Microsoft je blokiral računalniško prevaro

Kako odstraniti Microsoft je blokiral računalniško prevaro - navodila za odstranjevanje virusov

Microsoft je blokiral navodila za odstranitev računalnika

Kaj je Microsoft blokiral računalnik?

Podoben Microsoftovo varnostno opozorilo , Sumljiva povezava , Zaznana kršitev požarnega zidu in mnogi drugi, »Microsoft je blokiral računalnik« je lažno sporočilo o napaki, ki ga prikaže zavajajoče spletno mesto. Raziskave kažejo, da na to spletno mesto uporabnike pogosto preusmerijo različni potencialno neželeni programi (PUP), ki pogosto vdirajo v sisteme brez dovoljenja. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, mladiči zlorabljajo sistemske vire, zbirajo informacije in prikazujejo zlonamerne oglase (pojavna okna, kuponi, pasice itd.)

Microsoft je blokiral računalniško oglaševalsko programsko opremoNapaka »Microsoft je blokiral računalnik« navaja, da je požarni zid Windows zaznal sumljivo dejavnost, zato naj bi bil sistem blokiran. Da bi preprečili nadaljnje težave, se morajo uporabniki po telefonski številki takoj obrniti na „Microsoftove tehnike“ („ 1-800-745-9386 '). Nato naj bi prejeli pomoč pri reševanju teh vprašanj. Dejansko je napaka »Microsoft je blokiral računalnik« ponarejena - prevara, ki nima nič skupnega z Microsoftom. Kiber kriminalci trdijo, da so certificirani tehniki, in nudijo pomoč (ki ni potrebna) za določeno plačilo. Poleg tega ti ljudje pogosto zahtevajo oddaljeni dostop do računalnikov uporabnikov za namestitev zlonamerne programske opreme in / ali spreminjanje sistemskih nastavitev. Nato trdijo, da 'odkrijejo' dodatne težave in za dodatno plačilo ponudijo nadaljnjo pomoč. Zato vam toplo priporočamo, da prezrete 'Microsoft je blokiral računalnik' in nikoli ne poskušate poklicati zgoraj omenjene telefonske številke. To napako lahko odpravite preprosto tako, da zaprete spletni brskalnik ali znova zaženete sistem. Nekateri PUP in zlonamerna spletna mesta v ozadju izvajajo neželene procese (npr. Rudarjenje kriptovalut) brez privolitve uporabnikov. Ta zloraba sistemskih virov lahko povzroči znatno zmanjšanje celotne zmogljivosti računalnika. Druga slabost je sledenje informacijam. Večina PUP-ov beleži različne informacije o uporabniškem sistemu, ki običajno vključujejo osebne podatke. Podatki se pozneje prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Prisotnost aplikacij za sledenje informacij lahko vodi do resnih težav z zasebnostjo. PUP-i so zasnovani tudi za prikazovanje oglasov z 'napačnim oglaševanjem', ki prikrivajo osnovno vsebino spletnega mesta (s čimer se zmanjša izkušnja brskanja po spletu) in vodijo do zlonamernih spletnih mest, v nekaterih primerih pa celo izvajajo skripte za prenos / namestitev zlonamerne programske opreme. Zato klikanje nanje tvega nadaljnje okužbe računalnika. Priporočamo vam, da takoj odstranite vse potencialno neželene programe.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Microsoft je blokiral računalnik'
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Kot je bilo omenjeno zgoraj, ima 'Microsoft blokiral računalnik' veliko podobnosti z na desetine drugih napak. Vsi trdijo, da je sistem okužen, manjkajoče datoteke ali je poškodovan na podobne načine, vendar so ti lažni trditve zgolj poskusi, da bi nič hudega sluteče uporabnike prevarali, da so poklicali in plačali za tehnično podporo, ki ni potrebna. Tudi potencialno neželeni programi imajo veliko podobnosti. Večina ponuja 'uporabne funkcije' (npr. Optimizacijo sistema, protivirusno zaščito, pretvorbo formatov datotek itd.), Vendar ti programi običajno ne prinašajo prave vrednosti za običajne uporabnike. PUP-i so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto da bi zagotovili katero koli od obljubljenih funkcij, povzročajo neželene preusmeritve, zlorabljajo sistemske vire, zbirajo informacije in prikazujejo oglase, kar ogroža vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

V nekaterih primerih imajo potencialno neželeni programi uradna spletna mesta za prenos, vendar se večina distribuira z uporabo zgoraj omenjenih oglasov, skupaj z varljivo trženjsko metodo, imenovano 'združevanje' - prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z redno (večinoma brezplačno) programsko opremo. Zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja se mladiči pogosto vdrejo v sisteme brez dovoljenja. Razvijalci namestitve PUP ne razkrijejo pravilno - te podatke skrivajo v različnih odsekih (npr. V nastavitvah »Po meri / Napredno«) v postopkih prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki kliknejo različne oglase in pohitijo s postopki prenosa / namestitve. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če želite preprečiti pronicanje sistema s strani PUP-ov, bodite zelo previdni pri nalaganju / nameščanju programske opreme in brskanju po internetu na splošno. Prenesite programsko opremo samo iz uradnih virov in po možnosti z neposredno povezavo za prenos (orodja za prenos / namestitev tretjih oseb pogosto vključujejo zlonamerne aplikacije). Poleg tega analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve, da onemogočite vse dodatno vključene programe. Upoštevajte, da so zlonamerni oglasi zakoniti, vendar jih je mogoče prepoznati, saj pogosto vodijo do anket, iger na srečo, zmenkov za odrasle in drugih dvomljivih spletnih mest. Če naletite na take oglase, takoj odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu:

Požarni zid, ki zazna 'sumljive' dohodne omrežne povezave, priporočamo, da kliknete 'Nazaj na varno'

Posnetek zaslona zlonamernega spletnega mesta, ki prikazuje napako »Microsoft je blokiral računalnik«:

Spletno mesto, na katerem je prikazano, da je Microsoft blokiral računalniško prevaro

Besedilo, predstavljeno na tej spletni strani:

OPOZORILO
Microsoft je iz varnostnih razlogov blokiral računalnik
Napaka zaslona 0x0075000xe8 - Ne zaženite znova
Pokličite Microsoftovega tehnika brezplačno na številko 1-800-745-9386
Prepričajte se, da računalnika ne zaženete znova, saj lahko povzroči trajno škodo sistema ali izgubo podatkov
Microsoft Windows je zaznal, da je računalnik okužen z virusi in vohunsko programsko opremo
Za podporo pokličite + 1-800-745-9386 ali obiščite Support.Microsoft.com
Če ni določeno, bo računalnik trajno onemogočen
To se lahko zgodi zaradi zastarele zaščite omrežja. Varnost ali požarni zid je morda onemogočen
Na vašem naslovu IP je zaznana sumljiva dejavnost. Vaš račun bo onemogočen, če ga ne odpravite takoj.
Pokličite Microsoftovega tehnika na 1-800-745-9386
Toplo priporočamo, da pokličete zgornjo številko in pregledate računalnik.

Videz pojavnega okna »Microsoft je blokiral računalnik« (GIF):

Microsoft je blokiral računalniško prevaro gif

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Microsoft je prek nadzorne plošče blokiral odstranitev računalniške oglaševalske programske opreme

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje Microsofta je blokiralo računalniške oglase iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje Microsofta je blokiralo računalniške oglase iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Microsoft je blokiral računalnik', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

2 finger scroll asus funktioniert nicht

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje Microsofta je blokiralo računalniške oglase iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje Microsofta je blokiralo računalniške oglase iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Microsoft je blokiral računalnik', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje Microsofta je blokiralo računalniške oglase iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje Microsofta je blokiralo računalniške oglase iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa »Microsoft je blokiral računalnik«, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Microsoft je blokiral računalnik', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa »Microsoft je blokiral računalnik« iz vašega računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'Microsoft je blokiral računalnik' ali njegovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije