Moj Mac se ne zažene: Kako odpraviti težavo z belim zaslonom?

Moj Mac se ne zažene: Kako odpraviti težavo z belim zaslonom?

Moj Mac se ne zažene: Kako odpraviti težavo z belim zaslonom?

Danes je tehnološka rast eksponentna. Telefoni, tablični računalniki in računalniki postajajo vse hitrejši in bolj izpopolnjeni. Če niste navdušenec nad IT ali poznan uporabnik sistema Mac OS, se lahko zdijo majhne težave zastrašujoče. Poleg tega morda ne boste želeli odpeljati računalnika na podporne storitve, zato vam lahko Google pomaga rešiti težavo, možnost, ki jo uporablja večina ljudi.

Zelo moteča težava, ki se lahko pojavi na računalnikih MAC, je, ko se ob nalaganju zatakne na belem ali sivem zaslonu. Morda se zdi, da je prišlo do napake strojne ali programske opreme, vendar brez panike. Poskusite lahko z več nasveti, ki bi lahko pomagali odpraviti to težavo, ali vsaj odpraviti težavo. V tem članku delimo najbolj priljubljene in uporabne nasvete za reševanje težave. Preden poskusite težavo rešiti, se prepričajte, da imate kopijo datotek (tudi če je nimate, lahko varnostno kopijo ustvarite, če se računalnik ne nalaga).Uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako ustvariti varnostno kopijo, medtem ko je Mac OS zataknjen pri nalaganju?

Preden ustvarite varnostno kopijo, na Mac povežite zunanji trdi disk z dovolj prostora za kopirane datoteke.

ubuntu wlan funktioniert nicht
 • Začnite postopek tako, da izklopite Mac.
 • Nato vklopite Mac in takoj po zagonu držite tipki Command in R na tipkovnici, dokler ne vidite logotipa Apple.
 • Ko se prikaže logotip, spustite tipke in počakajte, da se prikaže okno OS X Utilities.
 • V oknu izberite Disk Utility in kliknite nadaljevanje. Ko se prikaže stranska vrstica, izberite pogon, na katerega boste napisali varnostno kopijo - običajno se imenuje Macintosh HD, razen če ste mu spremenili ime.
 • Kliknite Preveri disk. Če postopek preverjanja diska kaže na težavo, kliknite Popravi disk.
 • V orodni vrstici boste našli ikono »Nova slika«. Izberite zunanji pogon, na katerega boste shranili varnostno kopijo. Ta postopek bo ustvaril stisnjeno sliko diska vsebine trdega diska.

Opomba: koraki se lahko pri različnih različicah Mac OS X in MacOS nekoliko razlikujejo.

rezerva

[Nazaj na kazalo]

Kaj preprečuje nalaganje Mac-a?

V nekaterih primerih lahko težave z belim ali sivim zaslonom povzročijo zunanje naprave. Prva rešitev bi lahko bila, če je le mogoče, odklopiti vse nepotrebne zunanje naprave, pri čemer bi ostali samo tipkovnica in miška znamke Apple. Poskusite znova zagnati računalnik. Če se naloži normalno, priključite zunanje naprave posamično - najboljši primer bi bil ponovni zagon računalnika z vsemi priključenimi zunanjimi napravami. Obstajajo primeri, ko težavo povzroča določena kombinacija priključenih zunanjih naprav. Če se računalnik ne zažene brez priključenih zunanjih naprav, poskusite z naslednjim nasvetom.

[Nazaj na kazalo]

wie bekomme ich mein mikrofon zum laufen

Preizkusite varen zagon

MacOS in Mac OS X različice 10.2 in novejše različice vključujejo funkcijo varnega zagona, ki preverja in popravlja vaš trdi disk. Ta funkcija obnovi Mac-ovo zagonsko bazo podatkov na trdem disku in pogosto odpravi težave z belim ali sivim zaslonom.

 • Če želite zagnati računalnik s funkcijo varnega zagona, izklopite Mac.
 • Ko se popolnoma izklopi, ga znova vklopite tako, da pritisnete gumb za vklop in držite tipko Shift, dokler se ne prikaže logotip Apple. Če je vaš Mac polno naložen, morate najprej očistiti koš.
 • Ko je smetnjak prazen, odprite okno Finder in preverite trdi disk (privzeto z imenom Macintosh HD, razen če ste ga preimenovali). Preverite, ali je prostora vsaj 10 GB. Če ne, premaknite ali izbrišite nekatere datoteke. Predstavnostne datoteke so običajno največje in najlažje prestaviti na drug trdi disk, bodisi notranji bodisi zunanji.
 • Po čiščenju smeti in sprostitvi prostora na trdem disku znova zaženite Mac na običajen način (brez držanja tipk).

varni način

[Nazaj na kazalo]

Zaženite pripomoček za disk

 • Zaustavite svoj Mac, tako da nekaj sekund držite gumb za vklop.
 • Vklopite računalnik tako, da pritisnete gumb za vklop in držite tipki Command in R, dokler ne vidite logotipa Apple.
 • Zdaj bi morali videti okno Mac OS X Utilities ali MacOS Utilities, odvisno od vašega operacijskega sistema.
 • Izberite Disk Utility, izberite trdi disk in kliknite preverjanje / popravilo diska.
 • Če program poroča, da popravilo pogona ni bilo mogoče, ga bo treba zamenjati. Če se to zgodi prvič, poskusite izbrisati glasnost in obnoviti iz varnostne kopije. Opomba: ko pogon odpove, ponavadi spet odpove.

popravilo

Obnovitvena particija se ne prikaže?

Če vaš Mac pri zagonu obnovitve ne uspe, lahko še vedno poskusite zagnati Internet Recovery tako, da držite tipke Command, Option in R, dokler ne vidite logotipa Apple. Če želite uporabljati to možnost, morate imeti internetno povezavo. Če Internet Recovery ni pomagal, poskusite odpreti Startup Manager, tako da med zagonom Mac držite tipko možnosti. Ko se Startup Manager zažene, med možnostmi na zaslonu izberite, kako se zažene vaš Mac, vključno s povezanimi zagonskimi trdimi diski, obnovitveno particijo, pogoni USB, omrežnimi lokacijami in drugimi zagonskimi viri.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite NVRAM

Če pripomoček za disk ni mogel odpraviti okvare zagona, lahko poskusite ponastaviti NVRAM. NVRAM (nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom) je majhno območje vašega pomnilnika MAC, ki shranjuje določene nastavitve na mestu, do katerega lahko macOS dostopa. Tu so shranjeni podatki, kot so glasnost zvočnika računalnika, ločljivost zaslona, ​​izbira zagonskega diska in vsa nedavna poročila o paniki jedra. Če katera od teh funkcij povzroča težave, jih lahko pomaga rešiti ponastavitev NVRAM.

Kako ponastaviti NVRAM?

 • Najprej ugasnite svoj Mac.
 • Ko se popolnoma izklopi, pridržite tipko Command, Option, P in R na tipkovnici in kliknite gumb za vklop, da zaženete Mac. Takoj pritisnite tipko na tipki in jo pridržite, ko zaslišite zagonski zvok.
 • Pridržite gumbe vsaj 20 sekund, da se prepričate, da je postopek pravilno zaključen.

Opomba: nekateri Maci, izdani pred letom 2016, imajo lahko nekoliko drugačne korake.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavi krmilnik za upravljanje sistema (SMC)

Ta korak je večinoma povezan s prenosnimi računalniki Mac, kot so modeli MacBook Pro, MacBook in MacBook Air. Najprej izklopite računalnik, priključite napajalnik. Pridržite tipki Shift, Control in Option in kliknite gumb za vklop. Spustite vse gumbe hkrati. Nato znova zaženite Mac na običajen način.

drahtlose Verbindung hat keine gültige IP-Adresse

[Nazaj na kazalo]

Uporaba terminala v načinu enega uporabnika

Zgornji koraki običajno pomagajo rešiti težavo z belim ali sivim zaslonom. V nasprotnem primeru lahko pred ponovno namestitvijo operacijskega sistema preizkusite še eno rešitev. Zaženite en uporabniški način z ukazom 'fsck', ki izvede preverjanje datotečnega sistema. Ko zaženete en uporabniški način, boste na zaslonu videli ukaze, ki se premikajo. Tako deluje način z enim uporabnikom - ko se ustavi, zaženite spodnje ukaze, da analizirate zagonski disk Mac.

 • Znova zaženite svoj Mac. Ko zaslišite zagonski zvok, pritisnite in držite tipki Command in S in držite, dokler na črnem zaslonu ne vidite belih črk. Vaš Mac se bo nato zagnal v eno uporabniški način.
 • V okno terminala vnesite ukaz 'fsck - fy' in nato pritisnite return.
 • Nato vnesite 'mount -uw' in pritisnite return.
 • Nato vnesite touch / private / var / db / .AppleSetupDone in pritisnite return.
 • Za zadnji ukaz vnesite 'exit' in kliknite return. Po vnosu teh ukazov izvedite varen zagon, kot je opisano prej.

en uporabniški način

Alternativni ukaz terminala

Še enkrat vstopite v način za enega uporabnika in ko se začne, vnesite '/ sbin / fsck -fy' in pritisnite return. S tem se bo začelo preverjanje sistema, ki bo sporočilo dve možni sporočili: 1) 'Macintosh HD se zdi v redu' 2) 'Datotečni sistem je bil spremenjen.' Če sporoči, da je vaš sistem v redu, vnesite ukaz za ponovni zagon in pritisnite return. Če sporočilo sporoča, da je bil vaš sistem spremenjen, znova vnesite ukaz '/ sbin / fsck -fy' in kliknite vrnitev. Ta ukaz ponavljajte, dokler ne dobite poročila, da je sistem v redu. Vnesite ukaz za ponovni zagon, pritisnite return in nato izvedite Safe Boot.

Slovar terminalskih ukazov

 • fsck -fy
  Preveri datotečni sistem zagonskega nosilca in ga po potrebi popravi. -Y na koncu ukaza pomeni 'da', odpravite morebitne težave.
 • montiraj-tvoje
  Ponovno namestite zagonski nosilec in omogočite dostop do pisanja.
 • dotaknite se / private / var / db / .AppleSetupDone
  Poroča, da je dokončal postavitev.
 • izhod
  Nadaljujte s postopkom zagona.
 • znova zaženite
  Znova zaženite računalnik.
 • / drug drugega
  Vsebujejo izvršljive programe, potrebne za zagon sistema s strani korenskega uporabnika.

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite MacOS ali Mac OS X

Če noben od zgornjih korakov ne deluje, lahko poskusite znova namestiti operacijski sistem.

 • Če želite izvesti ponovno namestitev operacijskega sistema, ugasnite Mac, tako da nekaj sekund držite gumb za vklop.
 • Pridržite tipki Command in R in vklopite računalnik. Ko vidite logotip Apple, spustite tipke.
 • Videli bi morali okno pripomočkov Mac OS X ali MacOS pripomočkov. Izberite možnost Ponovna namestitev.
 • Če preprosta ponovna namestitev v vašem računalniku Mac ne deluje, poskusite znova z uporabo internetne obnovitve. Za upravljanje ponovne namestitve z uporabo internetne obnovitve ponovite zgornje korake, vendar ob zagonu računalnika držite tipke Command, R in izbirne tipke, dokler se ne prikaže logotip Apple. Ko vidite okno pripomočkov, izberite znova namestite MacOS ali Mac OS X in sledite navodilom.

znova namestite

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti beli zaslon:

[Nazaj na vrh]

apple sicherheitsverletzung ios sicherheitsabsturz