V vašem računalniku Mac so našli prevaro s phishing / vohunsko programsko opremo (Mac)

Kako se znebiti lažnega predstavljanja / vohunske programske opreme na vašem računalniku Mac POP-UP Prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti lažno predstavljanje / vohunsko programsko opremo, ki so jo našli v vašem Mac računalniku?

Kaj so na vašem računalniku Mac našli phishing / vohunsko programsko opremo?

'V vašem računalniku Mac so našli lažno predstavljanje / vohunsko programsko opremo' je lažno sporočilo o napaki Vaš Mac vas lahko okuži virus! , Kritična sistemska napaka: x679Qs5m in mnogi drugi. Dostavijo ga različna spletna mesta, ki jih uporabniki pogosto obiščejo nenamerno - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP) ali vsiljivi oglasi, ki jih ustvarijo druga spletka. Raziskave kažejo, da se številni PUP infiltrirajo v sisteme brez soglasja uporabnikov. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, ponujajo vsiljive oglase in zbirajo občutljive podatke

V vašem Macu so našli prevaro z lažnim predstavljanjem / vohunsko programsko opremoTo sporočilo o napaki navaja, da je sistem okužen in je treba zlonamerno programsko opremo takoj odpraviti. Uporabnike spodbujamo, da se prek telefonske številke obrnejo na Appleovo „tehnično podporo“ („ + 1-855-634-6777 '). To je prevara. 'Phishing / vohunska programska oprema je bila najdena na vašem Macu' je ponarejena in Apple s tem nima nič skupnega. Kibernetski kriminalci ustvarjajo prihodek tako, da lahkoverne uporabnike prevarajo, da pokličejo lažno tehnično podporo in plačajo storitve, ki niso potrebne - računalnik je verjetno optimiziran in brez virusov. Zato prezrite napako »Lažno predstavljanje / vohunska programska oprema je bila najdena v vašem računalniku Mac«. Odstranite ga lahko preprosto z zapiranjem zlonamernega spletnega mesta, vendar upoštevajte, da nekatera od teh spletnih mest uporabljajo skripte, ki uporabnikom preprečujejo, da bi zaprli zavihke / okna brskanja. V teh primerih zaprite brskalnik z upraviteljem opravil sistema Windows ali preprosto znova zaženite sistem. Po ponovnem zagonu brskalnika ne obnavljajte prejšnje seje, sicer boste znova odprli zlonamerna spletna mesta.

Potencialno neželeni programi prikazujejo različne vsiljive oglase, kot so kuponi, pasice, pojavna okna itd. Dostavijo se z orodji (npr. „Navidezni sloji“), ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli obiskano spletno mesto. Zato pogosto prikrijejo osnovno vsebino spletnega mesta in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko vsiljivi oglasi preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in izvajajo skripte za prenos / namestitev zlonamerne programske opreme. Če jih kliknete, tvegate različne računalniške okužbe. Drugo pomembno vprašanje je sledenje podatkov. Raziskave kažejo, da bodo potencialno neželeni programi verjetno beležili informacije v zvezi z navadami brskanja. Zbrani podatki (naslovi IP, obiskani URL-ji spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe, pritiski tipk itd.) Običajno vključujejo osebne podatke, ki jih razvijalci PUP delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci). Ti ljudje ustvarjajo prihodek z zlorabo občutljivih podatkov. Zato lahko sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo vam, da takoj odstranite vse potencialno neželene programe.

Kot je bilo omenjeno zgoraj, ima 'Phishing / Vohunska programska oprema najdena na vašem Macu' veliko podobnosti z več desetimi lažnimi napakami. Vsi trdijo, da je sistem okužen, manjkajoče datoteke ali je poškodovan na druge podobne načine, vendar so te lažne trditve zgolj poskus izsiljevanja denarja od nič hudega slutečih uporabnikov. Znano je tudi, da imajo mladiči veliko podobnosti. S ponudbo 'uporabnih funkcij' poskušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar so potencialno neželeni programi namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce in neposredni grožnji vaši zasebnosti in varnosti brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Čeprav imajo nekateri PUP uradna spletna mesta za nalaganje, se večina v njih infiltrira brez soglasja uporabnikov, saj jih razvijalci razširjajo z vsiljivimi oglasi in zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Razvijalci niso dovolj pošteni, da bi ustrezno razkrili namestitve PUP. Zato je večina skritih v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega bodo mnogi uporabniki verjetno preskočili te korake in kliknili oglase - vedenje, ki pogosto vodi do nenamerne namestitve PUP-ov. Na ta način uporabniki svoje sisteme izpostavijo nevarnosti različnih okužb in ogrozijo svojo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da preprečite pronicanje sistema s strani PUP-ov, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni, saj razvijalci v njihov dizajn vlagajo veliko sredstev. Pravzaprav pogosto vodijo do dvomljivih spletnih mest (iger na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.) Če naletite na takšne oglase, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev. Onemogočite vso dodatno programsko opremo in zavrnite ponudbe za prenos / namestitev. Svetujemo vam, da programe prenašate samo iz uradnih virov, in sicer z neposrednimi povezavami za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato teh orodij ne bi smeli uporabljati. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s PUP-i, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v napaki »Lažno predstavljanje / vohunska programska oprema je bila najdena v vašem računalniku Mac«:

OPOZORILO!
OS MAC je okužen z vohunsko programsko opremo in drugimi zlonamernimi programi.
Odstraniti je treba vohunsko programsko opremo in odpraviti poškodbe sistema. Pokličite Apple Support + 1-855-635-6777 in takoj sledite postopku odstranjevanja virusov, nadaljujte.

** Če zapustite to spletno mesto, bo vaš Mac OS ostal poškodovan in ranljiv **
V vašem Mac OS X so bile najdene sledi (1) lažne / vohunske programske opreme. Osebni in bančni podatki so ogroženi.
Pokličite podporo Apple + 1-855-634-6777

Videz prevare »V računalniku Mac so našli lažno predstavljanje / vohunsko programsko opremo« (GIF):

Videz lažnega predstavljanja / vohunske programske opreme je bil najden v prevarah za Mac (GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih programov:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane s PUP, iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Linux Computer am besten kaufen

Odstranite datoteke in mape, povezane z lažnim predstavljanjem / vohunsko programsko opremo:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

Woher weiß ich, ob mein Computer 64-Bit oder 32-Bit ist?

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa 'Phishing / vohunska programska oprema v vašem računalniku Mac' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z lažnim predstavljanjem / vohunsko programsko opremo:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z lažnim predstavljanjem / vohunsko programsko opremo v računalniku Mac:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

untere taskleiste funktioniert nicht windows 10

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z lažnim predstavljanjem / vohunsko programsko opremo:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije