PC Doctor Adware

Kako odstraniti programsko opremo PC Doctor Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje virusa PC Doctor

Kaj je PC Doctor?

Ustvaril Mesa Roha Solutions LLC, PC Doctor je neprimerna razširitev brskalnika, ki naj bi izboljšala zmogljivost računalnika, povečala varnost brskanja po internetu in omogočila druge podobne funkcije. Čeprav se ta razširitev brskalnika zdi upravičena, se zavedajte, da je kategorizirana kot oglaševalska programska oprema ali potencialno neželena aplikacija. PC Doctor uporablja zavajajočo metodo trženja programske opreme, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev dodatnih aplikacij skupaj z izbrano programsko opremo) za namestitev v internetne brskalnike brez privolitve uporabnikov. Po uspešni infiltraciji v Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox PC Doctor ustvarja vsiljive spletne oglase in spremlja brskanje uporabnikov po internetu.

Virus PC DoctorTi vsiljivi oglasi vključujejo pasice, v besedilu, vmesne oglase, besedilne povezave in pojavne oglase. Zelo verjetno je, da klikanje teh oglasov povzroči visoko tvegano okužbo z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Poleg tega PC Doctor nadzira dejavnost brskanja po internetu s snemanjem različnih informacij, ki so lahko osebno določljive, kot so naslovi IP, enolične identifikacijske številke, operacijski sistemi, vrste brskalnikov, piškotki, obiskani URL-ji, ogledane strani in druge podobne podrobnosti. Takšno vedenje lahko povzroči okužbe z oglaševalsko programsko opremo ali zlonamerno programsko opremo, zato uporabnikom interneta toplo svetujemo, da PC Doctor odstranijo iz svojih internetnih brskalnikov. Obstaja veliko lopov razširitev brskalnika, podobnih PC Doctor, na primer, Disturbicons , Gledališki način , in Delite vse . Niti PC Doctor niti katera koli druga razširitev ne dodaja nobene resnične vrednosti za uporabnika - njihov namen je ustvariti dohodek s prikazom vsiljivih spletnih oglasov.

Običajno uporabniki okužijo svoje računalnike z oglaševalsko programsko opremo med prenosom brezplačne programske opreme prek majhnih programov, imenovanih 'odjemalci za prenos' na spletnih mestih za prenos brezplačnih programov. Večina teh spletnih mest (vključno z download.com, softonic.com in soft32.com) zaposluje odjemalce prenosov za zaslužek od svojih brezplačnih storitev, tako da ponuja namestitev promoviranih „zakonitih“ dodatkov za brskalnik skupaj z izbrano brezplačno programsko opremo. Tako nepremišljen prenos in namestitev brezplačne programske opreme pogosto povzroči okužbe z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. To lahko preprečite tako, da natančno opazujete vsak korak postopka prenosa brezplačne programske opreme in nikoli ne sprejmete namestitve dodatnih programov. Pri nameščanju prenesene programske opreme izberite možnosti namestitve »Napredno« ali »Po meri« - to bo razkrilo vse skrite programe, navedene za namestitev, in vam omogočilo, da jih zavrnete. Če ste že namestili PC Doctor in opazujete vsiljive spletne oglase, ki jih povzroča ta oglaševalska programska oprema, preberite spodnji vodnik za odstranitev in iz svojih internetnih brskalnikov odstranite programsko opremo PC Doctor.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje programske opreme PC Doctor:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Ubuntu mobiles Betriebssystem

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programa PC Doctor z nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov iskati ' PC Doctor ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi programa PC Doctor v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglase PC Doctor iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje PC Doctorja iz 1. koraka programa Interent Explorer

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje PC Doctorja iz brskalnika Internet Explorer 2. korak(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' PC Doctor 'in ga onemogočite.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s strani računalniškega zdravnika, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Win 10 deaktiviert die Durchsetzung der Treibersignatur

Odstranjevanje programa PC Doctor iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje PC Doctor iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite: ' PC Doctor ', izberite in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s strani pc doctor, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje programa PC Doctor iz programa Mozilla Firefox 1. korak

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje programa PC Doctor iz programa Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite 'Add-ons'. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' PC Doctor '.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odstranjevanjem računalnika, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s strani pc doctor, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Ihre Verbindung ist kein privates YouTube

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju oglasov računalniškega zdravnika iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih računalniškega zdravnika ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.