Registry Mechanic Virus

Kako odstraniti virus Registry Mechanic - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Priročnik za odstranjevanje virusov Registry Mechanic

Kaj je Registry Mechanic?

Program Registry Mechanic menda omogoča hitrejše delovanje računalnikov in jih tudi čisti. Po mnenju razvijalcev lahko izboljša delovanje računalnika z odstranjevanjem neželenih datotek, popravljanjem in čiščenjem registra ter optimizacijo brskalnikov. Pravzaprav gre za zlonamerni program, imenovan Trojan.Clicker, orodje za 'prevaro s kliki'. Registry Mechanic je preprosto ime, ki se uporablja za prikrivanje resničnega namena tega programa.

Zlonamerna programska oprema Registry MechanicTa zlonamerni program je mogoče prenesti s spletnega mesta, ki se morda zdi legitimno in uradno, vendar zakonita spletna mesta ne promovirajo zlonamerne programske opreme. Ko je nameščen, Registry Mechanic zažene postopek v ozadju, ki ga lahko v upravitelju opravil prepoznamo kot 'EpizyCleanup'. Ta postopek je prikrit Trojan.Clicker, ki izvaja prevare s kliki, vendar se lahko v nekaterih primerih ta zlonamerni program uporablja za širjenje drugih računalniških okužb. Prevara s kliki je nezakonit način ustvarjanja dohodka na internetu z oglaševanjem s plačilom na klik (PPC). Če povzamemo, programi, kot je Trojan.Clicker, posnemajo zakonite klike oglasov in ustvarjajo promet na različnih spletnih mestih. Več oglasov kot kliknejo, večji prihodek ustvarijo gostitelji spletnih mest, na katerih so ti oglasi prikazani. Proračun oglaševalca lahko porabijo tako, da povečajo stroške oglaševanja. Zato lahko oglaševalec s to tehniko sabotira svoje konkurente. Kliki, ki jih ustvarijo programi, kot je Trojan.Clicker, so nezakoniti in jih zato ne bi smeli uporabljati. V mnogih primerih se ljudje ne zavedajo, da imajo v svojih sistemih tak program, in goljufom nenamerno pomagajo ustvarjati prihodek. V tem primeru ljudje, ki so program Registry Mechanic v svoje računalnike namestili nenamerno, pomagajo goljufom.

Povzetek grožnje:
Ime Registry Mechanic Trojan.Clicker
Vrsta grožnje Trojan.Clicker, lažni sistemski optimizator.
Imena zaznavanja (WRCFree.exe) DrWeb (Trojan.MulDrop8.43952), Fortinet (W32 / Generic.AC.40D1F5), McAfee-GW-Edition (BehavesLike.Win32.Dropper.tc), NANO-Antivirus (Trojan.Win32.GenKryptik.ffdtyh), celoten seznam ( VirusTotal )
Imena zlonamernih procesov EpizyCleanup (ime postopka se lahko razlikuje).
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, zmanjšana internetna hitrost, morebitna namestitev dodatne zlonamerne programske opreme.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Registry Mechanic ni edini program, ki deluje kot zlonamerna programska oprema Trojan.Clicker. Številni drugi primeri so Microsoft Cleaner in Registrski zdravnik . Na splošno se ti programi promovirajo z zavajajočimi metodami - v tem primeru prek zavajajočega spletnega mesta, ki se zdi uradno. Priporočamo, da pred prenosom in namestitvijo zagotovite, da so vsi programi zakoniti.

Kako je Registry Mechanic vdrl v moj računalnik?

Poleg neuradnih strani se lahko zlonamerni programi širijo tudi z drugimi dvomljivimi viri za prenos programske opreme, kot so omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Spletno mesto za brezplačno gostovanje datotek ali brezplačno programsko opremo, tretji prenosniki in drugi podobni kanali. Drugi zavajajoči načini za distribucijo zlonamernih programov so neželena pošta, trojanski programi, ponarejena posodabljanja in orodja za razbijanje programske opreme. Kiber kriminalci z neželeno kampanjo širijo svoje viruse tako, da pošiljajo e-pošto z datotekami, ki so jim priložene. Te priloge so navadno dokumenti Microsoft Office, dokumenti PDF, arhivi, kot so RAR, ZIP, izvršljivi programi (tj. Datoteke .exe), datoteke JavaScript itd. Če se te datoteke odprejo, povzročijo prenos in namestitev zlonamerne programske opreme z visokim tveganjem. Trojanci so zlonamerni programi, ki razširjajo druge tovrstne programe - povzročajo verižne okužbe. Za to pa jih je treba najprej namestiti. Ponarejeni posodobitelji programske opreme izkoriščajo zastarele napake / napake programske opreme ali prenašajo in nameščajo zlonamerne programe namesto popravkov ali posodobitev. Ljudje, ki uporabljajo orodja za 'razbijanje' programske opreme, da bi se izognili nakupu nameščene programske opreme (plačilo za aktivacijo), pogosto nenamerno dovolijo, da ta orodja prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Zato jih kibernetski kriminalci pogosto uporabljajo za razmnoževanje virusov.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Brskajte po spletu, pravilno namestite, prenesite in posodobite programsko opremo. Ne odpirajte prilog, ki so predstavljene v nepomembnih / dvomljivih e-poštnih sporočilih, prejetih z neznanih e-poštnih naslovov. Enako velja za spletne povezave, predstavljene v njih. Posodabljajte nameščeno programsko opremo, vendar uporabljajte implementirane funkcije ali orodja uradnih razvijalcev in ne orodij tretjih oseb. Vso programsko opremo je treba prenesti z uradnih spletnih strani in uporabiti neposredne povezave. Nobenemu od zgoraj omenjenih virov ni mogoče zaupati. Enako velja za orodja za 'kreking' programske opreme - njihova uporaba je nezakonita in jih pogosto uporabljajo kiber kriminalci, ki skušajo ljudi zvabiti, da prenesejo / namestijo zlonamerno programsko opremo. Na koncu namestite ugledno protivohunsko ali protivirusno programsko opremo in zagotovite, da je omogočena. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Wie wählt man eine Linux-Distribution aus?

Nezanesljivo spletno mesto, ki se uporablja za promocijo registrskega mehanika:

spletno mesto, ki promovira registrskega mehanika

Namestitveni program Registry Mechanic:

namestitveni mehanik registra

Program Registry Mechanic:

program registrskih mehanikov

Registry Mechanic na seznamu programov in funkcij:

mehanik registra na seznamu programov in funkcij

Videz registrskega mehanika:

videz registrskega mehanika v gifu

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

manual-malware-odstranitev-korak1

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

wie man das Ausschneiden von Zwietracht repariert

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

wie man druck zu pdf windows 7 hinzufügt

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .