NAPAKA STRANI NA NEPOVEZANEM OBMOČJU

NAPAKA STRANI NA NEPOVEZANEM OBMOČJU

Kako popraviti napako »PAGE FAULT IN NONPAGED AREA« na modrem zaslonu smrti

PAGE FAULT IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, odvisno od operacijskega sistema) je napaka modrega zaslona smrti (BSOD). Označuje, da je sistem zahteval stran pomnilnika za nadaljnje delovanje, vendar stran ni bila na voljo in operacijski sistem Windows ni mogel nadaljevati procesov, ki jih je izvajala. Nato se je strmoglavil in posledično vrnil napako PAGE FAULT IN NONPAGED AREA Blue Screen of Death.

Lahko se sprašujete, kaj je območje brez strani (NENPAGED). Za shranjevanje podatkov se uporabljata dve glavni vrsti pomnilnika: RAM (naključni pomnilnik) in trdi disk. Obstajajo tudi drugi, vendar bomo ta dva uporabili zgolj za primer. RAM je začasni pomnilnik, medtem ko je trdi disk trajen. RAM ohrani svojo vsebino le, ko računalnik deluje, torej gre za operativni pomnilnik. Po drugi strani trdi disk shranjuje podatke tudi, ko računalnik ne deluje.Windows braucht ewig, um nach Updates zu suchen

RAM vsebuje informacije, ki jih računalnik potrebuje za obdelavo trenutno aktivnih nalog. Kadar je podatkov preveč in RAM ne more vsega shraniti, se podatki, ki se ne uporabljajo aktivno, začasno shranijo v 'datoteko strani'. Datoteka strani je mesto na trdem disku, ki se uporablja kot dodaten pomnilnik RAM-a. Ko opravilo zahteva dodaten pomnilnik, se strani pomnilnika zamenjajo med RAM-om in datoteko strani, ki je začasno shranjena na trdem disku.

Območje brez strani (NONPAGED) je del pomnilnika, ki vsebuje podatke, ki so bistveni za delovanje sistema. To so podatki, ki so potrebni / potrebni in se vedno hranijo v pomnilniku RAM-a, na nespaniranem območju. NAPAKA STRANI NA NEPAGIRANEM OBMOČJU (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) se pojavi, ko operacijski sistem Windows ne najde podatkov, ki bi jih bilo treba shraniti na neopagiranem območju. Ta napaka se običajno pojavi zaradi težav s strojno opremo, kot so poškodovani sektorji na trdem disku.

Obstajata dva možna scenarija: 1) računalnik uspešno znova zaženete in se prijavite v sistem Windows ali 2) sistema Windows ne morete zagnati. Če sistema Windows ne morete normalno zagnati, ga morate zagnati v varnem načinu ali uporabiti zaslon Samodejno popravilo / Napredni zagon. Preberite ta vodnik in uporabite 'Prekinitev zagonskega postopka sistema Windows' ali uporabite namestitveni CD / DVD / USB za Windows. Če uporabljate prenosni računalnik in ni CD-ja / DVD-ROM-a ali nimate namestitvenega medija, morate ugotoviti, katero funkcijsko tipko (F) morate pritisniti za zagon zagonskega menija.

NAPAKA STRANI NA NEPOVEZANEM OBMOČJU

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite, ali je na disku napake

Vedno je dobro redno preverjati napake na trdem disku. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preuči jih in popravi številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

preverite, ali je na disku napake 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če ni C: želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem disku). ' chkdsk C: / f ' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite tudi 'chkdsk C: / r' ukaz. Oba ukaza lahko zaženete hkrati s tipkanjem 'chkdsk C: / f / r'. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem odpravljena napaka PAGE FAULT IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA).

preverite, ali na disku obstajajo napake, 2. korak

OPOMBA: Če se prikaže sporočilo, da Chkdsk ne more zagnati, ker nosilec uporablja drug postopek, in vas vprašajo, ali želite razporediti preverjanje tega nosilca ob naslednjem ponovnem zagonu sistema, preprosto pritisnite 'Y' tipko na tipkovnici. Po ponovnem zagonu bo disk preverjen glede napak.

habe ich uefi oder bios

[Nazaj na kazalo]

Zaženite diagnostično orodje Windows Memory

To sporočilo o napaki se lahko prikaže zaradi težave s pomnilnikom z naključnim dostopom (RAM). Če RAM odpove, ga razmislite o zamenjavi, vendar se prepričajte, da je to vzrok težave. Vgrajeno orodje Windows, imenovano Windows Memory Diagnostic, lahko zaženete, da preverite, ali je težava v računalniškem pomnilniku. Če želite odpreti orodje za diagnostiko pomnilnika Windows, vnesite 'diagnostika spomina' v Iskanju.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 1. korak

Na voljo boste imeli dve možnosti: 1) zdaj znova zaženite računalnik in takoj preverite, ali so težave 2) preverite, ali so težave ob naslednjem zagonu računalnika, in pred pregledom naložite operacijski sistem Windows. Izberite najprimernejšo možnost. To orodje bo poročalo o težavah z RAM-om.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobi gonilnike

Napako PAGE FAUN IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) lahko povzročijo zastareli ali nepravilni gonilniki. Če je prišlo do nedavnih posodobitev programske opreme ali gonilnikov, je možno, da imajo napake ali vplivajo na nepooblaščena področja pomnilnika. V tem primeru morate posodobiti ali pridobiti nove gonilnike za svojo strojno opremo. Če želite posodobiti gonilnike, odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali vrste 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Če veste, kateri gonilniki povzročajo težavo, jih lahko posodobite. Včasih je težko ugotoviti, kateri gonilnik povzroča težavo - v tem primeru jih morate posodobiti. Z desno miškino tipko kliknite napravo in izberite 'Posodobi gonilnik' iz spustnega menija.

posodobite gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnike v računalnik ali bliskovni pogon USB, kar je daljši postopek, saj boste morali vse najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno z obiskom uradnih spletnih mest proizvajalcev naprav. Priporočamo, da izberete prvo možnost in sledite navodilom. Uporabite te korake za vse naprave.

OPOMBA: Če uporabljate varni način, zagotovite, da se Windows zažene v varnem načinu z omrežjem. Za prenos in posodobitev gonilnikov potrebujete internetno povezavo.

Werbung in windows 10 deaktivieren

posodobite gonilnike 3. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj. Lahko pa poiščete drugo programsko opremo za samodejno posodabljanje gonilnikov, ki bo posodobila vse gonilnike hkrati.

posodobite gonilnike 4. korak

Če posodobitev gonilnikov ne odpravi težave, boste morda želeli namesto posodobitve poskusiti znova namestiti. Preprosto izberite 'Odstrani' naprava, ko je v upravitelju naprav, Windows pa bo ob naslednjem zagonu računalnika samodejno namestil manjkajoče gonilnike. Če ne, izberite 'Posodobi gonilnik' možnost bi morala zadostovati.

[Nazaj na kazalo]

Linux für alten Laptop

Začasno onemogočite protivirusni program

Če ste pred kratkim namestili nekaj protivirusne programske opreme, je verjetno, da to povzroča napako PAGE FAULT IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA). Nekateri uporabniki poročajo, da je težavo odpravila začasna onemogočitev (ali začasna odstranitev) njihovega protivirusnega programa. Če to reši težavo, priporočamo, da se obrnete na razvijalca protivirusne programske opreme in ga vprašate, ali je mogoče težavo odpraviti in preprečiti določeno programsko opremo, ki povzroča napako PAGE FAULT IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA). Preberite ta vodnik če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusni program - članek vsebuje podrobne opise, kako onemogočiti nekatere najbolj priljubljene protivirusne programe.

[Nazaj na kazalo]

Preverite svoj RAM

Mogoče je, da čip RAM ni pravilno priključen ali je reža (ali čip) prašna ali pa je ena od palic RAM-a poškodovana in povzroča napako PAGE FAULT IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA). Če veste, kako odstraniti RAM in ga znova povezati, priporočamo, da poskusite to. Odstranite čip RAM-a, se prepričajte, da ni prašen, in ga nato zamenjajte. Ne delajte tega, ko je računalnik vklopljen. Ko končate, vklopite računalnik in preverite, ali še vedno vidite napako PAGE FAULT IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA). Če težavo povzroča ena od palic, morate ugotoviti, katera. Zaženite Windows brez ene palice in preverite, ali napaka ni odpravljena. Naredite to z vsakim odstranjenim RAM-om v postopku odstranjevanja: če v nekem trenutku med postopkom ne dobite napake, boste vedeli, katera palica povzroča napako in jo je treba zamenjati.

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in da ste lahko odpravili napako PAGE FAW IN NONPAGED AREA (ali PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) na modrem zaslonu smrti. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popravitiNAPAKA STRANI NA OBVEZNEM OBMOČJU 'Napaka:

[Nazaj na vrh]