Računalnik pospeši neželeno uporabo

Kako odstraniti neželeno aplikacijo za pospeševanje računalnika - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje programa PC Speed ​​UP

Kaj je PC Speed ​​UP?

Aplikacija PC Speed ​​Up trdi, da izboljšuje delovanje računalnika. Ob prvem pregledu se ta funkcija morda zdi upravičena in koristna, vendar razvijalci to aplikacijo razširijo z drugo programsko opremo. Zato je PC Speed ​​Up kategoriziran kot potencialno neželen program (PUP).

PC Speed ​​UP oglaševalska programska opremaPotencialno neželeni programi pogosto ustvarjajo vsiljive spletne oglase, sledijo brskanju po internetu in povzročajo neželene preusmeritve brskalnika. Prikazani oglasi nikoli ne izvirajo iz obiskanih spletnih mest uporabnikov in s prikrivanjem osnovne spletne vsebine znatno zmanjšajo izkušnjo brskanja po internetu. Poleg tega lahko ti oglasi in sama aplikacija preusmerijo na zlonamerna spletna mesta z nalezljivo vsebino, kar vodi do nadaljnjih okužb z oglaševalsko programsko opremo ali zlonamerno programsko opremo. Poleg tega potencialno neželeni programi zbirajo informacije, za katere je verjetno, da jih je mogoče identificirati. Posnete informacije se kasneje delijo s tretjimi podjetji, ki zasebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Takšno vedenje lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. PC Speed ​​nenehno moti in moti uporabnike računalnika, zato ga takoj odstranite, če menite, da je bil ta PUP nameščen brez vašega soglasja.

Obstaja veliko potencialno neželenih programov (vključno z Stalna zabava , Royal Raid , in Ponovno Markit ) lažno trdi, da je izboljšal izkušnjo brskanja po internetu, da bi uporabnike prevaral, da jih namestijo. Vsak PUP je razvit tako, da razvijalcem prinaša prihodek, večina pa uporabnikom ne prinaša prave vrednosti - povzročajo neželene preusmeritve brskalnikov (s čimer se poveča promet določenih spletnih mest), prikazujejo vsiljive oglase (prek oglaševanja »Pay Per Click« [PPC]) model) in zbiranje osebnih podatkov (ki se kasneje prodajo tretjim podjetjem).

Kako se je PC Speed ​​UP namestil v mojem računalniku?

Aplikacije, kot je PC Speed ​​Up, se pogosto distribuirajo kot 'svežnji' in tako običajno vdrejo v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Pakiranje je v bistvu prikrita namestitev potencialno neželenih programov z drugo programsko opremo. Mnogi uporabniki med postopki prenosa in namestitve niso dovolj previdni. Iz tega razloga so povezane aplikacije običajno prikrite v nastavitvah »Po meri« ali »Napredno«. S hitrim postopkom prenosa in namestitve ter s preskokom večine / vseh korakov uporabniki izpostavijo svoje sisteme okužbi in ogrozijo svojo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite preprečiti namestitev potencialno neželenih programov, bodite pozorni med postopki prenosa in namestitve. Upoštevajte, da je večina PUP-jev skritih, zato je pomembno, da natančno analizirate te procese z uporabo nastavitev „Po meri“ ali „Napredno“. Poleg tega zavrnite vse ponudbe za prenos ali namestitev dodatnih aplikacij in onemogočite že vključene.

Zavajajoči namestitelji brezplačne programske opreme, ki promovirajo PC Speed ​​UP PUP:

pc pospeši namestitveni program za vzorec 2 Zavajajoči namestitveni program, ki spodbuja hitrost računalnika

Posnetek zaslona aplikacije PC Speed ​​UP:

Potencialno neželen program PC Speed ​​UP

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje PUP-a s hitrostjo računalnika:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

So entfernen Sie Advanced PC Care

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

io.netty.channel.abstractchannel$annotatedconnectException wie man es behebt

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev oglasne programske opreme PC Speed ​​UP prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Pospešitev računalnika ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite PC Speed ​​UP PUP iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav PC Speed ​​UP vtičnikov brskalnika ni namestil v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov PC UP UP iz Internet Explorer 1. koraka

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov PC Speed ​​UP iz brskalnika Internet Explorer 2. korak(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, pospešite potencialno neželen program, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

So sehen Sie alle Anwendungen auf dem Mac

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov PC UP UP iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov za hitro uporabo računalnika iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, pospešite potencialno neželen program, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov PC UP UP iz Mozilla Firefox 1. korak

Shockwave Flash Chrome konnte nicht geladen werden

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov PC Speed ​​UP iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z računalnikom, pospešijo morebitno neželeno odstranitev programa, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

pc gegen mac gegen linux

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, pospešite potencialno neželen program, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju računalnika, da pospeši iz vašega računalnika potencialno neželen program, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o tem, kako računalnik pospeši potencialno neželen program ali njegovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.