Odstranite trojanca Backdoor.SDBot iz operacijskega sistema

Kako odstraniti trojanski program Backdoor.SDBot - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Priročnik za odstranjevanje virusov Backdoor.SDBot

Kaj je Backdoor.SDBot?

Backdoor.SDBot je zlonamerni program in (kot že ime pove) je backdoor trojanski program. Običajno je glavni cilj trojancev te vrste napadalcu omogočiti dostop do okuženega računalnika (tako, da odpre 'backdoor' s povezavo na kanal IRC) ali mu poslati ukaze. Program je bil prvič izdan leta 2002, vendar kiber kriminalci nenehno izdajajo nove posodobitve. Ta trojanski program je večinoma namenjen uporabnikom sistema Windows. Upoštevajte, da se Backdoor.SDBot lahko posodablja s preverjanjem novejših različic v spletu. Lahko povzroči resne težave in ga je treba takoj odstraniti.

Backdoor.SDBot zlonamerna programska opremaTrojan je programska oprema, ki je običajno zasnovana za tiho delovanje. Tj. Je prikrit kot domnevno zakonit postopek ali programska oprema. Ljudje morda že nekaj časa ne slutijo, da so njihovi računalniki okuženi s trojanci. Obstajajo pa številni simptomi, ki lahko pomagajo zaznati prisotnost Backdoor.SDBot: operacijski sistem prikaže napake, ki se počasi izklopi, sistem pa se naključno znova zažene, v upravitelju opravil se izvajajo neznani procesi ali dvojnik .exe ( ali druge izvršljive datoteke) ali pa se v ozadju izvajajo neznani programi. Backdoor.SDBot je zasnovan za shranjevanje datotek (izvršljivih datotek) v sistemskih mapah (' % Sistem% ') in njihova imena se razlikujejo glede na trojansko različico. Upoštevajte pa, da bodo imena verjetno enaka originalnim sistemskim datotekam, ki dejansko pripadajo operacijskemu sistemu. Ta trojanski uporabnik se lahko uporablja za prenos in odpiranje / izvajanje različnih škodljivih datotek. Kiber kriminalci bi lahko s to tehniko okužili računalnike z drugo zlonamerno programsko opremo, kot je ransomware , zapisovalniki pritiskov na tipke, rudarji kriptovalut , in tako naprej. Ransomware je programska oprema, ki žrtvam preprečuje dostop do svojih datotek s šifriranjem. Za ponovno pridobitev dostopa do svojih datotek žrtve spodbujamo, da plačajo odkupnino (kupijo orodje / ključ za dešifriranje). Uporabniki, ki imajo računalnike, okužene s temi programi, običajno izgubijo podatke. Če je sistem infiltriran z zapisovalnikom tipk, ga lahko uporabimo za krajo osebnih podatkov, kot so bančne poverilnice in gesla ter prijave drugih računov. Zapisovalniki pritiskov na tipke beležijo vsako tipko, pritisnjeno na tipkovnici. Kiber kriminalci uporabljajo te programe za krajo informacij, ki bi jih lahko uporabili za ustvarjanje prihodka. Rudarji kriptovalut uporabljajo strojno opremo (na primer CPU, GPU), ki je nameščena na računalnikih žrtev, za reševanje matematičnih problemov in s tem rudarjenje kriptovalut. Računalniki pogosto postanejo neuporabni ali imajo manjšo zmogljivost. Prav tako porabijo več energije, kar vodi do višjih računov za elektriko. Trojanske programe, kot je Backdoor.SDBot, lahko uporabimo tudi za okužbo računalnikov drugih uporabnikov. Poleg tega se Backdoor.SDBot lahko uporablja za posnetke zaslona (zajemanje zaslona) in tako kiber kriminalcem omogoča krajo osebnih podatkov / podrobnosti. Ta backdoor trojanski uporabnik bi lahko uporabil za izvajanje Napadi DoS (zavrnitev storitve) . Ti napadi se izvajajo zato, da stroji ali omrežni viri niso na voljo načrtovanim uporabnikom, tako da hkrati pošljejo več poizvedb - sčasoma pride do sesutja cilja (npr. Strežnika), saj ne more obdelati obsega prejetih poizvedb. Upoštevajte tudi, da se Backdoor.SDBot lahko sam odstrani z odstranitvijo vseh povezanih vnosov v registru. Da bi to preprečili, priporočamo, da tega trojanca takoj odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime Backdoor.SDBot virus
Vrsta grožnje Trojanski virus, virus, ki krade gesla, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema
Imena zaznavanja (Bandicam.3.0.2.1014.zip) AegisLab (Trojan.Win32.Generic.4! C), Comodo (zlonamerna programska oprema @ # 3ukv4t94np0qz), ESET-NOD32 (Win32 / Keygen.KL potencialno nevaren), McAfee (RDN / Sdbot.worm! Cc), celoten seznam ( VirusTotal )
Nosilnost Trojanski backdoor
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, 'razpoke' programske opreme, lažna orodja za posodobitev.
Škoda Ukradene bančne informacije, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet, namestitev drugih groženj.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Nekaj ​​primerov drugih programov, ki so kategorizirani kot trojanski programi Qakbot , Emotet , LokiBot , in Adwind . V večini primerov ljudje ne vedo, da so njihovi računalniki okuženi s trojanci. Kibernetski kriminalci jih uporabljajo za širjenje druge zlonamerne programske opreme, krajo osebnih podatkov in na druge načine povzročajo škodo. Žrtve imajo običajno težave s financami / bančnimi računi, zasebnostjo, varnostjo brskanja, izgubo podatkov itd. Zato sprejmite vse ukrepe, da se računalnik ne okuži s tovrstnimi programi.

Kako se je Backdoor.SDBot vdrl v moj računalnik?

Kibernetski kriminalci običajno širijo trojanske programe in druge zlonamerne programe s kampanjami za vsiljeno pošto, neuradnimi kanali za prenos datotek ali programske opreme, ponarejenimi orodji za posodabljanje programske opreme in orodji za razbijanje programske opreme. V neželeni kampanji se širijo računalniške okužbe s pošiljanjem e-poštnih sporočil, ki vsebujejo zlonamerne priloge (datoteke). To so lahko dokumenti Microsoft Office, datoteke PDF ali arhivi (kot so ZIP, RAR), izvršljive datoteke, kot so .exe, datoteke JavaScript itd. Glavni namen teh akcij je pretentati prejemnike k prenosu in odpiranju priložene datoteke. Ko se odpre, sproži prenos in namestitev nevarne nevarnosti. Nezanesljivi, dvomljivi viri za prenos programske opreme, kot so spletna mesta za prenos brezplačnih programov, spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek, omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Se uporabljajo za prikrivanje škodljive programske opreme ali datotek kot zakonitih. Ljudje, ki te vire uporabljajo za prenos datotek ali programske opreme, tvegajo namestitev računalniških okužb. Lažna orodja za posodabljanje programske opreme (posodobitve) povzročajo škodo, ko namesto posodobitev prenašajo zlonamerno programsko opremo ali izkoriščajo napake in napake zastarele programske opreme. Nekateri uporabljajo orodja za razbijanje, da obidejo aktivacijo plačljivih programov / operacijskih sistemov, vendar pogosto naložijo in namestijo zlonamerne programe.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Da bi računalnike zaščitili pred odkupno programsko opremo, trojanskimi programi, zlonamerno programsko opremo in tako naprej, priporočamo, da naložite, namestite, posodobite programsko opremo in previdno brskate po internetu. Ne prenašajte datotek ali programske opreme z dvomljivimi viri. Prenesite samo z uradnih in zaupanja vrednih spletnih mest. Posodobite nameščene programe z implementiranimi funkcijami ali orodji, ki so jih oblikovali uradni razvijalci programske opreme. Enako velja za aktivacijo programske opreme. Uporaba 'cracks' in orodij za razbijanje je nezakonita, poleg tega pa so pogosto razlog za namestitev zlonamernih programov. Prilog, ki so vključene v nepomembna e-poštna sporočila, se ne sme odpirati, zlasti če so poslane z neznanih naslovov. Preprečite škodo, ki jo povzročajo zlonamerni programi, z rednim izvajanjem pregledov z ugledno (in posodobljeno) protivohunsko / protivirusno programsko opremo. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Znana imena datotek, ki jih je mogoče uporabiti za prikrivanje trojanca Backdoor.SDBot (datoteke so nameščene v mapo '% System%'):

Aim95.exe, CMagesta.exe, Cmd32.exe, Cnfgldr.exe, Explorer.exe, FB_PNU.EXE, IEXPL0RE.EXE, MSTasks.exe, MSsrvs32.exe, Mssql.exe, Regrun.exe, Svchosts.exe, Sys32. exe, Sys3f2.exe, Syscfg32.exe, Sysmon16.exe, YahooMsgr.exe, cthelp.exe, iexplore.exe, ipcl32.exe, quicktimeprom.exe, service.exe, sock32.exe, spooler.exe, svhost.exe syswin32.exe, vcvw.exe, winupdate32.exe, xmconfig.exe

Trojanski program Backdoor.SDBot je zasnovan za spreminjanje sistemskih možnosti z dodajanjem naslednjih pravil / vrednosti:

 • 'Configuration Loader' = '% System% iexplore.exe'
 • 'Configuration Loader' = 'MSTasks.exe'
 • 'Nalagalnik konfiguracije' = 'aim95.exe'
 • 'Nalagalnik konfiguracije' = 'cmd32.exe'
 • 'Configuration Loader' = 'IEXPL0RE.EXE'
 • 'Configuration Manager' = 'Cnfgldr.exe'
 • 'Fixnice' = 'vcvw.exe'
 • 'Internet Config' = 'svchosts.exe'
 • 'Internet Protocol Configuration Loader' = 'ipcl32.exe
 • 'MSSQL' = 'Mssql.exe'
 • 'MachineTest' = 'CMagesta.exe'
 • 'Microsoft Synchronization Manager' = 'svhost.exe'
 • 'Microsoft Synchronization Manager' = 'winupdate32.exe'
 • 'Microsoft Video Capture Controls' = 'MSsrvs32.exe'
 • 'Upravitelj datotek Quick Time' = 'quicktimeprom.exe'
 • 'Registry Checker' = '% System% Regrun.exe'
 • 'Sock32' = 'sock32.exe'
 • 'System Monitor' = 'Sysmon16.exe'
 • 'System33' = '% System% FB_PNU.EXE'
 • 'Konfiguracija sistema Windows' = 'spooler.exe'
 • 'Windows Explorer' = 'Explorer.exe'
 • 'Windows Services' = 'service.exe'
 • 'Yahoo Instant Messenger' = 'Yahoo Instant Messenger'
 • 'cthelp' = 'cthelp.exe'
 • 'stratas' = 'xmconfig.exe'
 • 'syswin32' = 'syswin32.exe'

Poleg tega lahko Backdoor.SDBot spremeni naslednje vnose v registru sistema Windows:

ubuntu touchpad funktioniert nicht
 • HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Run
 • HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion
 • HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion Run RunServices

Datoteke, ki bi jih lahko ustvaril trojanski program Backdoor.SDBot:

Ubuntu-IP-Adresse konfigurieren
 • % System% SVKP.sys (Očistite datoteko gonilnika, ki jo lahko uporabite za zlonamerne namene)
 • % System% msdirectx.sys (Ta datoteka je zasnovana za zagotavljanje funkcionalnosti rootkit-a in antivirusni programi jo zaznajo kot Hacktool.Rootkit)

Znani strežniki IRC, ki jih uporablja trojanski program Backdoor.SDBot:

 • bmu.FL0W1NG.NET
 • bmu.h4x0rs.org
 • bmu.q8hell.org

Seznam dejanj, ki jih kiber kriminalci lahko izvedejo z uporabo Backdoor.SDBot, vključuje:

 • Popolnoma odstranite trojanca tako, da odstranite nekatere vnose v registru
 • Prenesite in zaženite datoteke
 • Dinamično posodobite trojanski program
 • Zberite informacije o sistemu / omrežju
 • Upravljajte odjemalca IRC na okuženem računalniku
 • Upravljajte namestitev zadnjih vrat
 • Izvedite napade za zavrnitev storitve (DoS)
 • Pošljite trojanca na druge kanale IRC in ga poskusite vbrizgati v druge stroje

Primer e-poštnega sporočila, ki se uporablja za distribucijo trojanca Backdoor.SDBot:

SDBot e-pošta, ki širi zlonamerno programsko opremo

Besedilo je predstavljeno v:

Zadeva: spričevalo

Spoštovani,

Karkoli ste predlagali, da je bil popravljen, prosimo, delite svoj dragoceni predlog pred končnim tiskom.

Hvala in pozdrav
* Kamal Kumar *
(Vodja izdelkov)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Der pvp.net-Patcher-Kernel funktioniert nicht mehr unter Windows 8

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Glückwunsch amazon benutzer vom iphone entfernen

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

wie man das Standardsuchnetz loswird

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite ime datoteke zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije