Kazalec miške ni izginil v sistemu Windows 10. Kako ga popraviti?

Kazalec miške ni izginil v sistemu Windows 10. Kako ga popraviti?

Kazalec miške je izginil / manjkal v sistemu Windows 10. Kako ga enostavno popraviti?

Pri računalništvu je kazalec miške ali kazalec simbol ali grafična slika na računalniškem monitorju ali drugi prikazovalni napravi, ki odraža premike kazalne naprave, običajno miške ali sledilne ploščice, kot del oken, ikon, menijev in kazalec slog interakcije. Označuje točko, kjer se dogajajo dejanja uporabnika.

S premikanjem miške premikate grafični kazalec (imenovan tudi kurzor) na zaslonu. Kazalec ima različne oblike, ki označujejo njegovo trenutno vedenje.
Uporablja se lahko v besedilnih ali grafičnih uporabniških vmesnikih za izbiro in premikanje drugih elementov. Loči se od kazalke, ki se odziva na vnos s tipkovnico. Kazalec je lahko tudi s pomočjo kazalca premeščen.Če berete to, ste verjetno pred kratkim nadgradili na Windows 10 in je kazalec miške morda izginil. V tem primeru ste na pravem mestu. Obstajajo lahko različni razlogi, zakaj je miškin kazalec izginil v sistemu Windows 10. Lahko je zastarel ali nezdružljiv gonilnik ali pa je miškin kazalec onemogočen, zato ga ne morete videti.

Dobra novica je, da ni tako težko rešiti te težave z manjkajočim kurzorjem miške. Kljub temu je potrebna delujoča tipkovnica, saj je za odpravljanje te težave potrebna uporaba nje in njenih tipk za krmarjenje po sistemu Windows. Če vaša tipkovnica deluje povsem normalno, smo pripravljeni. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako lahko s pomočjo tipkovnice vrnete kazalec miške nazaj. Predstavili vam bomo več metod in upamo, da jih bomo preizkusili enega za drugim, končno rešili to težavo.

OPOMBA: V tem priročniku vam bomo pokazali, kako se lahko premikate po operacijskem sistemu Windows samo s pomočjo tipkovnice. Za izhod iz odprtih aplikacij ali oken uporabite kombinacijo Alt + F4.

kazalec miške je izginil / manjkal. kako to popraviti na Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Omogočite miško s funkcijskimi tipkami

Začeli bomo s tem. Morda je bila miška pomotoma onemogočena s tipkovnico. Funkcijska tipka je tipka na tipkovnici računalnika ali terminala, ki jo je mogoče programirati tako, da povzroči, da tolmač ukazov operacijskega sistema ali aplikacijski program izvaja določena dejanja. Te funkcijske tipke so tipke od F1 do F12 na tipkovnici. Nekatere tipke F1-F12 vključujejo dodatne funkcije, če jih uporabljate v kombinaciji s tipko Fn, ki je običajno v bližini Ctrl. Za to boste morali uporabiti tipki F (x) in Fn. Preizkusite spodnje kombinacije tipkovnic, da preverite, ali vam to pomaga, da spet vidite kazalec miške:

Fn + F3
Fn + F9
Fn + F7
Fn + F5
Fn + F8
Fn + F11

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je vaša miška omogočena

Zdaj bomo do orodij nadzorne plošče dostopali tako, da v pogovorno okno Zaženi vnesemo ukaz. ukazni poziv. Ukaz Zaženi se uporablja za neposredno odpiranje aplikacije ali dokumenta, katerega pot je znana. Deluje bolj ali manj kot enovrstični vmesnik ukazne vrstice. Če želite odpreti polje Zaženi ali polje Odpri, pritisnite tipko Windows (Win) + R na tipkovnici in vnesite 'main.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici, da odprete lastnosti miške Windows.

preverite, ali je miška omogočena 1. korak

Zdaj boste morali za navigacijo skozi okno z lastnostmi miške uporabiti tipke Tab in puščice na tipkovnici. Tipka Tab na tipkovnici se uporablja za pomik kurzorja do naslednjega postanka zavihka in je ponavadi postavljena nad 'Caps Lock' tipko.

Pritiskajte tipko Tab, dokler se na 'Gumbi' zavihek je izbran / označen. Nato pritisnite puščično tipko v desno, da se odpre 'Nastavitve naprave' okno. Nastavitve naprave je samo eno možno ime zavihka, na katerem lahko spremenite nastavitve miške. Če je vaša kazalna naprava onemogočena, pritisnite tipko Tab na tipkovnici, dokler se ne prikaže 'Omogoči' gumb je izbran. Pritisnite Enter, da omogočite miško, če je bila onemogočena. Preverite, ali je to rešilo težavo, ker je miškin kazalec manjkal.

preverite, ali je miška omogočena, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik miške

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Napačen / zastarel gonilnik miške je lahko vzrok za izginotje kazalke miške. Če posodobitev gonilnika miške težave ne odpravi, boste morda želeli tudi gonilnik miške povrniti nazaj. Najprej pritisnite tipko Windows (Win) + R, da odprete polje Zaženi in nato vnesite 'devmgmt.msc' , pritisnite Enter na tipkovnici, da odprete Device Manager.

posodobite gonilnik miške 1. korak

Zdaj enkrat pritisnite tipko Tab in na seznamu naprav bo označeno ime vašega računalnika. Za izbiro uporabite puščično tipko dol „Miške in druge kazalne naprave“ in nato pritisnite puščično tipko v desno, da razširite ta razdelek. Izberite miško s puščično tipko navzdol in na tipkovnici pritisnite Enter, da odprete okno z lastnostmi.

posodobite gonilnik miške 2. korak

Zdaj pritiskajte tipko Tab, dokler ne 'Splošno' zavihek je izbran / označen in nato pritisnite puščično tipko v desno, da izberete 'Voznik' zavihek. Zdaj pritisnite tipko Tab, dokler 'Posodobi gonilnik' in pritisnite Enter.

neueste Linux-Betriebssysteme

posodobite gonilnik miške 3. korak

Pritisnite tipko Tab, da izberete 'Samodejno poišči posodobljeno programsko opremo gonilnikov' in Windows bo v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo.

posodobite gonilnik miške 4. korak

Če posodobitev gonilnika miške ne pomaga, ponovite korake do točke, kjer ste izbrali 'Posodobi gonilnik' , izberite 'Roll Back Driver' namesto tega pritisnite tipko Enter na tipkovnici in sledite navodilom. Vrnil se bo na predhodno nameščen gonilnik.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Za začetek odpravljanja težav pritisnite tipko Windows (win) na tipkovnici in nato vnesite 'odpravljanje težav' , pritisnite Enter, da odprete izbrano 'Odpravljanje težav' rezultat.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Usmerjeni boste k 'Odpravljanje težav' na levem podoknu. Pritiskajte tipko Tab, dokler ne izberete ene od možnosti pod 'Poiščite in odpravite druge težave' . Za izbiro uporabite puščično tipko dol 'Strojna oprema in naprave' in pritisnite Enter. Nato pritisnite tipko Tab, da izberete 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in nato znova pritisnite Enter. Začel bo odpravljati težave s strojno opremo in napravami, sledite navodilom za dokončanje odpravljanja težav. Če s tem težave z odsotnim kazalcem miške ne odpravite, poskusite miško odklopiti in nato znova priključiti.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti s tipkami na tipkovnici, pritisnite tipko Windows (Win) na tipkovnici in nato vnesite 'ukazni poziv' . Izberite rezultat ukaznega poziva, če ne, ga izberite s puščičnimi tipkami (gor in dol) in pritisnite Control + Shift + Enter, da zaženete ukazni poziv kot skrbnik.

zaženite korak skeniranja sfc 1

Vprašani boste, ali želite tej aplikaciji dovoliti spreminjanje vaše naprave. Izberite 'Da' z levo puščično tipko na tipkovnici.

zaženite 2. korak skeniranja sfc

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave s kazalko miške.

zaženite 3. korak skeniranja sfc

[Nazaj na kazalo]

Posodobite operacijski sistem Windows

Druga stvar, ki bi jo morda želeli poskusiti, je posodobiti trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows bi lahko pomagalo. Pritisnite tipko Windows (Win) na tipkovnici in nato vnesite 'preveri za posodobitve' . Možnost Preveri posodobitve je treba izbrati kot glavno, v nasprotnem primeru jo izberite s puščičnimi tipkami in pritisnite Enter.

posodobite operacijski sistem Windows 1. korak

Samodejno bi vas morali usmeriti v razdelek Windows Update na levem podoknu in v 'Preveri za posodobitve' mora biti že izbran tudi gumb (v nasprotnem primeru ga izberite s tipko Tab). Preprosto pritisnite Enter, da začnete preverjati, ali so na voljo posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave s kazalko miške.

posodobite operacijski sistem Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Odklopite vse zunanje naprave, povezane z računalnikom

To bi lahko zagotovilo rešitev, saj lahko zunanja oprema ustvari konflikte med različnimi strojnimi napravami. Odklopite vse priključene zunanje naprave, na primer pogon USB (ali pogone), zunanji trdi disk, SSD (SSD pogon) itd. Nato računalnik izklopite in znova vklopite. Povežite miško z računalnikom in preverite, ali s tem odpravite težavo z manjkajočim kazalcem miške. Če se kazalec miške prikaže in začne normalno delovati, povežite drugo zunanjo opremo eno za drugo. Če se spet začnete soočati s težavami, boste vedeli, kaj je krivec te težave.

[Nazaj na kazalo]

Izvedite popolno skeniranje sistema

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v računalniku, vključno z težavami z miško. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa preizkusite tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite s sistemom Windows Defender zagnati celoten sistemski pregled, pritisnite tipko Windows (Win) in vnesite 'popolno skeniranje' , pritisnite Enter, da odprete izbrano „Zaščita pred virusi in grožnjami“ možnost.

izvedite celoten pregled sistema 1. korak

S tipkami Tab ali puščice izberite 'Napredno skeniranje' in ko je označena, pritisnite Enter.

izvedite celoten sistemski pregled 2. koraka

Zdaj morate izbrati 'Skeniranje zdaj' s tipko Tab jo držite pritisnjeno, dokler ni izbran gumb Skeniraj zdaj in na tipkovnici pritisnite Enter. 'Celotno skeniranje' možnost mora biti privzeto izbrana. V nasprotnem primeru izberite to skeniranje s tipko Tab in pritisnite preslednico. Nato se pomaknite do gumba za optično branje zdaj in s tipko Tab pritisnite Enter.

izvedite celoten korak 3. skeniranja sistema

[Nazaj na kazalo]

Odstranite začasne datoteke in mape s pomočjo čiščenja diska

Najenostavnejši in najhitrejši način brisanja začasnih datotek in map iz sistema Windows je uporaba čiščenja diska. Čiščenje diska se uporablja za zmanjšanje števila nepotrebnih datotek na vaših pogonih, s čimer lahko vaš računalnik deluje hitreje. Izbriše začasne in sistemske datoteke, izprazni koš in odstrani številne druge predmete, ki jih morda ne potrebujete več. Te neželene datoteke lahko vplivajo na hitrost računalnika, zaradi česar se aplikacije počasi odzivajo in jim celo preprečujejo zagon. Te datoteke lahko povzročijo težave s kazalcem miške. Če želite zagnati Disk Cleanup, pritisnite tipko Windows (Win) in vnesite 'čiščenje diska' . 'Čiščenje diska' rezultat mora biti privzeto izbran, pritisnite Enter, da ga zaženete.

odstranite začasne datoteke in mape s 1. korakom čiščenja diska

S puščičnimi tipkami se pomikate po seznamu in pritisnite preslednico, da označite potrditveno polje. Ko končate z izbiro datotek, ki jih želite izbrisati, pritisnite tipko Tab, da izberete 'Počisti sistemske datoteke' in pritisnite Enter, da začnete čistiti računalnik.

odstranite začasne datoteke in mape z 2. korakom čiščenja diska

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Ta rešitev je nekako v skrajnem primeru, vendar če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden ste začeli pojavljati to težavo z manjkajočim kazalcem miške, jo boste morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, morate zagnati polje Run, za zagon pa pritisnite tipke Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' v pogovornem oknu Zaženi na tipkovnici pritisnite Enter.

obnovite sistem s 1. točko obnovitvene točke

Izberite 'Naslednji' s tipko Tab na tipkovnici in pritisnite Enter.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke 12. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli seznam obnovitvenih točk. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrdite tako, da ga izberete s tipko Tab in nato potrdite polje s pritiskom preslednice na tipkovnici. Prikazati bi moralo več obnovitvenih točk. S tipkami Tab in puščice (odvisno od ustvarjenega časa itd.) Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza, in nato izberite 'Naslednji', pritisnite Enter. Ne izberite točke obnovitve, kjer že ni več ikone za glasnost, zagotovo se ne želite vrniti na to.

obnovite sistem s pomočjo 3. točke obnovitvene točke

Zdaj boste morali potrditi svojo obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje, v katerem je bil pred dogodkom v 'Opis' polje. Če ste dobri pri izbiri, izberite 'Končaj' s tipko Tab na tipkovnici in pritisnite Enter. Začel se bo postopek obnovitve sistema.

obnovite sistem s pomočjo 4. točke obnovitvene točke

To je to, upamo, da vam je vsaj ena od ponujenih rešitev pomagala odpraviti težavo z manjkajočim miškinim kazalcem in ste lahko dobili kurzor nazaj. Cenili bomo, če boste v operacijskem sistemu Windows 10 našli več rešitev, s katerimi boste odpravili težavo z manjkajočim kazalcem miške, in jih delite z nami v spodnjem oddelku za komentarje.

Video, ki prikazuje, kako popraviti manjkajoči kurzor miške v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]