Odkrita potencialna napaka zbirke podatkov Windows Update

Odkrita potencialna napaka zbirke podatkov Windows Update

Kako odpraviti napako »Potencialna napaka baze podatkov Windows Update zaznana«

Windows Update je brezplačna storitev Microsofta, ki uporabnikom sistema Windows omogoča prejemanje najnovejših varnostnih posodobitev, gonilnikov, izboljšav funkcij, popravkov napak in drugih posodobitev. Storitev redno posodablja operacijski sistem Microsoft Windows in nekatere druge Microsoftove izdelke. Vsi operacijski sistemi Windows od Windows 98 lahko uporabljajo Windows Update. Edina zahteva je delujoč operacijski sistem in internetna povezava.

Posodabljanje sistema Windows je pomembno, še posebej, če želite biti zaščiteni z najnovejšimi varnostnimi izboljšavami. Kljub temu je lahko postopek posodobitve včasih težaven zaradi različnih napak, ki preprečujejo posodobitev. Na primer, morda ste naleteli na 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update' napaka med postopkom Windows Update v sistemu Windows 10. Ta napaka se ponavadi pojavi, ko uporabniki zaženejo orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update s poškodovanimi sistemskimi datotekami ali če posodobitev sistema Windows ne more dostopati do C: Windows mapo. Ta napaka ne vsebuje dodatnih podrobnosti o vzroku napake in ukrepih, ki jih je treba sprejeti. Na srečo obstaja več načinov za odpravo te težave.Popraviti 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update', boste morda morali zagnati orodje DISM in preverjanje sistemskih datotek, ponastaviti komponente sistema Windows Update ali zagnati orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update. Za rešitev te težave sledite korakom v spodnjem priročniku.

Zaznana je bila morebitna napaka baze podatkov za posodobitev sistema Windows

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje DISM

Servisiranje in upravljanje uvajanja slik (DISM) se uporablja za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem sistema Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati DISM skeniranje, odprite ukazni poziv kot skrbnik, tako da vnesete 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

zaženite orodje dism 1. korak

V ukazni poziv vnesite 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' in pritisnite Enter. Ta ukaz bi moral biti sposoben popraviti poškodovane datoteke Windows Update.

zaženite orodje dism, korak 2

Če s tem težave ne odpravite in morate popraviti poškodovane sistemske datoteke Windows Update, izvedite ta ukaz: 'DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Vir: C: RepairSource Windows / LimitAccess'

zaženite dism tool korak 3

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih vnosov. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc. Če želite izvršiti ta ukaz, vnesite 'sfc / scannow' v ukaznem pozivu in pritisnite Enter. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek skeniranja konča, in preverite, ali je 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update' vztraja.

zaženite sistemsko preverjanje datotek

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Če ste naleteli na 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update', z zagonom orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows Update bi lahko rešili težavo. Če želite poiskati to orodje za odpravljanje težav, pojdite na Nadzorno ploščo, tako da vnesete 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite 'Odpravljanje težav' možnost.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 1. korak

Zdaj kliknite 'Poglej vse' možnost v levem podoknu.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 2. korak

Na koncu seznama poiščite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update, z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Zaženi kot skrbnik' . Sledite navodilom in preverite, ali je s tem popravljen 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update' napaka.

3. korak zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite komponente sistema Windows Update

Če nobena od zgornjih metod ne deluje, lahko poskusite zagnati ukaze v ukaznem pozivu in nato preverite, ali 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update' napaka je odpravljena. Ta metoda vključuje odpravo napake s ponastavitvijo nekaterih komponent sistema Windows Update. To vključuje ustavitev nekaterih storitev, preimenovanje map in ponovni zagon teh storitev. Odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite spodnje ukaze enega za drugim. Po vsakem ukazu pritisnite tipko Enter na tipkovnici.

net stop wuauserv

net stop cryptSvc

neto stop bitov

neto stop msiserver

ren C: Windows SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

ren C: Windows System32 catroot2 catroot2.old

neto začetek wuauserv

neto začetek cryptSvc

neto začetni bit

neto zagon msiserver

Zaprite ukazni poziv in preverite, ali je 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update' napaka je zdaj odpravljena.

So überprüfen Sie, ob die Grafiktreiber auf dem neuesten Stand sind Windows 10

ponastavitev komponent za posodobitev sistema Windows -

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske uporabne programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi, vključno z 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update' napaka. Za zagon sistema Windows se uporabi minimalen nabor gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo med namestitvijo programa ali posodobitvijo ali zagonom programa v sistemu Windows. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

izvedite čisti korak 1

V oknu za konfiguracijo sistema kliknite 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 2

Kliknite 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 33

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite enega za drugim omogočene programe in kliknite 'Onemogoči' . Ko so vsi programi onemogočeni, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku System Configuration Startup. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je 'Odkrita potencialna napaka baze podatkov Windows Update' vztrajajo, medtem ko poskušate odpraviti težave s sistemom Windows Update ali posodobitvijo sistema Windows.

izvedite čisti korak 4

Upamo, da je eden od zgornjih načinov odpravil težavo in zdaj lahko posodobite sistem Windows ali odpravite težave, povezane s storitvijo Windows Update, brez težav. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Potencialna napaka zbirke podatkov Windows Update«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije