Orodna vrstica MyTransitGuide

Kako se znebiti orodne vrstice MyTransitGuide - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev MyTransitGuide za preusmeritev

Kaj je MyTransitGuide?

MyTransitGuide, ki jo je ustvarila Mindspark Interactive Network Inc, je prevarantska orodna vrstica brskalnika, ki uporabnikom zagotavlja vlakovne in avtobusne poti, zemljevide podzemne železnice, vozne rede avtobusov in druge informacije, povezane z javnim prevozom. Čeprav se ta funkcija morda zdi legitimna in uporabna, se zavedajte, da je MyTransitGuide kategoriziran kot virus za preusmeritev ali ugrabitelj brskalnika. Razvijalci te prevarantske aplikacije uporabljajo zavajajočo metodo trženja programske opreme, imenovano 'združevanje', da MyTransitGuide namestijo v internetne brskalnike brez dovoljenja uporabnikov. Združevanje je način za prikrito distribucijo aplikacij skupaj z drugo programsko opremo, zato večina uporabnikov nehote namesti MyTransitGuide med prenosom brezplačne programske opreme s spletnih mest za prenos brezplačnih programov.

Ugrabitelj brskalnika MyTransitGuideNajbolj priljubljena spletna mesta za nalaganje brezplačnih programov, kot so download.com, softonic.com in soft32.com, uporabljajo majhne programe za prenos (imenovani »namestitelji«, »upravitelji prenosov«, »odjemalci za nalaganje« itd.) Za zaslužek od svojih brezplačnih storitev in prometa. Ti programi ponujajo namestitev oglaševanih (po mnenju razvijalcev '100% brez virusov') dodatkov za brskalnik skupaj z izbrano brezplačno programsko opremo. Tako nepremišljen prenos in namestitev brezplačne programske opreme pogosto vodi do visoko tveganih okužb z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Po uspešni infiltraciji v internetne brskalnike (Internet Explorer in Mozilla Firefox) MyTransitGuide dodeli domači strani in privzete nastavitve iskalnika teh brskalnikov ask.com. Zelo verjetno je, da bo uporaba ask.com kot privzetega iskalnika povzročila nadaljnje okužbe računalnika. Iz teh razlogov vam toplo priporočamo, da MyTransitGuide odstranite iz svojih internetnih brskalnikov.

Povzetek grožnje:
Ime Ugrabitelj brskalnika MyTransitGuide
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnih brskalnikov (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati ugrabiteljevo spletno stran in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

MyTransitGuide je podoben številnim prevarantskim dodatkom za brskalnike, ki združevanje uporabljajo kot način namestitve. DailyLocalGuide , Nenadoma glasba , in OnlineMapFinder je le nekaj primerov med mnogimi drugimi. Ti vtičniki brskalnika (vključno z MyTransitGuide) so uporabniku neuporabni - njihov namen je ustvarjati prihodek z uveljavljanjem neželenih preusmeritev brskalnika in prikazovanjem vsiljivih spletnih oglasov. Čeprav MyTransitGuide ne predstavlja neposredne grožnje virusu, je večina uporabnikov preusmerjena brez njihovega soglasja. Če pride do neželenih preusmeritev brskalnika ali če menite, da je bil vaš privzeti iskalnik, domača stran in URL novega zavihka spremenjen v ask.com - sledite navodilom za odstranitev, da odstranite ugrabitelja brskalnika iz sistema.

Zavajajoči namestitveni program, uporabljen v distribuciji orodne vrstice MyTransitGuide:

Namestitveni program orodne vrstice MyTransitGuide

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika MyTransitGuide:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev ugrabitelja brskalnika MyTransitGuide prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: iskati ' Orodna vrstica MyTransitGuide Internet Explorer ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih programov (zaradi katerih brskalnik preusmeri na spletno mesto search.tb.ask.com) v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika MyTransitGuide iz internetnih brskalnikov:

Videoposnetek, kako odstraniti preusmeritve brskalnika (OS Windows):

Video, ki prikazuje odstranitev ugrabitelja brskalnika MyTransitGuide z uporabo Combo Cleaner (Mac OS):

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih z MyTransitGuide

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje MyTransitGuide z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' MyTransitGuide 'in' Orodna vrstica BHO ', izberite te vnose in kliknite' Odstrani '.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje MyTransitGuide iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //home.tb.ask.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Vprašajte spletno iskanje '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika mytransitguide, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Mozilla Firefox logotip

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih z MyTransitGuide

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje MyTransitGuide z domače strani Mozilla Firefox

bash auf Ubuntu unter Windows

Odstranjevanje MyTransitGuide iz privzetega iskalnika Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' MyTransitGuide '(in drugi pred kratkim nameščeni vtičniki brskalnika).

Spremenite svojo domačo stran:

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu odstranite hxxp: //home.tb.ask.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

logotip brskalnika safari

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' ask.com '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika mytransitguide, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitevv odprtem meniju kliknite Pomoč.

odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika mytransitguide, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju ugrabitelja brskalnika mytransitguide iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o ugrabitelju brskalnika mytransitguide ali je to odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.