Odstranite aplikacije, ki odpirajo strani, ki ponujajo lažne posodobitve programa Adobe Flash Player

Kako odstraniti ponarejeno posodobitev predvajalnika Flash (Windows) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Navodila za odstranitev »Fake flash player update«

Kaj je 'ponarejena posodobitev predvajalnika flash'?

Obstaja veliko spletnih mest, ki so namenjena zavajanju obiskovalcev pri uporabi lažnega namestitvenega programa Adobe Flash Player, ki naj bi posodobil trenutno nameščeno različico. Ti ponarejeni namestitveni programi so namenjeni namestitvi ugrabitelji brskalnikov , adware in druge potencialno neželene aplikacije (PUA). V nekaterih primerih okužijo operacijske sisteme z ransomware , Trojanci ali drugo z veliko nevarnostjo zlonamerno programsko opremo. Običajno se ti ponarejeni namestitveni programi Adobe Flash Player oglašujejo na nezanesljivih spletnih straneh, ki nimajo nič skupnega z uradno različico programa Adobe Flash Player ali njegovo stranjo za prenos. Kriminalci, ki spodbujajo takšne prevare ciljni uporabniki Maca .

Lažna prevara s posodobitvijo predvajalnika FlashV času raziskave je zavajajoča stran s promocijo ponarejenega namestitvenega programa Adobe Flash Player predlagala, da je nameščena različica programa Adobe Flash Player morda zastarela, in priporočala posodobitev. Ta spletna mesta pogosto trdijo, da je nameščena različica zastarela in ne bo delovala, če ne bo posodobljena. V vsakem primeru ponarejeni namestitveni programi Adobe Flash Player ne posodobijo Adobe Flash Playerja - namestijo PUA-je, kot so ugrabitelji brskalnikov ali aplikacije vrste adware. Običajno ugrabitelji brskalnikov promovirajo lažne iskalnike (s spreminjanjem določenih nastavitev brskalnika) in zbirajo informacije. V večini primerov zbirajo podatke, povezane z brskanjem, lahko pa tudi beležijo osebne podatke. Razvijalci podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka, tako da jih prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih nato zlorabijo na druge načine. Adware je programska oprema, ki služi različnim vsiljivim oglasom. Na primer kuponi, pasice, ankete in pojavna okna. Te odpirajo nezaupljive strani ali prenašajo / namestijo neželene aplikacije z izvajanjem nekaterih skriptov. Upoštevajte, da lahko tudi aplikacije oglaševalskega tipa sledijo informacijam. Kot smo že omenili, so ponarejeni namestitveni programi Adobe Flash Player lahko zasnovani tako, da namestijo odkupno programsko opremo, trojanske programe ali drugo škodljivo programsko opremo. Ransomware je zlonamerna programska oprema, ki šifrira datoteke, tako da jih ni mogoče obnoviti brez orodij, ki jih imajo samo kiber kriminalci, ki so zasnovali program. Ta programska oprema lahko povzroči podatke in finančno izgubo. Trojanci so zlonamerni programi, ki se pogosto širijo in namestijo drugo tovrstno programsko opremo, vključno z odkupno programsko opremo. Zato neuradnim, zavajajočim stranem, ki ponujajo posodobitev programa Adobe Flash Player, ni mogoče zaupati.

Povzetek grožnje:
Ime Pojavno okno s ponarejenim predvajalnikom Flash Player
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Lažna trditev Ta zavajajoča stran nakazuje, da je Adobe Flash Player morda zastarel.
Imena zaznavanja (adobe_flash_player_1840612795.exe) Avast (FileRepMalware [PUP]), AVG (FileRepMalware [PUP]), ESET-NOD32 (Win32 / InstallCore.AYH Potencialno neželen), Microsoft (trojanski: Win32 / Wacatac.B! Ml), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Lažna sporočila o napakah, lažna sistemska opozorila, pojavne napake, ponarejeno računalniško skeniranje.
Metode distribucije Ogrožena spletna mesta, prevarantski spletni pojavni oglasi, potencialno neželene aplikacije.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete, možne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Na splošno ljudje namerno ne obiskujejo zavajajočih spletnih strani, kar kaže na to, da je Adobe Flash Player zastarel - te strani se odpirajo s klikanimi zavajajočimi oglasi, drugimi nezaupljivimi spletnimi mesti ali z nameščenimi PUA-ji. Če brskalnik samodejno odpre dvomljive strani, je PUA verjetno že nameščen.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

PUA se pogosto prenesejo in namestijo z nastavitvami druge programske opreme. Ko so vključeni v nastavitve za prenos in namestitev kot 'dodatne ponudbe'. Običajno jih najdete v nastavitvah »Po meri«, »Napredno« ali »Ročno«. Ko ljudje prenesejo in namestijo programe, ne da bi preverili in spremenili te nastavitve, privzeto dovolijo prenos in namestitev PUA-jev. Ta način distribucije PUA je znan kot 'združevanje'. Neželene prenose in namestitve lahko povzroči tudi klikanje zavajajočih oglasov, v katerih se izvajajo določeni skripti.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Prenosniki, namestitveni programi, omrežja Peer-to-Peer (npr. Hudourniški odjemalci, eMule), neuradne strani in druga podobna orodja za nalaganje, namestitev, kanali se pogosto uporabljajo za distribucijo PUA-jev. Zato je treba programsko opremo in datoteke prenašati samo z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Prenosov in namestitev ne smete izvajati brez predhodnega preverjanja nastavitev »Napredno«, »Po meri« in drugih nastavitev. Ti pogosto omenjajo ponudbe za prenos in namestitev dodatne, neželene programske opreme. Ne kliknite oglasov, ki so prikazani na dvomljivih spletnih mestih. Ob kliku lahko ti oglasi odprejo nezaupanja vredna spletna mesta ali povzročijo neželene prenose / namestitve. Takoj odstranite vse neželene, sumljive razširitve, dodatke in vtičnike, nameščene v brskalniku. Odstranite tudi tovrstno programsko opremo, ki je nameščena v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz zavajajoče spletne strani, ki ponuja posodobitev programa Adobe Flash Player s ponarejenim namestitvenim programom: (GIF):

Videz lažne posodobitve predvajalnika flash flash

Posnetki zaslona ponarejenega namestitvenega programa Adobe Flash Player:

ponaredek adobe flash predvajalnik ponaredek adobe flash predvajalnik ponaredek adobe flash predvajalnik

Še en primer ponarejenega spletnega mesta za posodobitev predvajalnika Flash:

Spletno mesto s posodobitvijo ponarejenega predvajalnika Flash (2020-12-30)

Videz tega spletnega mesta (GIF):

Spletno mesto s posodobitvijo ponarejenega predvajalnika Flash (2020-12-30 - GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Linux-Umgebung unter Windows

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

wie bekommt man eine ip adresse unter linux

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

PUA-je odstranite prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ponarejenega pojavnega okna za posodobitev predvajalnika flash, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

err_empty_response chrome

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ponarejenega pojavnega okna za posodobitev predvajalnika flash, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

LAN-Verbindung hat keine gültige IP-Konfiguration gelöst

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s ponarejenim odstranjevanjem pojavnih oken za posodobitev predvajalnika Flash, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

rechte klicktaste funktioniert bei der maus nicht

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ponarejenega pojavnega okna za posodobitev predvajalnika flash, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem pojavnega pojavnega okna za posodobitev predvajalnika flash iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o pojavnem pojavnem oknu za posodobitev ponarejenega predvajalnika flash ali odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.