Navodila za odstranitev virusa Trojan.Win32.Generic

Kako odstraniti virus Trojan.Win32.Generic - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojan.Win32.Generic Vodnik za odstranjevanje virusov

Kaj je Trojan.Win32.Generic?

Trojan.Win32.Generic (znano tudi kot HEUR.Trojan.Win32.Generic) je generično ime za zaznavanje. Če je nameščeni protivirusni paket zaznal grožnjo s splošnim imenom, kot je to, to pomeni, da je sistem morda okužen z trojanski , RAT, kradec podatkov, ransomware , rudar kriptovalut in / ali podoben virus z visokim tveganjem. Vsi ti zlonamerni programi lahko povzročijo resne težave, vključno s podatki in finančnimi izgubami. Če je vaša protivirusna programska oprema zaznala Trojan.Win32.Generic (ali HEUR.Trojan.Win32.Generic), priporočamo, da zaženete celoten sistemski pregled in takoj odstranite morebitne zaznane grožnje.

Trojan.Win32.Generic malwareTrojanci so zlonamerni programi, ki jih lahko uporabljamo za različne namene. Kibernetski kriminalci jih lahko uporabijo za dostop do žrtvinega računalnika in ga okužijo z drugimi zlonamernimi programi, na primer z odkupno programsko opremo. Tudi za krajo osebnih, zaupnih podatkov in izvajanje napadov DDoS. Običajno so ti zlonamerni programi preoblečeni v neškodljivo in zakonito programsko opremo - ljudje običajno ne vedo, da so njihovi računalniki z njimi okuženi. Odkupnina je vrsta programske opreme, ki šifrira podatke, zaradi česar so nedostopni, razen če je plačana odkupnina. Tovrstni programi povzročajo podatke ali finančno izgubo. RAT (oddaljeni trojanci / orodja za oddaljeni dostop) so programi, ki se uporabljajo za oddaljeni dostop do sistemov. Obstaja več različic RAT z različnimi lastnostmi. Običajno kiber kriminalci ta orodja uporabljajo v zlonamerne namene. Na primer za krajo gesel in prijav e-poštnih računov, bančnih računov, sistemov za sporočanje in drugih računov. Tudi za namestitev zlonamernih programov, krajo podatkov odložišča, zapisovanje pritiskov na tipke itd. To so lahko močna orodja, ki lahko povzročijo težave z zasebnostjo, finančno izgubo in izgubo podatkov, krajo identitete in druge resne težave. Različni kraji podatkov se večinoma uporabljajo za krajo osebnih podatkov. Na primer prijave, gesla, piškotki brskalnika, podatki o samodejnem izpolnjevanju, podrobnosti o kripto denarnici itd. Rudarji kriptofone uporabljajo računalniške vire (na primer CPU) za pridobivanje kriptovalut z reševanjem matematičnih problemov. Zmanjšujejo delovanje računalnika, celo zaradi česar so sistemi neuporabni. Okuženi računalniki porabijo več električne energije, kar povzroči višje račune za elektriko. Če povzamemo, kibernetski kriminalci te zlonamerne programe na več načinov ustvarjajo dohodek.

Povzetek grožnje:
Ime HEUR.Trojan.Win32.Generic virus
Vrsta grožnje Trojan, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema, odkupljiva programska oprema, kradec informacij, trojanski program za oddaljeni dostop, rudar kriptovalut
Primeri zlonamerne programske opreme Seznam vključuje (vendar ni omejen na) Boston , Baldr , Win32 / Malagent , Odzivi in številne druge grožnje
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi. Ransomware šifrira datoteke in prisili žrtve, da kupijo orodje za dešifriranje. RAT kiber kriminalcem omogočajo oddaljen dostop do računalnikov. Kraji informacij kradejo osebne zaupne podatke. Rudarji kriptovalut uporabljajo računalniške procesorje za reševanje matematičnih problemov.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, 'razpoke' programske opreme, ponarejena orodja za posodabljanje, trojanci
Škoda Ukradene bančne informacije, gesla, prijave različnih računov, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet, podatki in finančne izgube.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Nekaj ​​primerov zlonamerne programske opreme, ki jo je mogoče zaznati kot grožnjo z imenom Trojan.Win32.Generic generično zaznavanje, vključuje Boston (ransomware), Baldr (kradec), Win32 / Malagent (trojanski) in Odzivi (PODGANA). Če je kateri koli od teh programov nameščen, ga je treba takoj odstraniti s popolnim pregledom z nameščeno protivirusno programsko opremo.

Open-Source-Webbrowser

Kako se je Trojan.Win32.Generic vdrl v moj računalnik?

Zlonamerno programsko opremo je mogoče distribuirati na različne načine. Običajno kibernetski kriminalci uporabljajo neželene kampanje, trojanske programe, nezaupljive vire za prenos programske opreme, ponarejena orodja za posodabljanje programske opreme ali neuradna orodja za aktivacijo. Zlonamerno programsko opremo razmnožujejo z neželeno akcijo tako, da pošiljajo e-poštna sporočila, ki vsebujejo priložene datoteke ali spletne povezave. Priložene datoteke so običajno dokumenti Microsoft Office ali PDF, arhivske datoteke (tj. ZIP, RAR), izvršljive datoteke (.exe in druge datoteke te vrste), datoteke JavaScript itd. Glavni namen teh e-poštnih sporočil je ljudi zvabiti, da odprejo priloge. Ko se odprejo, prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Trojanci so zlonamerni programi, ki povzročajo verižne okužbe / prenašajo in namestijo drugo zlonamerno programsko opremo, vendar je treba za škodo najprej namestiti trojanski program. Zlonamerne datoteke se širijo tudi tako, da jih naložite v omrežja Peer-to-peer (P2P) (kot so hudourniki, eMule itd.), Brezplačna spletna mesta za prenos, brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek in druge dvomljive vire prenosa. Običajno so te datoteke predstavljene kot zakonite, vendar če jih prenesete in odprete / zaženete, okužijo računalnike z zlonamernimi programi z visokim tveganjem. Lažna (neuradna) orodja za posodabljanje programske opreme okužijo sisteme z izkoriščanjem napak / napak zastarele (nameščene) programske opreme ali s prenosom / namestitvijo zlonamerne programske opreme namesto posodobitev, popravkov itd. ), vendar ta orodja pogosto širijo (prenašajo / namestijo) zlonamerno programsko opremo.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Vso programsko opremo je treba prenesti z uradnih spletnih strani. Nobenemu od zgoraj omenjenih virov / orodij ni mogoče zaupati. E-poštnim sporočilom, ki vsebujejo priloge (ali spletne povezave) in so prejeta z neznanih, sumljivih e-poštnih naslovov, ne smemo zaupati. Poleg tega so ta e-poštna sporočila pogosto nepomembna. Najvarneje je, da priloge in povezave pustite neodprte. Vse nameščene programe je treba posodobiti z uporabo orodij / implementiranih funkcij, ki jih nudijo uradni razvijalci programske opreme. Enako velja za aktivacijo programske opreme. Uporaba orodij za razbijanje je nezakonita - ta lahko namestijo tudi zlonamerno programsko opremo. Poleg tega toplo priporočamo, da imate nameščeno in omogočeno ugledno protivohunsko ali protivirusno programsko opremo. Da bo vaš sistem varen, ga redno pregledujte za viruse. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Zlonamerna datoteka je bila zaznana kot Trojan.Win32.Generic:

primer zlonamerne datoteke, zaznane kot Trojan.Win32.Generic

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

Ubuntu IP-Adresse finden

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Windows braucht lange, um nach Updates zu suchen

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

warum funktioniert mein mikro nicht am pc

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Installation von vmware-tools linux