Odstranite aplikacije, ki odpirajo apps-notification.com in podobne strani

Kako se znebiti prevara POP-UP Apps-notification.com (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, namenjene odpiranju strani, kot je apps-notification [.] Com, iz računalnikov Mac

Kaj je aplikacija-obvestilo [.] Com?

apps-notification [.] com večinoma cilja na uporabnike iOS in macOS, vendar pa ciljajo tudi na uporabnike Android in Windows. To spletno mesto na zavajajoč način promovira dvomljivo (ali zakonito) programsko opremo. Trdi, da je naprava obiskovalca (ali je morda) okužena z virusi, in ponuja prenos in namestitev druge aplikacije. Priporočamo vam, da ne zaupate nobenim obvestilom, ki se prikažejo v aplikacijah za obveščanje [.] Com. Na splošno uporabniki teh strani ne obiščejo namerno - v večini primerov jih odprejo z zavajajočimi oglasi, drugimi dvomljivimi spletnimi stranmi ali z nameščenimi potencialno neželenimi aplikacijami (PUA).

apps-notification [.] com prevaraapps-notification [.] com trdi, da je obiskovalčev iPad morda vdrl ali pa je naprava Apple (npr. iPhone) okužena z virusi. Ponuja odstranitev virusov ali zaščito naprave pred okužbo z drugo dvomljivo aplikacijo. V času raziskave je obvestilo o aplikacijah [.] Com vodilo na stran za prenos programa AdsBlock za Safari. Uporabniki Androida so vabljeni, da namestijo aplikacijo Android Cleaner, uporabniki sistema Windows pa PC Cleaner, Norton AntiVirus in / ali McAfee. Upoštevajte, da apps-notification [.] Com oglašuje zakonito in dvomljivo programsko opremo. Zato je treba vso programsko opremo prenesti samo z uradnih spletnih strani. Izogibajte se zavajajočim spletnim mestom, kot je aplikacija-notifikacija [.] Com. Če brskalnik to ali druga podobna spletna mesta redno odpira, je to verjetno posledica nameščenega PUA.

PUA-ji so običajno zasnovani tako, da brskalnike prisilijo v odpiranje dvomljivih spletnih mest, kot je app-notification [.] Com, in tudi za prikazovanje oglasov in / ali zbiranje različnih podatkov. Uporabnike lahko hranijo tudi z vsiljivimi oglasi. Ponujajo kupone, pasice, ankete, pojavna okna in druge oglase, ki lahko s klikom odprejo dvomljiva spletna mesta ali prenesejo in namestijo neželene programe z izvajanjem določenih skriptov. PUA lahko zbirajo tudi naslove IP, vnesene iskalne poizvedbe, naslove obiskanih spletnih mest, geolokacije in druge podatke brskanja. V nekaterih primerih aplikacije beležijo osebne podatke. Poleg tega se lahko podatki prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) in / ali zlorabijo za ustvarjanje prihodkov na druge načine.

Povzetek grožnje:
Ime pojavno okno apps-notification.com
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac.
Ponarejena trditev Ta stran trdi, da je naprava (ali je morda) okužena z virusi.
Vročanje naslova IP 45.79.56.187
Promoted Application AdsBlock za Safari, Android Cleaner, PC Cleaner, Norton AntiVirus, McAfee.
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Nekaj ​​primerov podobnih zavajajočih spletnih mest je securityvpnapp [.] com , driveandparkgame [.] com in extrasafe [.] xyz . Z njimi varajo obiskovalce pri prenosu in namestitvi aplikacije (pogosto dvomljive): trdijo, da je naprava okužena z virusi in da jih je treba s posebno aplikacijo takoj odstraniti. Kot smo že omenili, uporabniki pogosto pridejo na te strani nenamerno - pogosto jih odprejo nameščeni PUA-ji.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Uporabniki običajno prenesejo in namestijo potencialno neželene aplikacije skupaj z običajno programsko opremo. Tj. Kadar so PUA vključeni v postavitve drugih programov kot „dodatne ponudbe“. Mnogi uporabniki ne preverijo in spremenijo nastavitev »Napredno«, »Po meri« ali drugih nastavitev, s čimer omogočajo vdor PUA-jev. Ta način distribucije neželenih aplikacij je znan kot združevanje. Včasih pride do neželenih prenosov in namestitev, ko uporabniki kliknejo zavajajoče oglase, ki izvajajo določene skripte.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Pomembno je, da datoteke in programe prenašate samo z zaupanja vrednih uradnih spletnih mest in prek neposrednih povezav. Drugi kanali in viri, kot so prenosniki tretjih oseb, omrežja Peer-to-Peer (npr. Hudourniški odjemalci, eMule), neuradna spletna mesta itd., Se pogosto monetizirajo z distribucijo neželenih, celo zlonamernih aplikacij. Enako velja za tretje osebe, ki montirajo. Preverite vse nastavitve »Po meri« in »Napredno« in zavrnite ponudbe za prenos ali namestitev dodatno vključene neželene programske opreme. Ne klikajte oglasov, ki se prikazujejo na straneh, povezanih z igrami na srečo, pornografijo, zmenki za odrasle itd., Saj lahko odprejo druge nezaupljive strani ali celo povzročijo prenos / namestitev neželenih aplikacij. Odstranite vse neželene sumljive dodatke, vtičnike in razširitve iz brskalnika in tovrstnih programov, nameščenih v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo v pojavnem oknu (glej sliko zaslona zgoraj):

Pozor!
Na spletnih mestih, ki ste jih obiskali, smo zaznali sumljivo dejavnost. Zaprite to obvestilo in sledite navodilom za takojšnjo zaščito naprav Apple.

Posnetek zaslona pojavnega okna glavne namizne različice apps-notification.com:

apps-notification.com prevara glavna namizna različica

Posnetek zaslona glavne strani v ozadju apps-notification.com:

apps-notification.com prevara glavno namizje ozadje različice

Besedilo v tem obvestilu:

Vaš iPad je morda vdrl!
Zaradi nedavnega brskanja po sumljivih spletnih mestih lahko kibernetski kriminalci ukradejo vaše osebne podatke na tem iPadu prek skritih skriptov. V primeru, da se zgodi, lahko dostopajo do vseh drugih naprav Apple, povezanih s tem ID-jem Apple, in so ranljivi. Če ne boste ničesar storili, bodo vaše naprave danes blokirane.

Namestite najbolj zaupanja vredno aplikacijo za kibernetsko varnost in jo brezplačno aktivirajte, da zaščitite svoje poverilnice Apple ID in podatke iCloud pred izgubo.
0 minut 42 sekund
Namestite Prekliči

Posnetek zaslona pojavnega okna druge različice obvestila o aplikacijah [.] Com:

apps-notification.com druga različica pojavnega okna

Besedilo v tem pojavnem oknu:

Opozorilo!
Naprava Apple je okužena z virusi, pobranimi med brskanjem po nedavno poškodovanih spletnih mestih. Tapnite V redu in sledite navodilom za zaščito naprav Apple.

Posnetek zaslona drugega pojavnega obvestila o drugi različici obvestila o aplikacijah [.] Com:

drugo pojavno okno apps-notification.com

Besedilo v tem obvestilu:

19 virusov močno poškoduje vaš Apple iPhone!
Zaznali smo, da je vaš brskalnik (59%) POŠKODOVAL BROWSER TROJAN VIRUSES, ki ga je pobral med brskanjem po nedavnih poškodovanih spletnih mestih.

Takoj namestite mobilno varnostno aplikacijo ali občutljive podatke, kot je vaš račun Facebook, sporočila WhatsApp, fotografije in zasebne aplikacije bodo okuženi in ukradeni.
0 minut 41 sekund
Namestite Prekliči

Mobilna različica tega obvestila:

apps-notification-com prevara mobilna različica druge različice

apps-notification [.] com, ki ponuja namestitev najnovejše varnostne posodobitve za promocijo dvomljive aplikacije (GIF):

apps-notification.com ponuja namestitev varnostnih posodobitev v gif

Besedilo v tem pojavnem oknu:

Varnostna posodobitev
Namestite in aktivirajte najnovejšo varnostno aplikacijo, da blokirate spletne grožnje in nadaljujete z gledanjem v varnem načinu
Namestite

Posnetek zaslona aplikacije-obvestilo [.] Com, ki cilja na uporabnike Androida:

apps-notification-com prevara različica za android uporabnike

Besedilo v tem obvestilu:

Takoj namestite mobilno varnostno aplikacijo, da izboljšate delovanje telefona in podaljšate življenjsko dobo baterije.
POSODOBITE! ODPOVED
lahko ogroženi!

Zaradi najnovejših težav smo izdali posodobitev Android Cleanerja, ki bo našla vse viruse in morebitne grožnje, prav tako bo očistila neželene datoteke in izboljšala življenjsko dobo baterije.

Posodobite ga zdaj, da izboljšate svoj telefon in izboljšate njegovo zmogljivost ter podaljšate življenjsko dobo baterije.


Namestite priporočeno aplikacijo BREZPLAČNO, da jo takoj očistite in okrepite!
5 minut 52 sekund

Namestite

Prekliči

Posnetek zaslona aplikacije-notification [.] Com, ki cilja na uporabnike sistema Windows:

apps-notification-com prevara, ki cilja na uporabnike sistema Windows

Besedilo v tem obvestilu:

Sistemsko priporočilo!

Po brskanju po spletu očistite Windows!

Opomba: V računalnikih s sistemom Windows se sčasoma nabere veliko neželenih datotek. Priporočljivo je, da jih odstranite in sprostite prostor na disku.
Rešitev: Namestite PC Cleaner, vse-v-enem pripomoček za Windows, ki vključuje:
Hitro čiščenje neželenih datotek
Čistilec pomnilnika Windows
Zaščitite svoje zasebne podatke
PRENESI ZDAJ

apps-notification [.] com promocija Vaša naročnina na McAfee je potekla pri pojavni prevari : (GIF):

apps-notification.com oglašuje mcafee

apps-notification [.] com promocija Norton Subscription je potekel Danes pop-up prevara :

apps-notification.com ponuja namestitev norton antivirus

Če želite omogočiti blokiranje pojavnih oken, lažna opozorila na spletnih mestih in odstraniti podatke brskanja po spletu v mobilnih napravah Apple, sledite tem korakom:

Najprej pojdite na ' Nastavitve 'in se nato pomaknite navzdol, da poiščete in tapnete' Safari '.

odstranite pojavna okna in počistite predpomnilnik 1. korak

Preverite, ali je 'Blokiraj pojavna okna 'in' Opozorilo o goljufivih spletnih mestih 'preklopniki so omogočeni. Če ne, jih takoj omogočite. Nato se pomaknite navzdol in tapnite 'Napredno '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 2. korak

Dotaknite se Podatki o spletnem mestu ' in potem ' Odstrani vse podatke spletnega mesta '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 3. korak

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite pojavne datoteke in mape, povezane s pojavnimi programi-notification.com:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

odstranitev pojavnega okna apps-notification.com iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite pojavne razširitve Safari, povezane s apps-notification.com:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite pojavne dodatke Mozilla Firefox, povezane s apps-notification.com:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

apt installiere postgresql
  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite pojavne dodatke za Google Chrome, povezani s apps-notification.com:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .