V YouTubu ni zvoka. Kako to popraviti?

V YouTubu ni zvoka. Kako to popraviti?

V YouTubu ni zvoka / zvoka. Kako to enostavno popraviti?

YouTube je najbolj priljubljena storitev za izmenjavo videov na svetu. Ljudje lahko iščejo, nalagajo in gledajo videoposnetke ter ustvarjajo lastne kanale v YouTubu. Poleg tega lahko 'všečkajo', delijo in komentirajo druge videoposnetke v YouTubu, se naročijo na druge kanale v YouTubu in ustvarjajo lastne sezname predvajanja ali predvajajo videoposnetke v živo. YouTube je brezplačna storitev, ki ljudem omogoča, da se učijo, zabavajo in zabavajo ali celo zaslužijo.

Večina videoposnetkov ima zvočni posnetek, ki je včasih pomembnejši od video vsebine, vendar ste morda naleteli na težavo, ker v videoposnetkih v YouTubu ni zvoka. To je pogosta težava, s katero so se v določenem trenutku srečali številni uporabniki. Za rešitev te težave boste morda morali preveriti in prilagoditi zvočne nastavitve (glasnost) naprave, odstraniti ali posodobiti Adobe Flash Player, posodobiti ali znova namestiti gonilnike zvočnih naprav, počistiti predpomnilnik brskanja in odstraniti začasne datoteke v operacijskem sistemu. Morda boste morali brskalnik posodobiti ali znova namestiti. V tem priročniku bomo opisali številne možne rešitve za to pogosto težavo z zvokom v YouTubu.v youtubu ni zvoka

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite nastavitve glasnosti

Najprej priporočamo, da preverite nastavitve glasnosti sistema. Možno je, da so zvočniki vaše naprave utišani ali nastavljeni na najnižjo možno glasnost ali pa so zvočniki preprosto utišani v mešalniku glasnosti. Če želite preveriti, z desno miškino tipko kliknite ikono zvočnika v opravilni vrstici (najdete jo blizu datuma in ure) in izberite 'Odpri mešalnik glasnosti' iz kontekstnega menija.

preverite nastavitve glasnosti 1. korak

V oknu mešalnika glasnosti boste videli več drsnikov. Prepričajte se, da glavna naprava ni izklopljena (običajno je prva leva) in preverite, ali drsnik brskalnika ni izklopljen. Na posnetku zaslona za primer uporabljamo Mozilla Firefox. Če uporabljate Google Chrome (ali drug spletni brskalnik), poskrbite, da drsnik ni nameščen na dnu.

preverite nastavitve glasnosti 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. V tem primeru morate uporabiti orodje za odpravljanje težav z zvokom. Če želite začeti odpravljanje težav, pojdite v Nastavitve, vnesite 'odpravljanje težav' in nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Zdaj poiščite 'Predvajanje zvoka' v razdelku »Vstani in zaženi« in ga izberite. Kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Windows bo poskušal najti in odpraviti težave s predvajanjem zvoka. Preverite, ali je to odpravilo težavo brez zvoka v YouTubu.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite ali znova namestite spletni brskalnik

Mogoče uporabljate zastarel spletni brskalnik, ki v YouTubu povzroča težave z zvokom. Z najnovejšim brskalnikom in pripadajočimi vtičniki zagotavljate najboljšo zmogljivost in uporabniško izkušnjo, odpravljene napake in napake. Če posodabljate brskalnik, brskalniki tudi nemoteno delujejo. Brskalniki se običajno posodabljajo samodejno, vendar boste morda morali ročno preveriti, ali so na voljo posodobitve. Če želite preveriti, ali uporabljate najnovejšo različico brskalnika Google Chrome, odprite Google Chrome in kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu, izberite 'Pomoč' in nato kliknite 'O Google Chromu' .

posodobite ali znova namestite spletni brskalnik 1. korak

Videli boste različico brskalnika. Če ni najnovejši, se prikaže obvestilo, ki predlaga, da posodobite Chrome. Če obvestila ni, je brskalnik že posodobljen na najnovejšo različico.

Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Mozilla Firefox, kliknite tri črte v zgornjem desnem kotu in izberite 'Pomoč' iz kontekstnega menija. Nato izberite 'O Firefoxu' - Mozilla Firefox bo začel preverjati posodobitve in opozoril, ali uporabljate najnovejšo različico.

posodobite ali znova namestite spletni brskalnik 2. korak

Če posodobitev spletnega brskalnika ne reši težave z zvokom v YouTubu, poskusite znova namestiti brskalnik. Odstranite ga, prenesite z uradnega spletnega mesta brskalnika, namestite in preverite, ali to vrne zvok v YouTube.

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite Adobe Flash Player

Adobe Flash Player je brezplačna programska oprema, ki jo je ustvaril Macromedia in se uporablja za ogled in pretakanje zvoka in videa, multimedije in RIA (Rich Internet Application), ustvarjene na platformi Adobe Flash. Adobe Flash Player deluje kot vtičnik v brskalnikih, deluje pa tudi na podprtih mobilnih napravah. Najnovejše različice predvajalnikov Adobe Flash so na voljo v sistemih Windows, Macintosh OS X, Linux in ChromeOS. Deluje tudi v brskalnikih, kot so Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari. Možno je, da je v nameščeni različici programa Adobe Flash Player nekaj poškodb in ga morate znova namestiti. Odstranite trenutno nameščeno različico programa Adobe Flash Player in z njega ročno prenesite najnovejši program Adobe Flash Player Adobejevo spletno mesto . Namestite ga in preverite, ali to odpravlja težavo z zvokom v YouTubu.

[Nazaj na kazalo]

Počisti podatke brskanja

Podatki o brskanju so sestavljeni iz zapisov spletnih strani, ki ste jih obiskali v preteklih sejah brskanja, in običajno vključujejo ime spletnega mesta in ustrezen URL. Med sejo brskanja se shranijo tudi druge komponente zasebnih podatkov, kot so predpomnilnik, piškotki, shranjena gesla itd. Ti shranjeni podatki lahko upočasnijo brskalnik, zmanjšajo izkušnjo brskanja ali celo povzročijo težave, na primer brez zvoka v YouTubu. V tem razdelku prikazujemo, kako počistiti podatke brskanja v brskalnikih Google Chrome in Mozilla Firefox. Če želite počistiti predpomnilnik brskalnika Google Chrome, kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Več orodij', in kliknite 'Počisti podatke brskanja ...' .

izbriši podatke brskanja 1. korak

V oknu Počisti podatke brskanja izberite podatke, ki jih želite odstraniti iz predpomnilnika brskalnika Google Chrome, in kliknite 'POČISTI PODATKE' . Zaprite Chrome in ga znova odprite. Pojdite na YouTube in preverite, ali to vrne zvok.

izbriši podatke brskanja 2. korak

netflix dns adresse konnte nicht gefunden werden

Če želite počistiti podatke brskanja Mozilla Firefox, kliknite tri črte v zgornjem desnem kotu in nato izberite 'Opcije' .

izbriši podatke brskanja 3. korak

Zdaj izberite 'Zasebnost in varnost' v levem podoknu in nato kliknite 'počistite svojo nedavno zgodovino' Spodaj 'Zgodovina'. Kliknite 'Počisti zdaj' Spodaj 'Predpomnjena spletna vsebina' . Znova zaženite Mozilla Firefox, pojdite na YouTube in preverite, ali to vrne zvok.

izbriši podatke brskanja 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite zvočne gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno in bo povzročala težave, vključno z zvokom v YouTubu. Če želite posodobiti gonilnike, odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite zvočne gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Razširite 'Krmilniki zvoka, videa in iger' kategorijo in z desno tipko miške kliknite zvočno napravo. Izberite 'Posodobi gonilnik' iz spustnega menija.

posodobite zvočne gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati gonilniško programsko opremo. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate ročno poiskati in namestiti gonilnike. Za uporabo te možnosti je treba v računalnik ali na bliskovni pogon predhodno prenesti gonilnike, kar je daljši postopek, saj morate najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno, tako da obiščete uradna spletna mesta proizvajalcev naprav. Priporočamo, da izberete prvo možnost in sledite navodilom.

posodobite zvočne gonilnike 3. korak

Če posodobitev gonilnikov ne odpravi težave in v YouTubu ni zvoka, jih boste morda želeli znova namestiti. Če želite znova namestiti gonilnike, sledite zgornjim korakom, vendar izberite 'Odstrani napravo' raje kot 'Posodobi gonilnik' . Prepričajte se, da ste preverili 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' če obstaja. Znova zaženite računalnik. Windows bo samodejno namestil manjkajoče gonilnike ob naslednjem zagonu sistema Windows.

Za samodejno posodabljanje gonilnikov lahko uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev. V tem primeru priporočamo Snappy Driver Installer (SDI), zmogljivo brezplačno orodje za posodobitev gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite zvočne gonilnike 4. korak

Če nobena od zgornjih metod ne reši težave, si oglejte videoposnetek YouTube v drugem spletnem brskalniku. Če uporabljate Google Chrome, poskusite YouTube v Mozilla Firefox ali Opera itd. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti zvok v YouTubu:

[Nazaj na vrh]