Orodna vrstica Mindspark

Kako se znebiti orodne vrstice Mindspark - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje orodne vrstice Mindspark

Kaj je orodna vrstica Mindspark?

Podjetje Mindspark razvija različne orodne vrstice in razširitve za Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox. Uporabniki interneta lahko te vtičnike brskalnika prenesejo s svoje domače strani, vendar jih običajno namestijo skupaj z brezplačno programsko opremo, preneseno iz interneta, ali prek zavajajočih oglasnih pasic. Mnogi uporabniki interneta poročajo, da so bile orodne vrstice Mindspark nameščene v njihovih internetnih brskalnikih brez njihovega soglasja. Takšno nenamerno namestitev lahko povzročijo brezplačni 'odjemalci za nalaganje', ki oglašujejo vtičnike brskalnika med fazo prenosa izbrane programske opreme. Orodne vrstice Mindspark se oglašujejo tudi na različnih spletnih mestih za prenos prek oglasnih pasic. Ti promovirajo razširitve brskalnika in prikažejo gumbe za prenos. Tako uporabniki interneta pogosto prenašajo te orodne vrstice v prepričanju, da prenašajo brezplačno programsko opremo.

Domača stran MindsparkPo uspešni namestitvi orodna vrstica Mindspark spremeni nastavitve internetnega brskalnika tako, da privzetemu iskalniku in domači strani dodeli ask.com ali mywebsearch.com. Da bi se izognili namestitvi takšne programske opreme (imenovane tudi 'potencialno neželene aplikacije'), morajo biti uporabniki interneta pozorni pri prenosu brezplačna programska oprema. Če vam je ponujena namestitev orodnih vrstic brskalnika skupaj z izbrano brezplačno programsko opremo, zavrnite s klikom na gumb 'zavrni'. Čeprav orodne vrstice Mindspark niso povezane z okužbami z virusi ali zlonamerno programsko opremo, povzročajo neželene preusmeritve brskalnika, zato jih svetujemo, da jih odstranite iz svojega internetnega brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Virus Mindspark
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnih brskalnikov (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati ugrabiteljevo spletno stran in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Orodne vrstice Mindspark so podobne drugim vtičnikom brskalnika, ki povzročajo težave s preusmerjanjem, vključno na primer z babylon orodna vrstica in orodna vrstica za iskanje delta med mnogimi drugimi. Uporabniki interneta običajno namestijo to programsko opremo brez njihovega soglasja in posledično doživijo neželene preusmeritve brskalnika. Druga težava takšnih orodnih vrstic brskalnika je, da se namestijo skupaj s pomožnimi predmeti brskalnika, ki uporabnikom preprečijo, da bi spremenili spremenjene nastavitve brskalnika na privzete. Najboljši način, da se izognete namestitvi teh razširitev brskalnika, je prenos brezplačne programske opreme neposredno s spletnih strani razvijalcev. Ko že nameščate brezplačno programsko opremo, izberite namestitvene možnosti 'Napredno' ali 'Po meri' - to bo razkrilo vse skrite možnosti namestitve, kot so povezane orodne vrstice itd. Če ste katero koli orodno vrstic Mindsparka nenamerno namestili, uporabite priročnik za odstranjevanje jih odstranite iz spletnega brskalnika.

Sledi seznam znanih orodnih vrstic, ki jih poganja Mindspark:

Allin1Convert
Astrologija
Zvok v zvok
Boljše iskanje kariere
Prinesi mi aplikacije
Prinesi mi šport
Prinesi mi športni ragbi
Prinesi mi športni tenis
CelebSauce
Konservativni Talk Now
Opozorilo o kuponu
Kupon Xplorer
Noro za obrt
Noro za kriketa
CursorMania
Daily Bible Guide
Daily Dollar Guide
Dnevni fitnes center
Dnevni vodnik po wellnessu
Slovar šef
Enostavno okrasitev doma
Sledilnik volitev
Šef fantazijskega nogometa
Deljenje datotek Fanatic
Ljubitelj vrtnarjenja
iHeartAudioBooks
Motagi
ProductRecallAlert
VELIKOST
Spoznajte Biblijo
Zemljevidi Galaxy
MarineAquarium Lite
MetroWhiz
MMA v gibanju
Hipotekarni jastreb
Moj spremljevalec avtomobila
Moja vsakodnevna vzletno-pristajalna steza
Moj pretvornik slik
MyFunCards
MyScrapNook
MyWebface
Sledilnik paketov
Hišni ljubljenčki Harmony
Predvajajte Pop Trivia
Popular Ohranjevalniki Zaslona
Opozorilo o odpoklicu izdelka
Quotation Cafe
Radio bes
Branje Fanatika
Recipe Hub
Recept Kart
Domača naloga poenostavljena
Inbox Ace
LocalCrimeWatcher
FreeBillPayAlert
Referenčni šef
Retrogamer
Radio zaokroži
SafePCRepair
Vzorčni pomišljaj za prodajo
SmileyCentral
Nogometni pekel
Nenadoma Glasba
Televizijski fanatik
Skupno iskanje receptov
Prevod Buddy
Utility Chest
VacationXplorer
Pretvornik video prenosov
Video lovilec
Vremenski utrip
Webfetti
Vaš lokalni loto
Vaš video klepet
Zwinky
Filmski fanatik
Od dokumenta do dokumenta PDF
GasGlance
Naslovna aleja
Kako poenostavljeno

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev orodne vrstice Mindspark

V oknu za odstranitev programov: poiščite programe pri založnikih, imenovanih Mindspark Interactive Network, izberite vsakega in kliknite »Odstrani« ali »Odstrani«.

Ko odstranite potencialno neželene orodne vrstice (zaradi katerih brskalnik preusmeri na spletno mesto home.tb.ask.com ali mywebsearch.com), v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Odstranite vse vnose, ki jih zazna ta program, da zagotovite, da je računalnik čist pred morebitnimi okužbami vohunske in zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranjevanje orodnih vrstic Mindspark iz brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark iz razširitev Intenret Explorer

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark z domače strani Intenret Explorer(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite orodne vrstice in pomožne predmete brskalnika pri založnikih, imenovanih Mindspark Interactive Network. Izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremeni domačo stran:

Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark iz privzetih nastavitev iskalnika Intenret Explorer

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internet Options«, v odprtem oknu odstranite home.tb.ask.com ali mywebsearch.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer.

Spremeni privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, za privzeto nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik in nato odstranite » Vprašajte spletno iskanje 'ali' Moje spletno iskanje '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa mindspark, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

vlc kann mrl nicht öffnen

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark iz razširitev Google Chrome

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark iz privzetih nastavitev iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite dodatke za brskalnik, povezane z Mindsparkom (poglejte na seznam vseh znanih orodnih vrstic, ki jih je razvilo to podjetje), izberite jih / njih in kliknite ikono koša.

Spremeni domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« kliknite »nastavi strani«, miškin kazalec premaknite na home.tb.ask.com ali mywebsearch.com in kliknite simbol x. Zdaj lahko za svojo domačo stran dodate želeno spletno mesto.

Spremeni privzeti iskalnik:

Mozilla Firefox logotip

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark iz razširitev Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskanje« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, odstrani » Ask.com 'ali' Mywebsearch.com 'in dodajte ali izberite želeno domeno.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa mindspark, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje orodne vrstice Mindspark z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

logotip brskalnika safari

Kliknite meni Firefox Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite 'Add-ons'. Kliknite »Razširitve« in odstranite vtičnike brskalnika, povezane z Mindspark.

Spremeni domačo stran:

odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu odstranite home.tb.ask.com ali mywebsearch.com in vnesite želeno domeno.

Spremeni privzeti iskalnik:

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' mindspark '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusov mindspark, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa mindspark, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa mindspark iz internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu mindspark ali njegovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.