prevara, namenjena uporabnikom, da naložijo ponarejen protivirusni paket. Ta prevara se večinoma distribuira z lažnimi prenosi / posodobitvami programske opreme in običajno vdre v sisteme brez privolitve. Ko se uporabniki strinjajo s prenosom promovirane protivirusne programske opreme, zlonamerna programska oprema zaklene računalniške zaslone in prikaže sporočilo, ki jih spodbuja k vnosu kode za odklepanje.

Microsoft Antivirus prevaraPo infiltraciji zlonamerna programska oprema prikaže sporočilo o napaki, v katerem je navedeno, da je bila aplikacija blokirana zaradi varnostnih težav sistema. Uporabnike spodbujamo, da takoj prenesejo Microsoftov protivirusni paket, ki naj bi odpravil težavo. Sporočilo o napaki je v resnici napačno in nima nobene zveze z Microsoftom. Namesto da bi prenesli protivirusno programsko opremo, bodo uporabniki na koncu prenesli in namestili zlonamerne izvedljive datoteke, ki izvedejo lažno skeniranje sistema in zaklenejo zaslon računalnika. Kot smo že omenili, je za odklepanje zaslona potrebna edinstvena koda. Če ga želite prejeti, uporabnike spodbujamo, da se obrnejo na razvijalce prek navedenega e-poštnega naslova. Po e-pošti razvijalcem (ki uporabljajo ime »Akmal«) so uporabniki v zameno za kodo pozvani, da predložijo določeno pristojbino. Upoštevajte, da ti ljudje žrtve pogosto ignorirajo po predložitvi plačil. Plačilo običajno ne daje pozitivnih rezultatov. Ne glede na stroške ne plačujte. Pravzaprav nikoli ne poskušajte stopiti v stik s temi ljudmi. Na srečo je raziskovalec varnosti zlonamerne programske opreme, S! Ri , je analiziral to zlonamerno programsko opremo in pridobil kodo (' shreklover '), s katerim lahko brezplačno odklenete zaslon. Zato teh ljudi ni treba kontaktirati.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Microsoft Antivirus'
Vrsta grožnje Ransomware, kripto virus, omarica datotek
Simptomi Datotek, shranjenih v računalniku, ni mogoče odpreti, prej delujoče datoteke imajo zdaj drugo pripono, na primer my.docx.locked. Na namizju se prikaže sporočilo, ki zahteva odkupnino. Kiber kriminalci zahtevajo plačilo odkupnine (običajno v bitcoinih) za odklepanje datotek.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte (makri), hudourniške spletne strani, zlonamerni oglasi.
Škoda Vse datoteke so šifrirane in jih ni mogoče odpreti brez plačila odkupnine. Dodatne trojanske programe za krajo gesla in okužbe z zlonamerno programsko opremo lahko namestite skupaj z okužbo z odkupno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

'Microsoft Antivirus' je v primerjavi z drugimi prevaranskimi napakami razmeroma redko. Čeprav obstajajo nekateri, ki širijo zlonamerno programsko opremo (npr. Gothamove pisave ni bilo mogoče najti ) večina ne infiltrira v računalniške sisteme uporabnikov. Dejansko napake pri prevari praviloma povzročajo zlonamerna spletna mesta (na primer Ta zgradba sistema Windows 10 je poškodovana , Varnostni center Windows Defender in mnogi drugi). Večina trdi, da je sistem okužen, manjka ali je poškodovan na druge podobne načine, in spodbujajo uporabnike, da se obrnejo na lažno 'tehnično podporo'. Nato uporabnike spodbujamo, da plačajo za storitve, ki niso potrebne. Edini namen vseh ponarejenih napak je izsiljevanje denarja od nič hudega slutečih uporabnikov.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Kot smo že omenili, se zlonamerna programska oprema 'Microsoft Antivirus' širi z lažnimi prenosi in posodobitvami programske opreme. Uporabniki so pogosto prevarani, da verjamejo, da prenašajo ali posodabljajo določene programe, če dejansko njihova dejanja lahko privedejo do okužbe sistema. Obstajata dve možni situaciji: 1) uporabniki namestijo izbrano programsko opremo skupaj z zlonamerno programsko opremo [metoda združevanja] 2) uporabniki preprosto prenesejo / namestijo samo virus. Konec koncev sta glavna razloga za računalniške okužbe slabo znanje in neprevidno vedenje.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Programsko opremo je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se običajno monetizirajo s promocijo potencialno neželenih programov ali celo virusov. Zato teh orodij nikoli ne uporabljajte. Poleg tega ima večina aplikacij vgrajeno funkcijo posodabljanja, za razširjanje zlonamerne programske opreme pa se uporabljajo ponarejeni posodobitelji. Zato nikoli ne uporabljajte nobenih orodij tretjih oseb za obnovo nameščene programske opreme. Uporabljajte implementirane funkcije ali vsaj orodja, ki jih nudi samo uradni razvijalec. Najpomembnejša je tudi namestitev in izvajanje ugledne programske opreme za protivirusno / vohunsko programsko opremo.

Besedilo, predstavljeno na zaklenjenem zaslonu »Microsoft Antivirus«:

Računalnik je popolnoma zaklenjen
TIP UNIKATNE KODE TAKOJ TUKAJ
* se obrnite na akmalpratama94@gmail.com iz kode.

Videz Microsoftove protivirusne prevare (ponarejen protivirusni program):

videz prevara protivirusnih programov .gif

wie kann man verhindern, dass lautsprecher knistern

Dejanja po korakih, ki jih izvaja prevara 'Microsoft Antivirus' po infiltraciji:

Korak 1:

Microsoft Antivirus prevara 1. korak

Besedilo, predstavljeno v tem koraku:

Ta aplikacija je blokirana zaradi nezaščitenega računalnika. Zdaj namestite Microsoftov priporočeni protivirusni program!

2. korak:

Microsoft Antivirus prevara 2. korak

Besedilo, predstavljeno v tem koraku:

Ne želimo prenesti protivirusne programske opreme. Ali želite nadaljevati?

3. korak:

Microsoft Antivirus prevara 3. korak

4. korak:

Microsoft Antivirus prevara 4. korak

Besedilo, predstavljeno v tem koraku:

Hvala, ker uporabljate Microsoft Antivirus. Za vaš računalnik zagotavljamo, da je varen in zaščiten pred virusi. Zares je priporočljivo, da začnete s pregledovanjem, preden naredite kaj drugega.

Ponarejeno skeniranje sistema, izvedeno po namestitvi (zaslon se takoj zaklene):

Prevara Microsoft Antivirus, ki izvaja lažno skeniranje

Po vnosu kode za odklepanje se prikaže pojavno okno (uporabite ' shreklover 'koda za brezplačno odklepanje zaslona):

Pojavno okno, prikazano po vnosu kode v prevaro Microsoft Antivirus

Besedilo, predstavljeno v tem pojavnem oknu:

Ta ponarejeni protivirusni program je izdelal Akmal, NEMOJTE NAMESTITI NIČEGA DUMLJIVEGA NA SVETU MEMED (Internet) IN NE ZAUPAJTE NEPOZNATIM ZAJEDNIKOM! Hvala vam.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje virusa 'Microsoft Antivirus':

Korak 1

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med zagonom računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option, nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8: Pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno, v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meni »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite 'Nastavitve zagona'. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite »5« za zagon v varnem načinu z omrežnim pozivom.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

was bedeutet could t load plug in

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

2. korak

Prijavite se v račun, okužen z virusom 'Microsoft Antivirus'. Zaženite internetni brskalnik in prenesite zakonit protivohunski program. Posodobite protivohunsko programsko opremo in zaženite popolno skeniranje sistema. Odstranite vse zaznane vnose.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.


Če računalnika ne morete zagnati v varnem načinu z omrežjem, poskusite obnoviti sistem.

Windows 10 und Ubuntu Dual-Boot

Videoposnetek, kako odstraniti viruse z uporabo 'Varnega načina z ukaznim pozivom' in 'Obnovitve sistema':

1.Med zagonom računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Options (Napredne možnosti Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Command Prompt in pritisnite ENTER.

Zaženite računalnik v varnem načinu z ukaznim pozivom

2. Ko se naloži način ukaznega poziva, vnesite naslednjo vrstico: cd obnovitev in pritisnite ENTER.

obnovitev sistema z uporabo ukaznega poziva

3. Nato vnesite to vrstico: rstrui.exe in pritisnite ENTER.

obnovitev sistema z ukaznim pozivom rstrui.exe

4. V odprtem oknu kliknite 'Naprej'.

obnoviti sistemske datoteke in nastavitve

5. Izberite eno od razpoložljivih obnovitvenih točk in kliknite »Naprej« (s tem se bo računalniški sistem obnovil na prejšnji čas in datum, preden virus »Microsoft Antivirus« vdre v vaš računalnik).

izberite obnovitveno točko

6. V odprtem oknu kliknite 'Da'.

zaženite obnovitev sistema

7. Po obnovitvi računalnika na prejšnji datum prenesite in optično preberite računalnik z priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme za odpravo morebitnih ostankov virusa 'Microsoft Antivirus'.

Če računalnika ne morete zagnati v varnem načinu z omrežjem (ali z ukaznim pozivom), zaženite računalnik z reševalnim diskom. Nekateri virusi onemogočijo varni način, zaradi česar je njegovo odstranjevanje zapleteno. Za ta korak potrebujete dostop do drugega računalnika. Po odstranitvi virusa »Microsoft Antivirus« iz računalnika znova zaženite računalnik in ga optično preberite z zakonito protivohunsko programsko opremo, da odstranite morebitne ostanke te varnostne okužbe.

Druga orodja, za katera je znano, da odstranijo to prevaro: