Odprite programsko opremo Upravitelj prenosov

Kako odstraniti programsko opremo Open Download Manager Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odprite navodila za odstranitev Upravitelja prenosov

Kaj je Open Download Manager?

Z aplikacijo Open Download Manager naj bi bil postopek prenosa hitrejši in učinkovitejši. Čeprav lahko nekateri uporabniki najdejoOdprite Upravitelj prenosovzakonita in uporabna, ta prevarantska aplikacija je kategorizirana kot oglaševalska programska oprema in potencialno neželen program (PUP). Eden od razlogov za te negativne povezave je zavajajoča metoda trženja programske opreme, imenovana »združevanje«, uporabljena pri distribuciji te oglaševalske programske opreme. Način združevanja se uporablja za prikrito namestitev aplikacij, kot je Open Download Manager, skupaj z običajno programsko opremo, zato ga uporabniki pogosto nehote namestijo. As običajnim oglaševalskim programom,Open Download Manager po namestitvi prikaže vsiljive spletne oglase. Te pogosto preusmerijo na prevarantska spletna mesta, zato njihov klik s sistemom izpostavi tveganje za okužbo.

Odprite programsko opremo Upravitelj prenosovOpen Download Manager zbira različne informacije o programski in strojni opremi, ki jih kasneje delijo s tretjimi osebami. Naslovi internetnega protokola (IP) (za določanje geolokacij uporabnikov), obiskana spletna mesta, ogledane strani, iskalne poizvedbe, vrsta brskalnika, vrsta operacijskega sistema in druge zbrane informacije so lahko osebno prepoznavni, zato lahko tovrstno sledenje vodi do zasebnosti vprašanja ali celo krajo identitete. Open Download Manager ima podobno ali enako vedenje kot druge običajne aplikacije z adware, vključno z Namizni recept , Iskanje po namizju , ArcadeTwist , Preklop zaslona , in Preklop zaslona . To je le nekaj primerov številnih aplikacij, podobnih ali enakih Open Download Managerju - trdijo, da omogočajo različne funkcije, vendar preprosto prikazujejo vsiljive spletne oglase in zbrane podatke delijo s tretjimi osebami, da ustvarijo prihodek. Zato vam toplo priporočamo, da takoj odstranite Open Download Manager iz sistema.

V času raziskav je bil Open Download Manager na priljubljenih spletnih mestih za prenos brezplačnih programov distribuiran z majhnimi programi, imenovanimi »upravljalniki prenosov« (imenovani tudi »namestitveni programi«, »orodja za prenos«, »odjemalci za prenos« itd.). Ta spletna mesta monetizirajo svoj promet in brezplačne storitve z uporabo upraviteljev prenosov, ki ponujajo namestitev dodatnih programov skupaj z izbrano programsko opremo. Za te aplikacije je zagotovljeno, da so 'zakonite in brez virusov', vendar nepremišljena namestitev tvega nenamerno namestitev oglasne ali zlonamerne programske opreme (vključno z Open Download Manager). Računalniškim okužbam se je mogoče izogniti tako, da sledite vsakemu koraku postopka prenosa brezplačne programske opreme in onemogočite aplikacije drugih proizvajalcev, vključene v namestitev. Poleg tega prenesite programsko opremo z uporabo možnosti »Po meri« ali »Napredno« - to bo razkrilo vse programe tretjih oseb, ki so navedeni za namestitev, in vam omogočilo, da se odjavite. Če ste namestili Open Download Manager, vam bo naslednji vodnik pomagal odstraniti ta lopovski program iz vašega sistema.

Posnetek zaslona aplikacije Open Download Manager:

Odprite aplikacijo Download Manager

Odprite namestitev namestitvene programske opreme upravitelja prenosov:

Odprite namestitveni program Download Manager

Zavajajoči pojavni oglasi, ki uporabnike interneta prevarajo, da prenesejo in namestijo programsko opremo Open Download Manager:

Spletno mesto z namestitvijo Open Download Manager Ponudba za namestitev programske opreme Open Download Manager Spletna mesta, ki uporabniku ponujajo namestitev Open Download Manager Ponudite namestitev oglasne programske opreme Open Download Manager

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odprite odstranitev oglasne programske opreme Upravitelja prenosov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odprite odstranitev oglasne programske opreme Upravitelja prenosov prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Odprite Upravitelj prenosov ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase Open Download Manager, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite odprto oglaševalsko programsko opremo za upravljanje prenosov iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav Open Download Manager vtičnikov brskalnika ni namestil v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

Erstellen Sie Ihr eigenes Story-Spiel

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov Open Download Manager iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov Open Download Manager iz 2. brskalnika Internet Explorer(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z odprtim upraviteljem prenosov, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Open Download Manager iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov Open Download Manager iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z odprtim upravljalnikom prenosov, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov Open Download Manager iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

Wie werde ich den Zeus-Trojaner los?

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Open Download Manager iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odprtim odstranjevanjem upravitelja prenosov, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z odprtim upravljalnikom prenosov, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

wie bekomme ich meine maus zurück

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem oglasov z odprtim upraviteljem prenosov iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih z odprtim upraviteljem prenosov ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.