Odstranite Alpha KeyLogger iz računalnika

Kako odstraniti Alpha KeyLogger - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov Alpha KeyLogger

Kaj je Alpha KeyLogger?

Alpha KeyLogger je zapisovalnik pritiskov na tipke, orodje, ki ljudem (običajno kiber kriminalcem) omogoča snemanje tipk, ki jih pritisnejo uporabniki prek tipkovnice, in tudi dejanja z miško. Ta programska oprema je oglaševana na hekerskih forumih in jo lahko kupi kdor koli. Na splošno kiber kriminalci poskušajo nič hudega sluteče ljudi pretentati, da namestijo to orodje, da lahko ukradejo gesla in druge zaupne podatke.

Zlonamerna programska oprema Alpha KeyLoggerObičajno se programi, kot je Alpha KeyLogger, uporabljajo za krajo podrobnosti, kot so gesla, prijave različnih računov (vključno z bančništvom, denarnicami za kriptovalute, PayPal itd.), Informacije, vnesene v e-pošto, aplikacije za sporočanje in druge osebne podatke. Kibernetski kriminalci te podatke ukradejo, da bi ustvarili prihodek. Na primer za spletne nakupe, transakcije itd. V večini primerov imajo ljudje, ki imajo nameščen keylogger, težave s financami, zasebnostjo v spletu, varnostjo brskanja itd. Alpha KeyLogger se lahko tudi samodejno posodobi. Kiber kriminalci ga lahko uporabljajo za ponarejanje digitalnih podpisov, posnetke zaslona, ​​onemogočanje nameščenih protivirusnih programov in nekatere druge programske opreme, ponarejanje razširitev datotek, prenos druge zlonamerne programske opreme, šifriranje informacij in še veliko več. Če je nameščen, Alpha KeyLogger deluje v upravitelju opravil kot postopek z imenom ' rundll32.exe '(preobleče se v knjižnico dinamičnih povezav). Če obstaja razlog za domnevo, da je vaš računalnik okužen z Alpha KeyLogger, je treba ta program takoj odstraniti. Večino zapisovalcev pritiskov tipk, ki jih uporabljajo kiber kriminalci, je mogoče zaznati s protivirusno ali protivohunsko programsko opremo. Priporočamo, da zaženete celoten sistemski pregled za preverjanje nevarnosti (nameščeni zlonamerni programi).

Povzetek grožnje:
Ime Virus Alpha KeyLogger
Vrsta grožnje Zapisovalnik pritiskov tipk, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunsko programsko opremo
Imena zaznavanja Avast (Win32: Malware-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.41378562), ESET-NOD32 (Različica MSIL / Kryptik.SAJ), Kaspersky (HEUR: Trojan.Win32.Generic), celoten seznam ( VirusTotal )
Imena zlonamernih procesov rundll32.exe
Simptomi Snemalniki pritiskov na tipke so namenjeni prikritemu vdoru v žrtvin računalnik in tišini, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradene bančne informacije, prijave, gesla, kraja identitete, težave z zasebnostjo, namestitev drugih zlonamernih programov
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Alpha KeyLogger je podoben mnogim drugim tovrstnim programom, na primer HawkEye in Ardamax . Običajno se ta orodja uporabljajo za pridobivanje osebnih podatkov, s katerimi lahko ustvarite prihodek. Ti programi se pogosto izvajajo v ozadju in ljudje, ki jih imajo nameščene v svojih sistemih, se ne zavedajo.

Kako se je Alpha KeyLogger vdrl v moj računalnik?

Obstajajo številni načini, s katerimi se ljudje prevarajo, da namestijo zapisovalnike pritiskov na tipke ali druge zlonamerne programe (e, g,. ransomware ). Pošiljajo se e-poštna sporočila, ki vključujejo priložene zlonamerne datoteke. Ta e-poštna sporočila so ponavadi predstavljena kot uradna in pomembna, vendar ko se priložena datoteka odpre, prenese in namesti zlonamerni program. Primeri datotek, ki jih uporabljajo kiber kriminalci, so dokumenti Microsoft Office, dokumenti PDF, datoteke JavaScript, izvršljive datoteke (.exe in druge), arhivske datoteke, kot so ZIP, RAR itd. Zlonamerna programska oprema se širi tudi z nalaganjem zlonamerne datoteke na nezanesljivo spletno mesto ali kanal za prenos programske opreme in počakajte, da jo nekdo prenese in odpre. Nekaj ​​primerov dvomljivih virov nalaganja so neuradne strani, omrežja Peer-to-Peer, prenosniki tretjih oseb, strani za brezplačno gostovanje datotek ali brezplačni programi itd. Poleg tega so ljudje pogosto prevarani, da namestijo zlonamerno programsko opremo, ko poskušajo obiti programsko aktivacijo z orodji za 'cracking'. Ta orodja pogosto prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Računalniki so okuženi tudi z neuradnimi orodji za posodobitev programske opreme. Ti namesto posodabljanja ali popravljanja programa prenašajo, nameščajo zlonamerne programe ali pa izkoriščajo napake / napake nameščene programske opreme. Poleg tega so operacijski sistemi pogosto okuženi prek trojanskih programov, vendar morajo biti ti programi že nameščeni - ti programi se nato začnejo širiti in nameščati druge zlonamerne programe.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Prenesite programsko opremo z uradnih in zaupanja vrednih spletnih mest in se izogibajte uporabi prenosnikov, namestitvenih programov in drugih zgoraj omenjenih orodij. Ne odpirajte e-poštnih prilog, prejetih od neznanih ali sumljivih pošiljateljev, še posebej, če e-poštno sporočilo ni pomembno. Za posodobitev nameščene programske opreme uporabite implementirana orodja ali funkcije. Ne zaupajte drugim orodjem drugih proizvajalcev. Za aktiviranje programov ali operacijskih sistemov ne uporabljajte orodij za razbijanje, saj je to nezakonito in pogosto namestijo zlonamerno programsko opremo. Namestite in omogočite ugledno protivohunsko ali protivirusno programsko opremo. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Alpha KeyLogger objavljen na hekerskem forumu:

alfa keylogger oglašuje na hekerskem forumu

Še en oglas Alpha KeyLogger:

alfa keylogger oglas

Datoteko rundll32.exe so motorji za odkrivanje virusov zaznali kot grožnjo:

rundll32.exe zaznan kot virustotal

Woher weiß ich, ob mein Computer 64- oder 32-Bit ist?

Postopek Alpha KeyLogger (' rundll32.exe '), ki se izvaja v upravitelju opravil:

rundll32.exe v upravitelju opravil

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite 'Options' in počistite možnosti 'Hide Empty Locations' in 'Hide Windows Entries'. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da kasneje poskusite odstraniti zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .