Neželena aplikacija PC TuneUp Maestro

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC TuneUp Maestro - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranitev PC TuneUp Maestro

Kaj je PC TuneUp Maestro?

Razvijalci PC TuneUp Maestro to aplikacijo promovirajo kot zakonito orodje, ki uporabnikom omogoča izboljšanje zmogljivosti in stabilnosti računalnika, izboljšanje učinkovitosti zagona sistema Windows in izboljšanje delovanja operacijskega sistema in programov. Na začetku se ta aplikacija morda zdi legitimno in uporabno orodje, vendar razvijalci distribuirajo PC TuneUp Maestro z metodo združevanja (zavajajoča tržna metoda), zato jo uporabniki pogosto namestijo nenamerno. Ti programi so kategorizirani kot potencialno neželene aplikacije (PUA).

Neželena aplikacija PC TuneUp MaestroGlavna naloga PC TuneUp Maestro je skeniranje sistema glede različnih težav in njihovo odpravljanje, vendar 'brezplačna različica' sistem samo skenira in ne vsebuje nobenih popravkov - to zahteva, da uporabniki kupijo tako imenovano 'polno različico'. Programov, ki se distribuirajo po metodi združevanja, ni mogoče popolnoma zaupati in ni nobenega zagotovila, da bo katera plačljiva različica odpravila težave ali izboljšala delovanje računalnika. Kot večina tovrstnih aplikacij bo tudi PC TuneUp Maestro verjetno našel 'težave' (potencialno številne), vendar te nezanesljive aplikacije pogosto prikazujejo lažne rezultate skeniranja, da uporabnike zvabijo k nakupu prevarantske programske opreme. PC TuneUp Maestro je lahko eden izmed teh dvomljivih izdelkov. Tudi če trdi, da je po nakupu 'polne različice' odpravil zaznane težave, to ne pomeni nujno, da so bile težave resnično pristne ali da je prišlo do kakršnega koli 'popravljanja'. Aplikacije v paketu so pogosto neuporabne, zato vam priporočamo, da razmislite o odstranitvi programa PC TuneUp Maestro. Preverite tudi, ali so nameščene druge potencialno neželene aplikacije - možno je, da PC TuneUp Maestro ni edina aplikacija, ki je bila vključena v 'namestitev', ki je bila uporabljena za njeno namestitev. Metoda 'združevanja' se uporablja za distribucijo različnih ugrabitelji brskalnikov in adware-type programi, ki so namenjeni zbiranju podatkov, povzročajo neželene preusmeritve in prikazujejo oglase.

Povzetek grožnje:
Ime PC TuneUp Maestro potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o najdenih težavah. Prosi za plačilo, da bi odpravil domnevno najdene napake.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Na stotine potencialno neželenih aplikacij, distribuiranih po metodi 'združevanja', je opisanih kot 'uporabnih', vendar večina PUA-jev ne zagotavlja obljubljenih funkcij in so namenjene zgolj ustvarjanju prihodka za svoje razvijalce z zbiranjem podatkov, prikazovanjem oglasov, povzročanjem neželenih preusmeritev in tako naprej.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

S svojega uradnega spletnega mesta je mogoče prenesti PC TuneUp Maestro, vendar ga mnogi uporabniki nehote namestijo. Razvijalci programske opreme uporabljajo metodo združevanja, da uporabnike privedejo do namestitve PUA-jev, vključno s PC TuneUp Maestro. Združevanje je prikrita namestitev potencialno neželenih aplikacij z običajno programsko opremo. Razvijalci to dosežejo s skrivanjem neumnih aplikacij v 'Custom', 'Advanced' ali drugih tovrstnih nastavitvah. V večini primerov informacije o prisotnosti paketnih aplikacij niso pravilno razkrite. Najpogostejši razlog za te neželene namestitve je hiter postopek namestitve in preskakovanje korakov. Razvijalci se zavedajo, da nekateri uporabniki ne preverijo zgoraj omenjenih nastavitev ali preprosto preskočijo korake in to vedenje uporabljajo v svoj prid.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Priporočamo, da programsko opremo prenašate z uradnih spletnih mest in uporabljate samo neposredne povezave. Izogibajte se uporabi prenosnikov programske opreme, hudournikov in drugih podobnih virov. Pri nameščanju programske opreme bodite pozorni na podrobnosti - ne preskočite namestitvenih korakov, preverite vse razpoložljive možnosti »Po meri«, »Napredno« in druge podobne možnosti namestitvenih postopkov. Onemogočite 'v paketu' / dodatno vključene aplikacije ali programe in šele nato dokončajte namestitev. Upoštevajte, da razvijalci vsiljivih oglasov vlagajo čas in denar, da se zlonamerni oglasi zdijo legitimni, vendar po kliku povzročijo neželene preusmeritve, ki lahko povzročijo resne težave. Če naletite na oglase, ki vas preusmerijo na igre na srečo, pornografijo, zmenke za odrasle in druga podobna spletna mesta, v brskalniku preverite seznam nameščenih vtičnikov, razširitev in dodatkov ter takoj odstranite vse sumljive / neznane / neželene vnose. Preverite tudi seznam nameščenih programov v računalniku in odstranite sumljive vnose. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Posnetek zaslona aplikacije PC TuneUp Maestro:

Aplikacija PC TuneUp Maestro

Namestitev namestitve PC TuneUp Maestro:

Namestitev namestitve PC TuneUp Maestro

Posnetek zaslona nameščene tretje osebe, ki promovira aplikacijo PC TuneUp Maestro:

namestitveni program pcmaestro trhird party

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme PC TuneUp Maestro prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite PC TuneUp Maestro 'in druge sumljive / nedavno nameščene aplikacije, izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav PC TuneUp Maestro ni namestil neželenih razširitev brskalnika, vendar so nekatere neželene aplikacije nameščene skupaj z oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelji brskalnikov. Če med brskanjem po internetu opazite neželene oglase ali naletite na neželene preusmeritve, nadaljujte s spodnjim vodnikom za odstranjevanje.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Verdreifachen Sie eine Achse und Verbündete

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije za nastavitev računalnika maestro, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije za nastavitev računalnika maestro, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 v Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s potencialno neželenim odstranjevanjem programov za nastavitev računalnika maestro, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije za nastavitev računalnika maestro, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije pc tuneup maestro iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o pc tuneup maestro potencialno neželeni aplikaciji ali njeni odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Wie werde ich die Yahoo-Suchmaschine auf Firefox los?