Odstranite hidemysearches.com iz nastavitev brskalnika

Kako se znebiti Hidemysearches.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

navodila za odstranitev hidemysearches.com

Kaj je hidemysearches.com?

hidemysearches.com je lažni iskalnik, ki ga promovirajo s pomočjo aplikacije Skrij moja iskanja. Ta aplikacija je potencialno neželena aplikacija (PUA), ugrabitelj brskalnika, ki domnevno ščiti zasebnost uporabnikov med brskanjem po spletu. S spreminjanjem nastavitev brskalnika promovira lažni iskalnik hidemysearches.com. Na splošno ti ugrabitelji brskalnikov (in iskalniki, ki jih promovirajo) zbirajo tudi informacije o uporabnikih. Večina teh PUA-jev ne naloži ali namesti namerno. Na primer, Skrij moja iskanja je vključen v nastavitve številnih drugih aplikacij. Skrij moja iskanja se tako prenese in namesti prek nastavitev drugih ugrabiteljev brskalnikov.

ugrabitelj brskalnika hidemysearches.comUgrabitelje brskalnikov je običajno mogoče namestiti v brskalnike, kot so Mozilla Firefox, Google Chrome in Internet Explorer. Po namestitvi spremenijo domačo stran, privzeti iskalnik in URL novega zavihka. Skrij moja iskanja te nastavitve dodeli hidemysearches.com, tako da so uporabniki prisiljeni obiskati to spletno mesto, ko se odpre ugrabljeni brskalnik / nov zavihek ali v vrstico URL vnese iskalna poizvedba. Večina ugrabiteljev brskalnikov uporabnikom preprečuje razveljavitev določenih nastavitev - edini način, da jih povrnete, je odstranitev aplikacije, ki je ugrabila brskalnik (v tem primeru Skrij moja iskanja). Poleg tega Hide My Searches in hidemysearches.com zbirajo podatke v zvezi z dejavnostmi brskanja uporabnikov, kot so naslovi IP, geolokacije, URL-ji obiskanih strani, vnesene iskalne poizvedbe itd. V nekaterih primerih te aplikacije (in z njimi povezani iskalniki) beležijo tudi osebne podatke. Razvijalec teh PUA-jev in lažnih iskalnikov podatke deli z drugimi strankami, ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Te tretje osebe lahko vključujejo kiber kriminalce. Namestitev aplikacij te vrste lahko v vsakem primeru povzroči težave z varnostjo brskanja, zasebnostjo v spletu in celo krajo identitete. Iz teh razlogov priporočamo, da Hide My Searches takoj odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime Skrij ugrabitelja brskalnika
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Razširitve brskalnika Skrij moja iskanja
Predpostavljena funkcionalnost Ta aplikacija naj bi varovala zasebnost uporabnikov med brskanjem po spletu.
Promovirani URL hidemysearches.com
Vročanje naslova IP (hidemysearches.com) 54,210,171,136
Imena zaznavanja (hidemysearches.com) Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati ugrabiteljevo spletno stran in po svojih spletnih iskalnikih iskati po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Na internetu je veliko lažnih iskalnikov. Običajno jih razvijalci oglašujejo kot zakonite in potencialnim uporabnikom ponujajo izboljšano izkušnjo brskanja, različne funkcije itd. Na žalost ti iskalniki ne delujejo tako, kot so oglaševani. Povzročajo preusmeritve na dvomljive strani in jih njihovi razvijalci uporabljajo za beleženje uporabniških informacij. Primeri drugih tovrstnih iskalnikov vključujejo freeonlinepdftools.com , smartpackagetracker.com , in mystreamingtab.com .

Kako se je Skrij iskanja namestil v moj računalnik?

Skrij moja iskanja oglašuje na svojem spletnem mestu za prenos, vendar je večina PUA-jev prenesenih / nameščenih z drugo (običajno brezplačno) programsko opremo. To se zgodi, ko razvijalci uporabljajo trženjsko metodo, imenovano »združevanje«. V teh primerih se neželene aplikacije skrijejo v »Po meri«, »Napredno« in drugih podobnih nastavitvah / možnostih nastavitev prenosa ali namestitve. Informacije v zvezi s priloženo (dodatno priloženo) programsko opremo niso predstavljene pravilno. Upoštevajte pa, da se naložijo in namestijo šele, ko ljudje pustijo nastavitve na voljo v nastavitvah nespremenjene. Neželeni prenosi in namestitve so vzrok tudi s klikom na zavajajoče oglase, namenjene zagonu skriptov za prenos in namestitev PUA-jev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Prenesite programsko opremo s zanesljivih in uradnih spletnih strani. Ne uporabljajte prenosnikov programske opreme, namestitvenih programov, hudourniških odjemalcev, eMule (in drugih Peer-to-Peer omrežij) ali drugih takšnih orodij. Preverite »Napredno«, »Po meri« in druge nastavitve nastavitve prenosa ali namestitve. Ne dokončajte nobene namestitve, ne da bi zavrnili ponudbe za namestitev ali prenos neželenih aplikacij. Če privzeti brskalnik prikazuje oglase ali povzroča preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, je možno, da je vanj vdrla neželena aplikacija. V teh primerih preverite, ali so v brskalniku nameščene neželene razširitve, vtičniki ali dodatki in jih takoj odstranite. Odstranite tudi vse neželene programe, nameščene v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s funkcijo Skrij moja iskanja, priporočamo, da zaženete skeniranje z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo ugrabitelja brskalnika.

POMEMBNO! Ugrabitelj brskalnika Skrij moja iskanja je zasnovan tako, da zazna, kdaj uporabnik išče z različnimi drugimi iskalniki (npr. Google), in jih po preusmeritvi preusmeri na hidemysearches.com:

Skrij ugrabitelja brskalnika My Searches, ki uporabnike preusmeri iz drugih iskalnikov

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika Skrij moja iskanja:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo ugrabitelja brskalnika Skrij moja iskanja

Seznam dovoljenj, ki jih zahteva ta stran:

stran hidemysearches.com, ki zahteva različna dovoljenja

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Skrij ugrabitelja brskalnika Skrij moja iskanja:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

odstranitev ugrabitelja brskalnika hidemysearches.com prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Skrij moja iskanja '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto hidemysearches.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Skrij ugrabitelja brskalnika My Searches iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih s hidemysearches.com

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje hidemysearches.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje hidemysearches.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //hidemysearches.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Skrij moja iskanja '.

Linux sieht versteckte Dateien

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika skrij moja iskanja, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih s hidemysearches.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje hidemysearches.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje hidemysearches.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Skrij moja iskanja 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.hidemysearches.com ) pod možnostjo »Odpri določeno stran strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih z hidemysearches.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » hidemysearches.com 'in ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika skrij moja iskanja, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje hidemysearches.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje hidemysearches.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Skrij moja iskanja 'kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogočite odstranitev hxxp: //hidemysearches.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' moz-pripona '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

So entfernen Sie einen Clip

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s skrivanjem iskanja ugrabitelja brskalnika, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ugrabitelj brskalnika hidemysearches.comOdstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Skrij ugrabitelja brskalnika My Searches, ki uporabnike preusmeri iz drugih iskalnikov

Kliknite ikono menija Edge Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo ugrabitelja brskalnika Skrij moja iskanja(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

stran hidemysearches.com, ki zahteva različna dovoljenja

Kliknite ikono menija Edge Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika skrij moja iskanja, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge odstranitev ugrabitelja brskalnika hidemysearches.com prek nadzorne plošče(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Logotip Internet Explorerja

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih s hidemysearches.com

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

Odstranjevanje hidemysearches.com z domače strani Internet Explorerja

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

ntoskrnl exe-System hohe Festplattennutzung

Odstranjevanje hidemysearches.com iz privzetega iskalnika Internet ExplorerjaUgrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave s poskusom odstranitve ugrabitelja brskalnikov iskanja iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o skrivanju ugrabitelja brskalnika z mojim iskanjem ali njegovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

navodila za odstranitev hidemysearches.com

Kaj je hidemysearches.com?

hidemysearches.com je lažni iskalnik, ki ga promovirajo s pomočjo aplikacije Skrij moja iskanja. Ta aplikacija je potencialno neželena aplikacija (PUA), ugrabitelj brskalnika, ki domnevno ščiti zasebnost uporabnikov med brskanjem po spletu. S spreminjanjem nastavitev brskalnika promovira lažni iskalnik hidemysearches.com. Na splošno ti ugrabitelji brskalnikov (in iskalniki, ki jih promovirajo) zbirajo tudi informacije o uporabnikih. Večina teh PUA-jev ne naloži in namesti namerno. Na primer, Skrij moja iskanja je vključen v nastavitve številnih drugih aplikacij. Skrij moja iskanja se tako prenese in namesti prek nastavitev drugih ugrabiteljev brskalnikov.


Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Običajno ugrabitelje brskalnikov lahko namestite v brskalnike, kot so Mozilla Firefox, Google Chrome in Internet Explorer. Po namestitvi spremenijo domačo stran, privzeti iskalnik in URL novega zavihka. Skrij moja iskanja jih dodeli hidemysearches.com, tako da so uporabniki prisiljeni obiskati to spletno mesto, ko se odpre ugrabljeni brskalnik / nov zavihek ali vnesejo iskalno poizvedbo v vrstico URL. Večina ugrabiteljev brskalnikov uporabnikom preprečuje razveljavitev določenih nastavitev - edini način, da jih povrnete, je odstranitev aplikacije, ki je ugrabila brskalnik (v tem primeru Skrij moja iskanja). Poleg tega Hide My Searches in hidemysearches.com zbirajo podatke v zvezi z dejavnostmi brskanja uporabnikov, kot so naslovi IP, geolokacije, URL-ji obiskanih strani, vnesene iskalne poizvedbe itd. V nekaterih primerih te aplikacije (in z njimi povezani iskalniki) beležijo tudi osebne podatke. Razvijalec teh PUA-jev in lažnih iskalnikov podatke deli z drugimi stranmi, ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Te tretje osebe lahko vključujejo kiber kriminalce. Namestitev aplikacij te vrste lahko v vsakem primeru povzroči težave z varnostjo brskanja, zasebnostjo v spletu in celo krajo identitete. Iz teh razlogov priporočamo, da Hide My Searches takoj odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime Skrij ugrabitelja brskalnika
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Razširitve brskalnika Skrij moja iskanja
Predpostavljena funkcionalnost Ta aplikacija naj bi varovala zasebnost uporabnikov med brskanjem po spletu.
Promovirani URL hidemysearches.com
Vročanje naslova IP (hidemysearches.com) 54,210,171,136
Imena zaznavanja (hidemysearches.com) Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati ugrabiteljevo spletno stran in po svojih spletnih iskalnikih iskati po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranitev

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Na internetu je veliko lažnih iskalnikov. Običajno jih razvijalci oglašujejo kot zakonite in potencialnim uporabnikom ponujajo izboljšano izkušnjo brskanja, različne funkcije itd. Na žalost ti iskalniki ne delujejo tako, kot so oglaševani. Povzročajo preusmeritve na dvomljive strani in jih njihovi razvijalci uporabljajo za beleženje uporabniških informacij. Primeri drugih tovrstnih iskalnikov vključujejo freeonlinepdftools.com , smartpackagetracker.com , in mystreamingtab.com .

Kako se je Skrij moja iskanja namestila v računalnik?

Skrij moja iskanja oglašuje na svojem spletnem mestu za prenos, vendar je večina PUA-jev prenesenih / nameščenih z drugo (običajno brezplačno) programsko opremo. To se zgodi, ko razvijalci uporabljajo trženjsko metodo, imenovano »združevanje«. V teh primerih se neželene aplikacije skrijejo v »Po meri«, »Napredno« in drugih podobnih nastavitvah / možnostih nastavitev prenosa ali namestitve. Informacije v zvezi s priloženo (dodatno priloženo) programsko opremo niso predstavljene pravilno. Upoštevajte pa, da se naložijo in namestijo šele, ko ljudje pustijo nastavitve na voljo v nastavitvah nespremenjene. Neželeni prenosi in namestitve so vzrok tudi s klikom na zavajajoče oglase, namenjene zagonu skriptov za prenos in namestitev PUA-jev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Prenesite programsko opremo z zaupanja vrednih in uradnih spletnih strani. Ne uporabljajte prenosnikov programske opreme, namestitvenih programov, hudourniških odjemalcev, eMule (in drugih Peer-to-Peer omrežij) ali drugih takšnih orodij. Preverite »Napredno«, »Po meri« in druge nastavitve nastavitve prenosa ali namestitve. Ne dokončajte nobene namestitve, ne da bi zavrnili ponudbe za namestitev ali prenos neželenih aplikacij. Če privzeti brskalnik prikazuje oglase ali povzroča preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, je možno, da je vanj vdrla neželena aplikacija. V teh primerih preverite, ali so v brskalniku nameščene neželene razširitve, vtičniki ali dodatki in jih takoj odstranite. Odstranite tudi vse neželene programe, nameščene v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s funkcijo Skrij moja iskanja, priporočamo, da zaženete skeniranje z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo ugrabitelja brskalnika.

POMEMBNO!Ugrabitelj brskalnika Skrij moja iskanja je zasnovan tako, da zazna, kdaj uporabnik išče z različnimi drugimi iskalniki (npr. Google), in ga po vnosu iskalne poizvedbe preusmeri na hidemysearches.com:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika Skrij moja iskanja:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Seznam dovoljenj, ki jih zahteva ta stran:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Skrij ugrabitelja brskalnika iz brskalnika My Searches:

Uporabniki sistema Windows 7:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Logotip Google Chrome

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih s hidemysearches.com

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranjevanje hidemysearches.com z domače strani Google Chrome

V oknu za odstranitev programov:poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer 'Skrij moja iskanja'), izberite te vnose in kliknite'Odstrani'ali'Odstrani'.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto hidemysearches.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Skrij ugrabitelja brskalnika My Searches iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje hidemysearches.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono 'orodje' 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranitehxxp: //hidemysearches.comin vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih s hidemysearches.com(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite »Skrij moja iskanja'.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika skrij moja iskanja, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje hidemysearches.com z domače strani Mozilla Firefox

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje hidemysearches.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite Ponastaviti .

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

logotip brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Kliknite ikono menija Chrome odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. PoiščiSkrij moja iskanja'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

Kliknite ikono menija Chrome odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« poiščite URL ugrabitelja brskalnika (hxxp: //www.hidemysearches.com) pod možnostjo »Odpri določeno stran strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

ponastavitev safari koraka 1

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija ponastavitev safari koraka 2(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite »hidemysearches.com'in ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika skrij moja iskanja, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Logotip Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Wie erhalte ich eine gültige IP-Konfiguration?

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ikona menija Microsoft Edge (krom)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite meni Firefox 2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite 'Skrij moja iskanja'kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogočite odstranitevhxxp: //hidemysearches.comin vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: 'moz-pripona'
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s skrivanjem iskanja ugrabitelja brskalnika, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , v odprtem meniju kliknite Pomoč.

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

was sind aae dateien auf dem iphone

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika skrij moja iskanja, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave s poskusom odstranitve ugrabitelja brskalnikov iskanja iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o skrivanju ugrabitelja brskalnika za moja iskanja ali njegovem odstranjevanju, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.