Neželena aplikacija PC Accelerator

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Accelerator - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranitev PC Acceleratorja

Kaj je PC Accelerator?

Razvijalci predstavljajo PC Accelerator kot odlično orodje za optimizacijo in pospešitev računalnika. Ta aplikacija se sprva morda zdi zakonita in koristna, vendar je PC Accelerator kategoriziran kot potencialno neželen program (PUP). PC Accelerator pogosto vdre v sisteme brez dovoljenja in običajnim uporabnikom ne daje prave vrednosti.

Neželena aplikacija PC AcceleratorPo zagonu programa PC Accelerator in skeniranju sistema so uporabniki pozvani k številnim 'težavam', ki jih je treba rešiti. Ker 'brezplačna različica' programa PC Accelerator ne omogoča teh funkcij, pa uporabnike spodbujamo, da kupijo 'polno različico'. To je prevara. Celoten seznam težav je napačen - vaš sistem bo verjetno popolnoma optimiziran in brez težav. Poleg tega PC Accelerator ne daje nobene pomembne vrednosti. Kriminalci s to aplikacijo prevarajo uporabnike, da kupijo domnevno popolne različice, ki so neuporabne. Razvijalci ustvarjajo prihodek z zlorabo zaupanja uporabnikov. Iz teh razlogov morate odstraniti PC Accelerator PUP in zagotovo NE plačajte za polno različico. Upoštevajte tudi, kako je nameščen PC Accelerator. Kot smo že omenili, bo verjetno v sistem prodrl brez dovoljenja. Obstaja velika verjetnost, da se bo namestil skupaj s številnimi drugimi PUP-i. V večini primerov potencialno neželeni programi naredijo tri stvari: 1) prikazujejo vsiljive oglase [ adware ] 2) spremenite možnosti spletnega brskalnika [ ugrabitelji brskalnikov ] in 3) zbirajo različne informacije [običajno več vrst]. Kot pri PC Acceleratorju so tudi te aplikacije neuporabne. Zato toplo priporočamo, da čim prej odstranite vse PUP-ove.

Povzetek grožnje:
Ime PC Accelerator potencialno neželen program
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o najdenih težavah. Prosi za plačilo, da bi odpravil domnevno najdene napake.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

PC Accelerator ima veliko podobnosti z Napredna nega računalnika , PC Max , Skrbnik sistema in na desetine drugih potencialno neželenih programov. Pravzaprav so vsi skoraj enaki. Z ponujanjem „uporabnih funkcij“ želijo mladiči ustvariti vtis legitimnosti, vendar so namenjeni le razvijalcem, ki ustvarjajo prihodek. Namesto da bi omogočili obljubljeno funkcionalnost, potencialno neželeni programi prikazujejo vsiljive oglase (prek oglaševalskega modela »Pay Per Click« [PPC]), promovirajo prevarantska spletna mesta (neželene preusmeritve), zbirajo občutljive podatke (prodaja informacij) in v tem primeru promocijo nakupov v aplikaciji. Ti programi neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako se je PC Accelerator namestil v moj računalnik?

Potencialno neželeni programi se pogosto distribuirajo z vsiljivimi metodami oglaševanja in združevanja. Vsiljivi oglasi preusmerjajo na zlonamerna spletna mesta in zaženejo skripte, ki prikrito prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo ali PUP-ove. 'Bundling' je prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajnimi programi. Razvijalci teh namestitev ne razkrijejo pravilno - 'povezane' aplikacije skrijejo v nastavitvah 'Po meri / Napredno' ali drugih odsekih postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki kliknejo dvomljive povezave / oglase in preskočijo korake za prenos / namestitev. Takšno vedenje pogosto vodi do nenamerne namestitve potencialno neželenih programov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Če želite preprečiti pronicanje sistema s strani PUP-ov, bodite previdni pri nalaganju / nameščanju programske opreme in brskanju po internetu. Vsak korak postopkov prenosa / namestitve natančno analizirajte z uporabo nastavitev 'Po meri' ali 'Napredno'. Onemogočite vse dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Svetujemo vam tudi, da aplikacije prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se pogosto vrednotijo ​​po metodi „združevanja“, zato teh orodij ne bi smeli uporabljati. Zavedajte se, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo zakoniti, vendar preusmerjajo na igre na srečo, zmenke za odrasle, pornografijo in druga dvomljiva spletna mesta. Če naletite na te preusmeritve, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika.

Nastavitev namestitve PUP PC Accelerator:

Namestitev namestitvenega programa PC Accelerator

Posnetek zaslona PC Accelerator PUP:

Potencialno neželen program PC Accelerator

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje PUP-a s PC-pospeševalnikom:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme PC Accelerator prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite PC pospeševalnik ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase v programu PC Accelerator, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav PC Accelerator vtičnikov brskalnika ni namestil v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov PC Accelerator iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov PC Accelerator iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa pc pospeševalnika, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov PC Accelerator iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov PC Accelerator iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa pc pospeševalnika, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov PC Accelerator iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov PC Accelerator iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z računalniško pospeševalnikom, ki bi lahko bila neželena odstranitev programa, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa pc pospeševalnika, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Content-Management-System Open-Source-CMS

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju potencialno neželenega programa pc pospeševalnika iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o pc pospeševalniku, ki je potencialno neželen ali če je odstranjen, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.