POP-UP prevara z Microsoftovo varnostno brezplačno telefonsko številko

Kako odstraniti Microsoft Security Tollfree POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev Microsoftove varnostne brezplačne telefonske številke

Kaj je Microsoft Security Tollfree?

V večini primerov se sporočilo o ponarejenem virusu »Microsoft Security Tollfree« prikaže, ko uporabniki na koncu obiščejo zavajajoča / nezanesljiva spletna mesta. Potencialno neželene aplikacije (PUA) pogosto prisilijo uporabnike, da obiščejo ta spletna mesta. PUA-ji se običajno namestijo brez vednosti uporabnikov, povzročajo preusmeritve, zbirajo podatke in prikazujejo vsiljive oglase. Obstaja veliko prevar, podobnih 'Microsoft Security Tollfree'. Nekaj ​​primerov je Nismo mogli aktivirati sistema Windows , Vaši sistemski podatki so bili ogroženi , in Opozorilo o podpori sistema Windows .

Brezplačna prevara Microsoftove varnostiKo enkrat obiščete zavajajoče spletno mesto, uporabnike prosi za dovoljenje za prenos več datotek. Ne dajte dovoljenja. Kliknite »Blokiraj« ali drug podoben gumb. Na spletnem mestu se prikaže tudi sporočilo, da je računalnik blokiran in da vas Microsoft sam poziva, da računalnika ne zaženete znova ali zaprete odprtega okna. Navaja, da je vaš računalniški registracijski ključ blokiran. Pojasnjuje, da se je to morda zgodilo iz enega od naslednjih razlogov: registrski ključ za Windows je nezakonit, odprto okno uporablja piratsko programsko opremo, v njem se širijo virusi, okno je vdrto ali se uporablja z nedoločene lokacije. Po mnenju prevarantov je računalnik zaradi vaše varnosti blokiran, zato se morate obrniti na Microsoftovo skupino za podporo prek telefonske številke ' + 1-844-391-8111 'pod pogojem. Te trditve so napačne. Vaš računalnik ni blokiran in Windows ne uporablja nedovoljenega ključa. 'Microsoft Security Tollfree' nima nič skupnega z Microsoftom - gre za prevaro, ki uporabnike prevari, da kupijo izdelke ali storitve, ki naj bi rešili težavo (odblokirajo računalnik, odstranijo viruse, aktivirajo Windows itd.). Toplo priporočamo, da prezrete vse zahteve teh prevarantov in preprosto zaprete odprto okno. Če vam spletno mesto preprečuje, da bi ga zaprli (uporabljen je določen skript), znova zaženite računalnik in ne obnavljajte prejšnje seje (s tem se odprejo enaka zavajajoča spletna mesta ali spletna mesta, ki so vas vodila tja).

Kot smo že omenili v uvodu, potencialno neželene aplikacije (PUA) uporabnike pogosto preusmerijo na nezaupljiva spletna mesta, vključno s tistimi, ki vsebujejo lažna sporočila. Poleg tega PUA-ji prikazujejo vsiljive oglase (pojavna okna, pasice, kuponi, ankete itd.), Ki se prikazujejo z orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran in prikrivanje osnovne vsebine. Te so moteče, lahko pa vodijo tudi do nezaupljivih spletnih mest in celo izvajajo skripte, ki prenašajo in namestijo druge PUA-je. Te neželene aplikacije zbirajo naslove IP, pritiske tipk, URL-je obiskanih spletnih mest, iskalne poizvedbe, geolokacije in druge podatke, ki lahko vključujejo osebne ali občutljive podatke. Informacije se delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Ta dejanja lahko povzročijo težave z zasebnostjo / brskanjem ali celo krajo identitete. Priporočamo, da takoj odstranite vse PUA-je.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Microsoft Security Tollfree'
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Mnogi prevaranti uporabljajo različna ponarejena sporočila (opozorila o podpori, viruse, napake itd.), Da prevarajo uporabnike, da plačajo za storitve ali izdelke, ki jih ne potrebujejo. Večina teh prevar je zelo podobnih - prikažejo lažna sporočila, v katerih je zapisano, da je v sistem vdrla virusna okužba, računalnik je blokiran, da so podatki uporabnikov ogroženi itd. Večina PUA-jev, ki povzročajo obiske teh spletnih mest, je prav tako zelo podobnih - ustvarjajo prihodek za svoje razvijalce z zbiranjem in izmenjavo podatkov, prikazovanjem vsiljivih oglasov in povzročanjem neželenih preusmeritev. PUA se praviloma promovirajo kot 'uporabne aplikacije', le malo pa jih ponuja obljubljene funkcije.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

PUA se pogosto namestijo brez vednosti uporabnikov. Uporabniki jih namestijo s klikom vsiljivih oglasov ali kadar razvijalci programske opreme uporabljajo zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje« - prikrita namestitev potencialno neželenih aplikacij ali druge programske opreme z običajno programsko opremo tretjih oseb. Razvijalci se izogibajo razkritju informacij o prisotnosti paketnih aplikacij in jih skrivajo v razdelku »Napredno«, »Po meri« in drugih možnostih / nastavitvah namestitvenih postopkov. PUA se pogosto namestijo, ko uporabniki namestijo programsko opremo, ne da bi preverili dodatne možnosti / nastavitve ali kliknili vsiljive oglase.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Izogibajte se prenašanju programske opreme iz nezanesljivih / neuradnih virov ali uporabi hudournikov ali drugih prenosnikov programske opreme. Uporabljajte samo neposredne povezave, samo uradna in zaupanja vredna spletna mesta. Ne preskočite namestitvenih korakov, ne da bi označili možnost »Po meri«, »Napredno« in druge podobne nastavitve ali možnosti. Onemogočite katero koli dodatno priloženo / priloženo programsko opremo in šele nato nadaljujte z naslednjim korakom ali dokončajte namestitev. Kibernetski kriminalci vlagajo veliko sredstev v vsiljivo oblikovanje oglasov, zato je pogosto težko ugotoviti, kateri so zakoniti. Nezaupljivi vsiljivi oglasi običajno preusmerijo na nezaupljive / potencialno zlonamerne spletne strani (kot so igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). Če naletite na te oglase, v brskalniku preverite nameščene programe (razširitve, dodatke in vtičnike) in takoj odstranite neznane / neželene vnose. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Microsoft Security Tollfree«:

Brezplačna Microsoftova varnostna številka: + 1-844-391-8111
VIRUSNO OPOZORILO MICROSOFT-a
Ta računalnik je BLOKIRAN
Ne zaprite tega okna in znova zaženite računalnik
Registracijski ključ vašega računalnika je BLOKIRAN
Zakaj smo blokirali vaš računalnik?
Registracijski ključ okna je nezakonit.
To okno uporablja piratsko programsko opremo.
To okno pošilja virus po internetu.
To okno je vdrto ali uporabljeno z nedoločene lokacije.
Ta računalnik blokiramo zaradi vaše varnosti.
Za ponovno aktivacijo računalnika se obrnite na Microsoftovo službo za pomoč.

Videz pojavnega okna »Microsoft Security Tollfree« (GIF):

GIF za prevaro Microsoft Security Tollfree

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

windows 10 durch linux ersetzen

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme Microsoft Security Tollfree prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'microsoft security tollfree', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Warum dauert der Neustart von Windows 10 so lange?

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'microsoft security tollfree', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 v Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'microsoft security tollfree', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

So entfernen Sie den Cyberpolizeivirus auf dem Tablet

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'microsoft security tollfree', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

Wie erstelle ich ein animiertes gif in gimp

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa 'microsoft security tollfree' iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'microsoft security tollfree' ali je njegovo odstranjevanje, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.