Odstranitev aplikacije za ugrabitev brskalnika TotalRecipeSearch

Kako se znebiti orodne vrstice TotalRecipeSearch - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch

Kaj je TotalRecipeSearch?

TotalRecipeSearch, ki ga je razvila Mindspark Interactive Network, je aplikacija za ugrabitev brskalnika, ki naj bi omogočala dostop do receptov za hrano. Sodeč zgolj po videzu se TotalRecipeSearch morda zdi legitimen, vendar je kategoriziran kot potencialno neželena aplikacija (PUA) in ugrabitelj brskalnika, saj pogosto vdre v računalnike brez dovoljenja. Poleg tega TotalRecipeSearch promovira lažni iskalnik (myway.com) in lahko tudi sledi brskanju.

ugrabitelj brskalnika myway.comPo uspešni infiltraciji TotalRecipeSearch ugrabi priljubljene brskalnike (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox itd.) In dodeli URL novega zavihka, domačo stran in privzete možnosti iskalnika myway.com. Te spremembe se morda zdijo nepomembne, vendar jih uporabniki ne morejo razveljaviti - TotalRecipeSearch ponovno dodeli nastavitve brskalnika in prepreči dostop. Zato je vrnitev brskalnikov v prejšnja stanja nemogoča in uporabnike spodbujamo, da obiščejo myway.com, ko odprejo nov zavihek / okno brskalnika ali iščejo prek vrstice URL. To znatno zmanjša izkušnjo brskanja. Drugo pomembno vprašanje je sledenje podatkov. Ugrabitelji brskalnikov in lažni iskalniki beležijo informacije, ki običajno vključujejo (vendar niso omejene na) naslove IP, iskalne poizvedbe, obiskane URL-je, ogledane strani in geolokacije. Ti zbrani podatki pogosto vključujejo osebne podatke, ki jih razvijalci delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci). Ti ljudje ustvarjajo dohodek z zlorabo zasebnih podatkov. Zato lahko sledenje informacijam povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Svetujemo vam, da odstranite ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch in nikoli ne obiščete myway.com

Povzetek grožnje:
Ime TotalRecipeSearch
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Imena zaznavanja Avast (Win32: UnwantedSig [PUP]), DrWeb (Adware.MyWebSearch.145), ESET-NOD32 (Win32 / Toolbar.MyWebSearch.BA Potencialno neželen), Kaspersky (Not-a-virus: HEUR: WebToolbar.Win32.Agent. gen), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Razširitve brskalnika TotalRecipeSearch
Predpostavljena funkcionalnost Dostop do receptov za hrano.
Promovirani URL myway.com
Vročanje naslova IP (myway.com) 74.113.237.64
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati ugrabiteljevo spletno stran in po svojih spletnih iskalnikih iskati po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Mindspark Interactive Network je izdal na desetine enakih aplikacij za ugrabitev brskalnika. Seznam vključuje VideoConverterHD , YourTemplateFinder , Vrtnarjenje navdušenec in mnogi drugi. Vse ponujajo 'uporabne lastnosti', vendar so te trditve zgolj poskus ustvarjanja vtisa legitimnosti. PUA-ji so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Povzročajo neželene preusmeritve in beležijo tudi občutljive podatke.

Kako se je TotalRecipeSearch namestil v moj računalnik?

TotalRecipeSearch ima uradno spletno mesto za prenos, vendar ta ugrabitelj brskalnika pogosto vdre v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Aplikacije za ugrabitev brskalnika se širijo z vsiljivimi metodami oglaševanja in združevanja. Vsiljivi oglasi (ki jih ponujajo aplikacije vrste adware, ki so že prisotne v sistemu) preusmerijo na dvomljiva spletna mesta in zaženejo skripte, namenjene prenosu / namestitvi neželenih aplikacij. 'Bundling' pa je v bistvu prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo. Razvijalci skrivajo 'povezane »aplikacije za nastavitvami» Po meri / Napredno «ali drugimi odseki postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki pogosto pohitijo s temi postopki in preskočijo korake. Poleg tega kliknejo različne oglase, ne da bi razumeli možne posledice. Takšno vedenje vodi do nenamerne namestitve programov drugih proizvajalcev. Na ta način uporabniki izpostavljajo svoje sisteme tveganju za različne okužbe in ogrožajo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Upoštevajte, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, vendar se ob kliku preusmerijo na igre na srečo, pornografijo, zmenke za odrasle in podobna spletna mesta. Te oglase pogosto prikazujejo PUA-ji. Če naletite na te oglase in preusmeritve, odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega programe prenašajte samo iz uradnih virov, po možnosti z neposrednimi povezavami za prenos. Prenosnikov / namestitvenih programov tretjih oseb nikoli ne bi smeli uporabljati, saj pogosto vključujejo (»sveženj«) lopovske programe. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s programom TotalRecipeSearch, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo ugrabitelja brskalnika.

Nastavitev namestitve ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch:

Linux Ubuntu Systemanforderungen

Uradna namestitev ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

odstranitev ugrabitelja brskalnika myway.com prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' TotalRecipeSearch '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto myway.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch iz internetnih brskalnikov:

Videoposnetek, kako odstraniti preusmeritve brskalnika (OS Windows):

Videoposnetek, kako odstraniti ugrabitelja brskalnika TotalRecipeSearch z uporabo Combo Cleaner (MacOS):

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih z myway.com

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje myway.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje myway.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite myway.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi about: blank, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » myway.com '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika totalrecipesearch, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih z myway.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje myway.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje myway.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome 1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči TotalRecipeSearch 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » TotalRecipeSearch ', poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( myway.com ) pod možnostjo »Odpri določeno stran strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih z myway.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » myway.com 'in ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika totalrecipesearch, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje myway.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje myway.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' TotalRecipeSearch ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogočite ' TotalRecipeSearch ', Odstrani myway.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' moz-pripona '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo ugrabitelja brskalnika totalrecipesearch, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

System und komprimierter Speicher mit RAM

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti internetni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika totalrecipesearch, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalskih programov infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate med poskusom odstranitve ugrabitelja brskalnika totalrecipesearch težave iz internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o ugrabitelju brskalnika totalrecipesearch ali o njegovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.