'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka msvcp140.dll' - kako popraviti?

'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka msvcp140.dll' - kako popraviti?

Kako popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka msvcp140.dll' Napaka v sistemu Windows 10?

Datoteka DLL (knjižnica dinamične povezave) je vrsta datoteke, ki vsebuje navodila za druge programe o izvajanju določenih operacij. Več programov lahko istočasno deli podatke, dodeljene eni datoteki. Se imenuje 'dinamično' ker se podatki uporabljajo samo takrat, ko jih program potrebuje. Na ta način se podatki uporabljajo le, kadar je to potrebno, namesto da bi bili stalno na voljo v pomnilniku. V nasprotju z izvedljivimi programi (s pripono .exe) datotek .DLL ni mogoče zagnati neposredno. Klicati jih mora druga koda, ki se že izvaja. Kljub temu imajo datoteke .DLL enako obliko kot datoteke .EXE, nekatere pa lahko celo uporabljajo pripono .EXE.

Datoteke .DLL so zelo koristne, saj programi, ki delajo z datotekami .DLL, porabijo manj pomnilnika in morajo naložiti vse hkrati. Če pa datoteko .DLL posodobimo na novejšo različico (ali jo prepišemo z drugo različico) ali odstranimo iz računalnika - program, ki se opira na to datoteko .DLL, morda ne bo deloval ali ne bo več deloval pravilno.Če se vam prikaže sporočilo o napaki 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll' , ste na pravem mestu. Običajno uporabniki dobijo to sporočilo o napaki, ko v vašem računalniku manjka ta datoteka .DLL (kot je navedeno v napaki). To sporočilo o napaki je zelo pogosto in se občasno pojavlja. Uporabniki običajno dobijo to sporočilo o napaki, ko poskušajo zagnati Skype, igre ali druge pripomočke. Če sistem nima nameščenega popravljalnega popravka Visual C ++ (ali manjka določena datoteka, kot je msvcp140.dll), se programi ne morejo zagnati. Z drugimi besedami, to pomeni, da del programa Visual C ++ Redistributable ni bil pravilno nameščen ali ga ni bilo mogoče namestiti ali pa to 'msvcp140.dll' datoteka nekako izginila ali se poškodovala.

Dobra novica je, da jo lahko zelo enostavno popravite 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll' napaka. V tem priročniku vam bomo pokazali več rešitev za to težavo, preberite spodnji članek, preizkusite te metode in preverite, katera namesto vas naredi trik.

OPOMBA: Datoteko (običajno gre za cel paket datotek) prenesite SAMO z uradnih spletnih mest, da se izognete morebitnim tveganjem. Ne priporočamo vam, da prenesete 'msvcp140.dll' datoteke z neuradne spletne strani, neuradna spletna mesta so neodobreni viri in prenesene datoteke so lahko okužene z virusi.

program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

wie man im Terminal kopiert und einfügt

Preverite svoj koš

Mogoče manjka datoteka msvcp140.dll, ker je bila nenamerno (ali ne) izbrisana in ne leži v vašem košu. Odprite svoj koš in poiščite 'msvcp140.dll' mapa. Če je v vašem košu veliko datotek, v iskalno polje koša vnesite ime datoteke (msvcp140.dll) in datoteka bo našla namesto vas. Z desno miškino tipko kliknite datoteko in izberite 'Obnovi' iz kontekstnega menija.

preverite svoj koš

[Nazaj na kazalo]

Namestite ali znova namestite paket za distribucijo Microsoft Visual C ++

Visual C ++ je del splošnega 'C suite' programskih jezikov, ki se pogosto uporabljajo za različne vrste razvojnih projektov. Visual C ++ vključuje izvajalne pakete in knjižnice za ustvarjanje različnih kompilacij klicev funkcij, postopkov in drugih elementov kode, ki delujejo v integriranih programskih okoljih. The 'msvcp140.dll' datoteka pripada Visual C ++ Redistributable for Visual Studio 2015.

Najnovejšo različico Microsoft Visual C ++ Redistributable za Visual Studio 2015 lahko prenesete z Microsoftove spletne strani tukaj . Izbrati boste morali prenos, ki ga želite, 'vc_redist.x64.exe' ali 'vc_redist.x84.exe' . Pred namestitvijo zaprite vse odprte programe.

namestite ali znova namestite paket za razširjanje microsoft visual c ++

Prepričajte se, da ste prenesli pravo različico datoteke za distribucijo Visual C ++. Če niste prepričani, katerega želite prenesti in namestiti, ugotovite, ali uporabljate 32-bitni ali 64-bitni sistem, tako da preberete Ta članek .

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite program

Lahko popravite 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll' napako z vnovično namestitvijo programa, ki ga poskušate zagnati, in kot rezultat tega sporočila o napaki. Če želite odstraniti problematični program iz računalnika 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat in vam bo odprlo pogovorno okno Zaženi. Tip 'appwiz.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici, to se bo začelo 'Programi in lastnosti' okno za vas.

znova namestite 1. korak programa

V odprtem oknu Programi in funkcije poiščite program in ga odstranite tako, da ga z desno miškino tipko kliknete in izberete 'Odstrani' v spustnem meniju.

znova namestite 2. korak programa

Znova prenesite in namestite program in preverite, ali ga dobite 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll' med poskusom zagona.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc lahko 1. korak

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

zaženite sfc lahko 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali so na voljo posodobitve za Windows

Druga stvar, ki bi jo morda želeli poskusiti, je posodobiti trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows bi lahko pomagalo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

preverite posodobitve sistema Windows 1. korak

Samodejno bi vas morali usmeriti v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll' med poskusom odpiranja določene aplikacije.

preverite posodobitve sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite popolno skeniranje sistema

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v vašem računalniku, vključno s težavami s paketom za distribucijo Microsoft Visual C ++. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa tudi katerega koli drugega protivirusnega programa. Za zagon celotnega sistemskega pregleda z uporabo vrste Windows Defender 'braniti' v Iskanje in kliknite na 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

izvedite celoten pregled sistema 1. korak

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

izvedite celoten sistemski pregled 2. koraka

Nato kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

izvedite celoten korak 3. skeniranja sistema

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

izvedite 4. korak celotnega skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Ko je pregled končan, poskusite znova zagnati program in preverite, ali še vedno prejemate 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll' napaka.

izvedite 5. korak skeniranja sistema

Upamo, da vam je vsaj ena od rešitev v zgornjem priročniku pomagala popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka msvcp140.dll' napake in zdaj lahko brez težav zaženete svoj program (ali programe).

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti 'Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka msvcp140.dll' Napaka:

[Nazaj na vrh]