Kazalec miške je izginil na Macu, kako popraviti?

Kazalec miške je izginil na Macu, kako popraviti?

Kazalec miške je v računalniku Mac izginil ali postal neviden, kako ga popraviti?

Večina uporabnikov računalnikov se zanaša na miškin kazalec in le majhen odstotek uporablja bližnjice na tipkovnici za zamenjavo funkcij miške. Kljub priljubljenosti naprave imajo uporabniki občasno težave, ko kazalci miške izginejo, na videz brez razloga. Ob prvem pregledu se zdi, da je kazalka izginila in miška ne deluje, vendar z večkratnim vlečenjem ali klikom levega ali desnega gumba razkrijemo, da gumbi in funkcije dejansko delujejo in je kurzor preprosto neviden. Čeprav miška še vedno deluje, je očitno zelo težko delati brez kazalca.

Mnogi poročajo, da se je to vprašanje zgodilo brez posebnega razloga, vendar raziskave kažejo, da je morda povezano s pomanjkanjem razpoložljivega pomnilnika. Na primer pri uporabi več monitorjev. Izvajajo se tudi aplikacije, kot so Photoshop, Chrome ali Safari, s številnimi odprtimi zavihki brskalnika, še posebej, če so kombinirane z dodatnimi prikaznimi napravami. Čeprav ste morda brez posebnega ali logičnega razloga naleteli na izginjajoč kazalec, obstaja več načinov, s katerimi lahko dokončate delo in vrnete kazalko. Za več podrobnosti raziščite spodnje nasvete.



uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ubuntu verbindet sich mit WLAN

Bližnjice na tipkovnici

Začnite z bližnjicami na tipkovnici - te vam lahko pomagajo dokončati ali shraniti svoje delo, dokler ne najdete načina za vrnitev kazalca miške. Številni izkušeni uporabniki Maca uporabljajo bližnjične tipke, saj je to hitrejši in učinkovitejši način dela.

Osnovne bližnjice na tipkovnici

 • Kopiraj = Command + C
 • Cut = Command + X
 • Prilepi = Ukaz + V
 • Razveljavi = Command + Z
 • Ponovi = Ukaz + SHIFT + Z
 • Izberite Vse = Command + A
 • Najdi = Command + F
 • Novo (okno ali dokument) = Command + N
 • Zapri (okno ali dokument) = Command + W
 • Save = Command + S Print = Command + P

Najbolj uporabne bližnjice

 • Odpri = Command + O
 • Preklopi aplikacijo = Command + Tab
 • Zamenjajte Windows v trenutni aplikaciji = Command + ~
 • Preklop jezičkov v trenutni aplikaciji = Control + Tab
 • Zmanjšaj = Command + M
 • Zapri = Command + Q
 • Force Quit = Option + Command + Esc
 • Spotlight = Command + preslednica
 • Odprite nastavitve aplikacije = Command + Comma (,)
 • Prisilni ponovni zagon = Control + Command + gumb za vklop
 • Zaprite vse aplikacije in zaustavitev = Control + Option + Command + gumb za vklop (ali Media Eject)

[Nazaj na kazalo]

Seznam hitrih nasvetov za vrnitev kurzorja nazaj

 • Povečajte kazalec miške ali sledilne ploščice na večjo velikost.
 • Premaknite miško navzdol do priklopne postaje, počakajte nekaj sekund in se nato pomaknite navzgor do središča zaslona.
 • Pokličite Siri za pomoč pri iskanju miške na zaslonu ali povečanju velikosti kazalca, da jo boste lažje našli.
 • Preklopite aktivno okno s pritiskom tipk Command (⌘) in Tab.
 • Ustvarite novo bližnjično tipko v programu Mission Control.
 • Preverite stanje napolnjenosti baterije za brezžične miši in sledilne ploščice.
 • Vključite možnost Shake Mouse Pointer to Locate pod možnostjo dostopnosti.
 • Kliknite in povlecite ali z desno miškino tipko, da bo kazalec miške viden.
 • Poskusite s sledenjem prsta na sledilni ploščici.
 • Vstopite v meni Force Quit applications ali prisilno zaženite računalnik.
 • Ponastavite NVRAM ali PRAM v Macu.

[Nazaj na kazalo]

Osnovni koraki za rešitev težave z izginotjem kazalca

Ponovni zagon je pogosta rešitev številnih težav, ki se pojavijo pri delu z računalniki Mac. Če s klikom po zaslonu kurzorja niste obnovili in sistema Mac ne morete znova zagnati, sledite spodnjim korakom.

Prepričajte se, da ni težav s povezavo ali interaktivnostjo

Če uporabljate brezžično miško, preverite stanje baterije in ali je vklopljena. Če uporabljate podlogo za miško, poskusite enobarvno namesto raznobarvne ali vzorčaste, kar lahko miško zmede. Če ste na zaslonu nastavili interaktivne vogale, poskusite miško premakniti v enega izmed njih - ta preprost korak pogosto vrne kazalec. Nekateri poročajo, da tudi brez omogočenih interaktivnih vogalov odpiranje programa Mission Control obnovi vidnost kazalca.

Prilagodite sistemske nastavitve

Povečanje velikosti kazalca ga pogosto naredi vidnega. Če želite spremeniti velikost kazalke, pojdite na System Preferences in izberite Accessibility. Izberite Display na levi strani okna in prilagodite velikost kurzorja. Omogočite tudi kazalec miške Shake na možnost lociranja - to bo samodejno začasno povečalo velikost kazalca in včasih vrne kazalec.

velikost kurzorja incease

Z bližnjico preklopite med aktivnimi aplikacijami

Če premikanje miške ne vrne kurzorja, poskusite preklopiti med aktivnimi okni s klikom na tipki Command in Tab. Ta korak pogosto reši težavo, še posebej, če je povezana z napako v aplikaciji. Večkrat preklopite in preverite, ali se kazalka miške vrne.

preklopna aplikacija

Obiščite vrstico Dock ali Menu

Ko kazalec postane neviden, je verjetno najpreprostejši način za njegovo vrnitev, če ga premaknete v postajo (običajno na dnu zaslona). To je včasih dovolj za odpravo težave. Lahko pa premaknete miško v menijsko vrstico (na vrhu zaslona) in kliknete kjer koli, da obnovite vidnost.

čeprav

Uporabite sledilno ploščico ali sledilno ploščico

Če imate sledilno ploščico ali sledilno ploščico, poskusite s tremi prsti potegniti v desno, da odprete meni Widgets. Počakajte od deset do dvajset sekund in nato povlecite levo, da se vrnete v okno Finder. Kazalec se mora vrniti. Lahko pa poskusite s funkcijo štirih prstov povleči gor in dol ali dvokliknite z dvema prstoma na sledilne ploščice ali sledilne ploščice, da vrnete kazalec.

Ponastavite NVRAM

NVRAM (nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom) je majhen del pomnilnika Mac, ki določene nastavitve shrani na mesto, dostopno macOS. NVRAM shrani informacije, kot so glasnost zvočnika, ločljivost zaslona, ​​izbira zagonskega diska in vsa nedavna poročila o paniki jedra. Če želite ponastaviti NVRAM, zaustavite Mac. Vklopite ga in ko zaslišite zvok za nalaganje, hkrati držite gumba Option, Command, P in R. Držite to kombinacijo vsaj 20 sekund. Videti je, da se računalnik znova zažene. Če ponovno zaslišite zvok zagona, spustite gumbe.

Vstopite v meni Force Quit

Za vrnitev kazalca je pogosto dovolj vstop v meni za prisilno zapiranje aplikacij. Zagnanih aplikacij vam ni treba zapreti - preprosto pritisnite kombinacijo Command, Option in Escape in kazalec se bo vrnil. Če pa to ne deluje, uporabite bližnjico na tipkovnici, da prisilno znova zaženete Mac: gumb Command, Control in Power.

prisilno zapre-meni

Uporabljajte programe drugih proizvajalcev

Če ste izkušen uporabnik Maca, boste vedeli, da App Store ponuja veliko aplikacij za skoraj vsako situacijo (vključno z nevidnim kazalcem). Obstaja več aplikacij za iskanje mišk, ki trdijo, da hitro najdejo kazalec. Preprosto vnesite lokator miške prek App Store in izberite enega, ki ustreza.

[Nazaj na kazalo]

Prosite Siri, da vam pomaga vrniti kazalec

Apple je izdal Siri na računalnikih Mac skupaj z macOS Sierro, tako da lahko od nje zahtevate, da opravi izjemne naloge, medtem ko je kazalec neviden. Če je Siri v vašem računalniku omogočena (in niste spremenili bližnjic za dostop do nje), poskusite s privzeto bližnjico Command / Option / Function in preslednico. Ko se Siri zažene, jo prosite, naj poveča velikost kazalke (to lahko vrne kazalec miške).

siri-meni

Bitte warten Sie, bis das aktuelle Programm deinstalliert ist

[Nazaj na kazalo]

Ustvari novo bližnjično tipko prek nadzora misije

Še en hiter in enostaven korak je dodelitev nove bližnjične tipke za prikaz armaturne plošče kot prosojnice. Če dvakrat kliknete novo bližnjično tipko, se kurzor pogosto vrne. Če želite nastaviti nov ključ, odprite sistemske nastavitve sistema Mac in izberite Nadzor misije. V odprtem oknu poiščite možnost Pokaži nadzorno ploščo in kliknite spustni meni poleg nje. Nato izberite želeno tipko.

show-dashboard-hotkey

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije