Naprava za tiskanje tiskalnikov se ustavi

Naprava za tiskanje tiskalnikov se ustavi

Naprava za tiskanje v ozadju se ustavi ali storitev tiskanja v ozadju ne deluje. Kako to popraviti?

Preprosto povedano, tiskalni tiskalnik je programska oprema, izvedljiva datoteka, ki je odgovorna za upravljanje vseh tiskalnih nalog, ki se trenutno pošiljajo v tiskalnik ali tiskalniški strežnik. Je primarna komponenta vmesnika za tiskanje in se naloži ob zagonu sistema in deluje še naprej, dokler se operacijski sistem ne izklopi. Odgovorna je za iskanje ustreznega gonilnika tiskalnika, njegovo nalaganje, razporejanje tiskalnih opravil itd.

Ker je tiskalni tiskalnik zmožen obdelati več tiskalnih opravil hkrati, odpravlja potrebo po zasedenosti aplikacije (ki je sprožila tiskalno opravilo), dokler postopek tiskanja ni končan, in pomaga preprečiti upadanje zmogljivosti aplikacije ali sistema. Uporabnikom omogoča tudi ogled trenutnih tiskalnih opravil v čakalni vrsti, njihovo velikost, stanje in začasno ustavitev ali brisanje sproženih tiskalnih opravil.Številni uporabniki so poročali, da se tiskalnik v tiskalniku nenehno ustavlja, kar lahko povzroči težave med tiskanjem ali ogledom tiskalnikov. Tiskalnik za tiskanje mora delovati, da lahko brez težav tiska dokumente in druge stvari, zato je velik problem, ko se nenehno ustavlja. Za to lahko obstajajo različni razlogi in težko je ugotoviti, kaj natančno preprečuje, da bi se tiskalnik za tiskanje ne ustavil. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali izbrisati vsebino mape Spool, odstraniti nepotrebne tiskalnike, preveriti stanje storitve tiskanja v ozadju, znova namestiti ali posodobiti gonilnike tiskalnika, preveriti sistemske datoteke, začasno onemogočiti protivirusni program, ki morda blokira storitev tiskanja v ozadju, preverite, ali je na disku napake, odstranite začasne in nepotrebne datoteke, konfigurirajte nastavitve obnovitve tiskalnega tiskalnika in še nekaj različnih stvari.

Težavo bi lahko odpravili tako, da preizkusite te različne metode, ki jih najdete v spodnjem vodniku. Preprosto sledite našim opisanim korakom in preverite, ali katera od metod rešuje to težavo namesto vas.

tiskalnik se vedno ustavi

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Beste Linux-Distribution für Sicherheit

Preverite stanje storitve tiskanja v ozadju

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows (in ne samo storitev Windows) v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. V tem primeru boste morali preveriti (in morda spremeniti) stanje storitve tiskanja v ozadju tiskalnika. Pritisnite tipko Windows (Win) + R ali preprosto z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. V pogovornem oknu Zaženi vnesite vrsto 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

preverite 1. korak storitve stanja tiskalnika

Poišči 'Tiskanje v ozadju' z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

preverite 2. korak stanja stanja tiskalnika

Prepričajte se, da 'Vrsta zagona' je nastavljeno na 'Samodejno' in 'Stanje storitve' teče. Če je storitev ustavljena, kliknite 'Začni' in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Poleg tega lahko to storitev znova zaženete, tudi če se izvaja s klikom 'Stop' in potem 'Začni' . Preverite, ali se storitev tiskanja v tiskalniku še vedno ustavi.

preverite 3. korak storitve stanja tiskalnika

[Nazaj na kazalo]

Konfigurirajte nastavitve obnovitve tiskalnika v ozadju

Še nekaj, kar boste morda želeli preizkusiti, je preveriti, kako so nastavljene nastavitve obnovitve tiskalnega tiskalnika, in izbrati odziv računalnika, če ta storitev tiskanja v tiskalniku ne uspe. To storite znova v upravitelju naprav, z desno miškino tipko kliknite storitev tiskanja v ozadju in izberite 'Lastnosti' . Ko se odpre okno z lastnostmi tiskalnika, kliknite na 'Obnovitev' zavihek in nastavite 'Prva napaka' , 'Druga napaka' in „Naknadne napake“ do 'Znova zaženite storitev' . Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in preverite, ali se storitev tiskanja v tiskalniku nenehno ustavi.

konfigurirajte nastavitve obnovitve tiskalnika

[Nazaj na kazalo]

Izbriši vsebino mape PRINTERS

Druga možna rešitev te težave je izbrisati vsebino mape PRINTERS, vendar morate najprej ustaviti storitev tiskanja v ozadju in odstraniti datoteke tiskalnika in trenutni tiskalnik s seznama tiskalnikov v sistemu Windows. Ponovno pojdite na Storitve, z desno miškino tipko kliknite Print Spooler storitev in izberite 'Stop' iz kontekstnega menija. Ne zapirajte okna Storitve, kasneje ga boste potrebovali, preprosto ga zmanjšajte.

izbriši vsebino mape tiskalnikov 1. korak

Zdaj pojdi na Pojdi na 'C: Windows System32 spool TISKALNIKI' mapo, izberite vso njeno vsebino in jih izbrišite s klikom na 'Izbriši' .

izbriši vsebino mape tiskalnikov 2. korak

Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je odstraniti trenutni tiskalnik s seznama tiskalnikov. Če želite to narediti, vnesite 'tiskalnik' v Iskanje in kliknite 'Tiskalniki in optični bralniki' rezultat.

izbriši vsebino mape tiskalnikov 3. korak

Izberite tiskalnik in kliknite 'Odstrani napravo' .

So stoppen Sie mcafee-Popups

izbriši vsebino mape tiskalnikov 4. korak

Zdaj maksimirajte okno Storitve, z desno miškino tipko kliknite 'Tiskalnik za tiskanje' storitev in jo zaženite s klikom na 'Začni' v kontekstnem meniju.

izbriši vsebino mape tiskalnikov 5. korak

Zdaj vnesite 'tiskalnik' v Iskanje in kliknite 'Tiskalniki in optični bralniki' znova in v meniju Tiskalniki in optični bralniki kliknite 'Dodaj tiskalnik ali optični bralnik' in pustite, da Windows poišče vaš povezani tiskalnik in ga doda za vas. Preverite, ali to odpravlja težavo, in tiskalni tiskalnik se še vedno ustavi.

izbriši vsebino mape tiskalnikov 6. korak

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusni program

Možno je, da vaša protivirusna programska oprema blokira storitev tiskanja v ozadju. Nekateri uporabniki so poročali, da McAfee v svojih nastavitvah požarnega zidu blokira to storitev. Če želite zagotoviti, da nameščena neodvisna protivirusna programska oprema ne povzroča te težave, priporočamo, da jo začasno onemogočite in preverite, ali težava še vedno obstaja. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik kjer boste našli navodila za onemogočanje nekaterih najbolj priljubljenih protivirusnih programov. Če vam onemogoči protivirusni program, priporočamo, da preverite nastavitve protivirusnega požarnega zidu in naredite izjemo za storitev tiskanja v tiskalniku.

[Nazaj na kazalo]

Urejanje registra Windows

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako izbrišete nekatere vnose v registru. Upoštevajte, da lahko nepravilna sprememba registra Windows nepopravljivo poškoduje vaš operacijski sistem.

Če želite odpreti urejevalnik registra, morate najprej odpreti pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

urejanje registra registra Windows 1

Zdaj sledite tej poti 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Print Providers' in z desno miškino tipko kliknite 'Ponudniki' tipko, nato izberite 'Izvozi' in izberite, kam želite shraniti ta ključ. Predlagamo, da ta ključ izvozite in ga shranite kot varnostno kopijo, če gre kaj narobe.

So entfernen Sie den Webdiscover-Browser

urejanje registra registra Windows 2

Zdaj pa poglejte, katere tipke so pod 'Ponudniki' tipko in izbrišite vse tipke, razen 'LanMan Print Services' in 'Ponudnik internetnega tiska' z desnim klikom na določeno tipko in izbiro 'Izbriši' iz kontekstnega menija.

urejanje registra registra Windows 3

Zdaj znova pojdite na Services in znova zaženite storitev Print Spooler, tako da jo z desno miškino tipko kliknete in izberete 'Stop' in potem 'Začni' . Če niste prepričani, kako dostopati do storitev Windows, preberite enega od naših prej opisanih vodnikov. Nato znova zaženite računalnik in preverite, ali težava s tiskalnikom v tiskalniku še vedno obstaja.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite začasne in nepotrebne datoteke

V tem priročniku vam bomo pokazali, kako izbrišete različne nepotrebne datoteke, ki bi lahko motile tiskalnik za tiskanje, in da neha prenehati uporabljati brezplačno programsko opremo CCleaner.

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows. Čisti neželeno pošto in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se začnejo z operacijskim sistemom Windows. CCleaner lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

Ko ga prenesete, namestite CCleaner in ga odprite. Izberite 'Čistilec' v levem podoknu in nato izberite, katere datoteke želite odstraniti, tako da označite določena polja. Kliknite 'Analiziraj' in bo iskal izbrane datoteke in podatke. Nato kliknite 'Zaženi čistilca' in bo iz računalnika odstranil izbrane datoteke.

odstranite začasne in nepotrebne datoteke

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je na disku napake

V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika; v našem vodniku vam bomo pokazali, kako ga zagnati prek ukaznega poziva. Odprite ukazni poziv kot skrbnik, tako da vnesete 'ukazni poziv' v Iskanje in kliknite 'Ukazni poziv' in izbiro 'Zaženi kot skrbnik' možnost.

1. preverite, ali je na disku napake

vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če to ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem pogonu) v računalniku. The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na vaš pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite 'chkdsk C: / r' ukaz tudi. Oba ukaza lahko zaženete hkrati s tipkanjem 'chkdsk C: / f / r' Windows bo moral znova zagnati računalnik, da zaključi optično branje. Znova zaženite računalnik, dovolite operacijskemu sistemu Windows, da dokonča preverjanje napak in preveri, ali težava z vmesnikom za tiskanje še vedno obstaja.

preverite, ali na disku obstajajo napake, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Optično preberite sistemske datoteke

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. The 'sfc scannow' Možnost je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, če želite zagnati ta ukaz, znova odprite ukazni poziv kot skrbnik, vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in preverite, ali imate še vedno težave z tiskalnikom.

skenirajte sistemske datoteke

[Nazaj na kazalo]

Spremenite dodatne varnostne nastavitve za Spoolsv.exe

V tej metodi vam bomo pokazali, kako spremenite napredne varnostne nastavitve za aplikacijo spoolsv.exe, ki jih najdete v mapi C: Windows System32. Pojdite v to mapo in poiščite 'spoolsv.exe' datoteko, jo kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

spremenite napredne varnostne nastavitve za spoolsv.exe 1. korak

Zdaj izberite 'Varnost' zavihek in izberite 'Uporabniki' Spodaj 'Imena skupin ali uporabnikov' in kliknite 'Napredno' .

spremenite napredne varnostne nastavitve za spoolsv.exe 2. korak

Kliknite 'Spremeni' in vnesite ime računa, nato kliknite 'Preveri imena' in videli boste spremenjeno ime predmeta. V našem primeru je 'RCSLAPTOP971 test' . Kliknite 'V REDU' .

spremenite napredne varnostne nastavitve za korak 3 spoolsv.exe

So deinstallieren Sie Dual-Boot Ubuntu

Zdaj kliknite 'Uporabi' in zaprite 'Napredne varnostne nastavitve za spoolsv.exe' v oknu kliknite 'Uporabi' v 'lastnosti spoolsv.exe' okno in ga zaprite. Pojdite na Services in znova zaženite storitev Print Spooler in znova zaženite računalnik. Preverite, ali je to rešilo težavo in se tiskalni tiskalnik ne ustavi več.

spremenite napredne varnostne nastavitve za spoolsv.exe 4. korak

To je to, upamo, da vam je eden od načinov rešil težavo in ste zdaj brez težav natisnili svoje dokumente. Če je težavo za vas rešil drug način, ki pa ni omenjen v našem priročniku - ne oklevajte in ga delite z nami in drugimi, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako preprečiti zaustavitev tiskanja v tiskalniku:

[Nazaj na vrh]