Najbolj varni brskalniki 2018

Najbolj varni brskalniki 2018

Kateri so najbolj varni spletni brskalniki v letu 2018?

Internet je nevaren kraj.

Internetna varnost je veja računalniške varnosti, posebej povezana z internetom, ki pogosto vključuje varnost brskalnika, pa tudi varnost omrežja na bolj splošni ravni, saj velja za druge aplikacije ali operacijske sisteme kot celoto. Njegov cilj je določiti pravila in ukrepe za preprečevanje napadov prek interneta. Internet predstavlja negotov kanal za izmenjavo informacij, ki vodi do velikega tveganja vdora ali prevare, kot so lažno predstavljanje, spletni virusi, trojanski konj, črvi in ​​drugo.Varnost brskalnika je uporaba internetne varnosti za spletne brskalnike, da se zaščitijo omrežni podatki in računalniški sistemi pred kršitvami zasebnosti ali zlonamerno programsko opremo. Varnostni podvigi brskalnikov pogosto uporabljajo JavaScript - včasih z medsebojnim skriptiranjem, včasih s sekundarnim tovorom z uporabo Adobe Flash. Varnostni podvigi lahko izkoristijo tudi ranljivosti, ki se pogosto uporabljajo v vseh brskalnikih. Vključno z najbolj priljubljenimi brskalniki, kot so Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera in Internet Explorer (ali Edge).

Kadar koli brskalnik komunicira s spletnim mestom, spletno mesto (kot del te komunikacije) zbere nekaj informacij o brskalniku za obdelavo oblikovanja strani, ki jo je treba dostaviti. Če je bila v vsebino spletnega mesta vstavljena zlonamerna koda (ali še huje, če je bilo to spletno mesto posebej zasnovano za gostovanje zlonamerne kode), lahko ranljivosti, značilne za določen brskalnik, omogočijo tej zlonamerni kodi izvajanje procesov v brskalnikovi aplikaciji na neželene načine. Ko lahko napadalec zažene procese v napravi obiskovalca, lahko izkoriščanje znanih varnostnih ranljivosti omogoči napadalcu, da pridobi privilegiran dostop (če brskalnik še ne deluje s privilegiranim dostopom) do 'okužen' sistem, da se na stroju ali celo celotnem omrežju žrtve izvede še več različnih zlonamernih procesov in dejavnosti.

Kršitve varnosti spletnega brskalnika so običajno namenjene izogibanju zaščiti za prikazovanje pojavnih oglasov, zbiranju osebnih podatkov za trženje prek interneta ali krajo identitete, sledenju spletnim mestom ali spletni analitiki o uporabniku proti njihovi volji z uporabo orodij, kot so spletni hrošči, Clickjacking, Likejacking (kamor je usmerjen Facebookov gumb »všeč mi je«), piškotki, namestitev oglasne programske opreme, virusov, vohunske programske opreme, kot so trojanski konji ali druga zlonamerna programska oprema, vključno s krajo spletnega bančništva.

Ranljivosti v sami programski opremi spletnega brskalnika lahko zmanjšate tako, da posodabljate programsko opremo brskalnika - in to je najmanj, kar morate storiti. Pomembno je, da uporabljate varen spletni brskalnik, ki je posodobljen. Danes je na voljo veliko brskalnikov, nekaj priljubljenih, vendar ne vseh varnih. Dejansko so številni brskalniki hitrejši, imajo boljšo izkušnjo brskanja, večjo zasebnost itd., Toda po našem mnenju bi morala biti prednostna naloga varnost. V spodnjem članku si oglejte več varnih brskalnikov za leto 2018.

najbolj varni spletni brskalniki 2018

Kindle-App für Linux

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Mozilla je neprofitna organizacija, ki so jo leta 1998 ustanovili člani Netscapea. Izdelano za ljudi, ne za dobiček, kot pravijo. Skupnost Mozilla uporablja, razvija, širi in podpira izdelke Mozilla, s čimer promovira izključno brezplačno programsko opremo in odprte standarde, z le manjšimi izjemami.

Mozilla Firefox je dober odprtokodni brskalnik, ki redno prejema posodobitve. Je uporabniku prijazen in lahek. V spletni brskalnik Mozilla Firefox in nedavno izdani Firefox 57 lahko namestite številne dodatke za zasebnost 'Quantum' različica vključuje vgrajeno funkcijo zaščite pred sledenjem. Ta funkcija uporablja seznam za prepoznavanje in blokiranje sledilcev. Da bi bil Firefox čim bolj varen, morate spremeniti nekatere nastavitve in namestiti dodatne dodatke.

Mozilla Firefox zdaj vključuje novo funkcijo, imenovano Zabojniki, ki vam omogoča, da del svojega spletnega življenja ločite na barvno označene zavihke, ki ohranjajo vašo zasebnost. Piškotki so ločeni z vsebnikom, kar omogoča istočasno uporabo spleta z več identitetami ali računi.

Drug vidik je, da ima organizacija Mozilla sredstva za razvoj novih funkcij in nenehno povečevanje svoje funkcionalnosti ter redno odpravljanje varnostnih napak, ko jih odkrijejo.

Če povzamemo, Firefox je dobra izbira, če želite uporabljati varen brskalnik in je verjetno najboljša rešitev za brskanje po zasebnosti. Je brezplačen in na voljo uporabnikom macOS, Windows, Linux in Android. Lahko prenesete Mozilla Firefox tukaj .

Windows vorbereiten Schalten Sie die Computerschleife nicht aus

[Nazaj na kazalo]

Waterfox

Waterfox

Waterfox je marca 2011 ustanovil Alex Kontos, 16-letni študent. WaterFox je spletni brskalnik, ki temelji na Firefoxu in je na splošno podoben po videzu in funkcijah. Waterfox je 64-bitna različica Firefoxa. Razvijalci brskalnika so izvirno kodo Firefoxa prilagodili posebej za računalnike s 64-bitnimi različicami sistema Windows.

Tako kot Mozilla je tudi Waterfox odprtokodni brskalnik, ki ima tudi funkcijo zaščite pred sledenjem in podpira oba starejša dodatka za Firefox. Vendar pa ima nekaj razlik z Mozillo Firefox, na primer onemogočeno spletno izvajanje, odstranjena telemetrija, zbiranje podatkov in profiliranje zagona. Prav tako je onemogočil šifrirane medijske končnice in žepe. Zaradi težav s stabilnostjo morda ni popoln brskalnik, vendar to ni večja težava, saj to prizadene le manjšino uporabnikov. Če povzamemo, gre za dober spletni brskalnik, ki vključuje najnovejše varnostne popravke Firefox.

Waterfox je na voljo za Windows, macOS, Linux in Android. Lahko prenesete Waterfox tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Pogumno

Pogumno

'Brskalnik z vašimi interesi v srcu' . Brave je odprtokodna in jo je ustvarila skupina pionirjev spleta, usmerjenega k zasebnosti, usmerjena k uspešnosti, ki jo je ustanovil izumitelj Javascripta in soustanovitelj Mozille. Trdi, da blokira sledilce spletnih strani in odstranjuje vsiljive internetne oglase. Brskalnik prav tako trdi, da izboljšuje spletno zasebnost z deljenjem manj podatkov z oglaševalskimi strankami.

To je lahek brskalnik z dobro zmogljivostjo in tako hiter kot Google Chrome ali Mozilla Firefox. Večina funkcij tega brskalnika je osredotočenih na varnost, zasebnost in varnost. Ima vgrajen blokator oglasov in 'Ne sledi' funkcija, ki sta privzeto omogočeni. Zato spletna mesta ne morejo slediti dejavnostim uporabnikov in voditi evidenc podatkov. Brskalnik Brave nima podpore za razširitve. Vendar pa za to obstaja razlog, povezan z varnostjo: nekatere razširitve so lahko zlonamerna ali druga vrsta neželene programske opreme. Brave se je odločil, da od začetka ne bo podpiral podaljškov. Kljub temu je povsem primeren za priložnostno brskanje.

Pogumen je pri brskanju osredotočen na varnost in zaščito - če so to vaše prioritete, je ta brskalnik morda najboljša izbira. Brave je na voljo za Windows 7 in novejše, Mac OS 10.9 in novejše ter Linux. Vključuje tudi integracijo HTTPS Everywhere, blokira zajem piškotkov in ima dober blokator oglasov. Je relativno nov brskalnik, vendar ima aktivno skupnost razvijalcev, ki brskalnik vedno izboljšuje. Lahko si naložite brskalnik Brave tukaj .

So entfernen Sie die Microsoft-Warnmeldung

[Nazaj na kazalo]

Udoben zmaj

Udoben zmaj

Comodo Dragon je brezplačen spletni brskalnik, ki temelji na Chromiumu in ga proizvaja Comodo Group. Ima podoben vmesnik kot Google Chrome, vendar Dragon ne izvaja Chromovega sledenja uporabnikom in nekaterih drugih potencialno škodljivih funkcij, ki jih nadomešča z lastnimi izvedbami sledenja uporabnikom. Zagotavlja dodatne varnostne ukrepe, kot so navedba pristnosti in relativne moči SSL certifikata spletnega mesta. V bistvu vključuje vse funkcije Google Chroma, vendar zagotavlja boljšo zasebnost in varnost pri brskanju po spletu. Podpira dodatke in vtičnike, zaradi česar je Comodo Dragon uporabniku prijazna in priročna možnost. Kljub tem prednostim lahko Comodo Dragon v določenih situacijah, na primer pri sinhronizaciji ali uvozu podatkov iz drugega odprtega brskalnika, pride do konflikta z drugo programsko opremo (vključno z brskalniki). Brskalnik Comodo Dragon je na voljo v različicah sistema Windows, kot so Windows 10, 8, 7, Vista in XP. Ta brskalnik bi lahko bil dobra alternativa Chromu, zlasti za uporabnike, ki cenijo večjo varnost in zasebnost. Lahko prenesete Comodo Dragon tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Microsoft Edge

Microsoft Eedge

Microsoft Edge je spletni brskalnik, ki ga je razvil Microsoft in je vključen v sisteme Windows 10, Windows 10 Mobile in Xbox One ter nadomešča Internet Explorer kot privzeti spletni brskalnik v vseh razredih naprav. Z vsako večjo izdajo sistema Windows 10 se Edge izboljša. Samo posodobitev Windows 10 Fall Creators Update je vsebovala ducate večjih in manjših posodobitev brskalnika. Ima dobre rezultate, celo hitrejši kot Google Chrome. Zahvaljujoč SmartScreenu Windows Defender lahko Edge bolje kot Chrome zazna zlonamerna spletna mesta in lažno predstavljanje. Poleg tega Microsoft Edge ne podpira ActiveX, zato lahko ves čas deluje v peskovnikih vsebnika aplikacij. Od začetka je Microsoft Edge uporabljal več vsebnikov aplikacij. Z drugimi besedami, brskalniški procesi so izolirani od ostalega sistema, zato koda spletnega mesta ne more vplivati ​​na preostalo delovanje računalnika ali druge programe.

Kar zadeva zasebnost, ima Microsoft Edge funkcijo »Ne sledi«. Ko pošlje, bo spletnim mestom poslal zahteve Ne sledi 'Ne sledi' nastavitev zahtev je vklopljena. Kljub temu lahko spletna mesta še vedno spremljajo vaše dejavnosti, tudi če a 'Ne sledi' zahteva je poslana. Edge vključuje način InPrivate, zato se informacije o brskanju, kot so piškotki, zgodovina in začasne datoteke, po končani seji brskanja ne shranijo v vašo napravo.

V primerjavi z Google Chromom ima Microsoft Edge zelo podobne varnostne funkcije, vendar Microsoft vodi boljši seznam slabih spletnih mest kot Chrome. Če povzamemo, Edge je vreden razmisleka in ga je večinoma v veselje uporabljati. Edge lahko v svojem operacijskem sistemu namestite Edge z uporabo sistema Windows 10.

[Nazaj na kazalo]

cilj

cilj

Klicken Sie hier, um den Videokonverter YouTube zu aktivieren

Tor pomeni 'Čebulni usmerjevalnik' . Omrežje Tor je skupina prostovoljnih strežnikov, ki ljudem omogoča, da izboljšajo svojo zasebnost in varnost na internetu. Uporabniki družbe Tor to omrežje uporabljajo tako, da se namesto neposredne povezave povežejo skozi vrsto 'navideznih predorov' in tako organizacijam in posameznikom omogočijo izmenjavo informacij prek javnih omrežij, ne da bi ogrozili njihovo zasebnost.

Ko se povežete s Torom, je ves vaš internetni promet šifriran in usmerjen skozi zapleteno mrežo anonimnih vozlišč, dokler ne doseže končnega cilja. Uporabniki uporabljajo Tor, da spletnim mestom preprečijo sledenje njim in njihovim družinskim članom ali da se povežejo z novicami, storitvami neposrednih sporočil itd. Ta spletni brskalnik med brskanjem po spletu skrije vašo lokacijo, naslov IP in druge identifikacijske podatke. Njegov glavni namen je zaščititi svojo identiteto na spletu. Ni 100% varna, vendar nobena varnostna rešitev ni. Slaba stran Tor je, da je počasnejši od ostalih brskalnikov.

Veliko ljudi Tor uporablja posebej za anonimnost, vendar to ne pomeni, da je nezakonit. Izbira tega spletnega brskalnika je torej dobra izbira, če med brskanjem po spletu želite anonimnost / zasebnost. Tor je na voljo uporabnikom Windows in Mac. Lahko si naložite brskalnik Tor tukaj .

Noben brskalnik ni popoln. Nekateri od teh spletnih brskalnikov nudijo največjo možno varnost pred zlonamerno programsko opremo, drugi pa zagotavljajo najboljše nastavitve zasebnosti in vam lahko pomagajo postati anonimni v spletu. Ni 100% varnega in varnega brskalnika vse v enem, lahko pa izberete brskalnik, ki ima funkcije, ki ustrezajo vašim potrebam. Brskalniki, omenjeni v tem članku, zagotavljajo največjo možno zaščito pred kiber kriminalci - izberite tistega, ki se vam zdi najbolj primeren.

[Nazaj na kazalo]

[Nazaj na vrh]