Iz sistema odstranite ugrabitelja brskalnika Safe Finder

Kako se znebiti virusa Safe Finder (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Safe Finder iz računalnika Mac?

Kaj je Safe Finder?

Safe Finder je prevarantska aplikacija, namenjena promociji številnih lažnih spletnih iskalnikov. Običajno se v sistem infiltrira brez soglasja uporabnikov. Po vdoru ta aplikacija prikrito spreminja možnosti brskalnika in prikrito zbira občutljive podatke. Zaradi tega je Safe Finder kategoriziran kot potencialno neželen program (PUP) in oglaševalska programska oprema.

Ugrabitelj brskalnika Safe Finder v računalniku MacKo se Safe Finder vdre v Safari, Mozilla Firefox in Google Chrome, spremeni URL novega zavihka, privzeti iskalnik in možnosti domače strani, tako da jih dodeli enemu od naslednjih URL-jev: search.safefinderformac.com , search.macsafefinder.com , ali search.safefinder.com Vsi so predstavljeni kot zakoniti spletni iskalniki, ki bistveno izboljšajo izkušnjo brskanja z ustvarjanjem izboljšanih rezultatov. Pravzaprav noben ne daje nobene resnične vrednosti za običajne uporabnike. Ko je vnesena iskalna poizvedba, so uporabniki takoj preusmerjeni na search.yahoo.com in na koncu poiščite prek Yahoo (zakonit iskalnik). Upoštevajte, da so vsa navedena mesta neuporabna. Poleg tega Safe Finder znova dodeli nastavitve brskalnika, ko jih poskušate spremeniti. Dokler je prisoten Safe Finder, vrnitev brskalnikov v prejšnja stanja ni mogoča. Na koncu uporabnike spodbujamo, da ob odprtju novega zavihka brskalnika ali iskanju prek vrstice URL obiščejo eno od zgornjih spletnih mest. Te preusmeritve znatno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Kot smo že omenili, Safe Finder (in njegova promovirana spletna mesta) nenehno zbirajo informacije v zvezi z brskanjem. Iskalne poizvedbe, obiskana spletna mesta, ogledane strani, naslovi internetnega protokola (IP) in druge zbrane informacije običajno vključujejo osebne podatke, ki jih razvijalci delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci). Ti ljudje ustvarjajo dohodek z zlorabo zasebnih podatkov. Zato lahko sledenje informacijam povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Če naletite na katero koli od zgoraj omenjenih spletnih mest, takoj odstranite ugrabitelja brskalnika Safe Finder, skenirajte sistem z legitimno zbirko protivirusnih programov (na primer Combo Cleaner) in se nikoli več ne vrnite na ta spletna mesta.

Povzetek grožnje:
Ime Ugrabitelj brskalnika Safe Finder
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac
Promovirane domene search.safefinderformac.com, search.macsafefinder.com, search.safefinder.com
Sorodne domene search.cachesdata.com, search.commonqueue.com, search.compellingagent.com, search.dominantbrowser.com, search.elemntoptimizer.com, search.enginequeue.com, search.explorerinput.com, search.functionconfig.com, search. helperobject.com, search.locatoreng.com, search.optimalelemnt.com, search.partitioneng.com, search.rotatorbuffer.com, search.skilledconfig.com, search.standartconsole.com, search.toolconsole.com, search.typicalbuffer. com, search.viewanalyzer.com, search.standarttask.com, search.rotatorinput.com
Imena zaznavanja (SafeFinder.app) Celoten seznam odkritij ( VirusTotal ).
Vročanje naslovov IP 72.246.56.25 (search.safefinderformac.com), 23.62.239.11 (search.macsafefinder.com), 13.66.51.37 (search.safefinder.com)
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja na desetine ugrabitvenih programov, kot je Safe Finder. Večina ponuja različne 'uporabne funkcije', vendar so trditve zgolj poskus ustvarjanja vtisa legitimnosti. Vsi ugrabitelji brskalnikov so namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto da bi dejanskim uporabnikom dali kakršno koli resnično vrednost, ti PUN povzročajo neželene preusmeritve in zbirajo občutljive podatke. Poleg tega lažni iskalniki ustvarjajo zavajajoče rezultate iskanja in vsiljive oglase, ki vodijo do zlonamernih spletnih mest. Zato lahko njihova uporaba povzroči različne računalniške okužbe.

Kako se je Safe Finder namestil v moj računalnik?

Razvijalci promovirajo ugrabitelja brskalnika Safe Finder z vsiljivimi oglasi in zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Vsiljivi oglasi preusmerjajo na zlonamerna spletna mesta in izvajajo skripte, ki prikrito prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo. 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev potencialno neželenih programov skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci teh namestitev ne razkrijejo pravilno - skrijejo »v paketu« PUP-ove v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega bodo mnogi uporabniki verjetno kliknili različne oglase in preskočili korake za prenos / namestitev. S tem svoje sisteme izpostavljajo tveganjem za različne okužbe in ogrožajo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da bi to preprečili, bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Upoštevajte, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, a ko jih enkrat kliknete, jih preusmerite na igre na srečo, zmenke za odrasle, pornografijo in druga dvomljiva spletna mesta. Večino teh oglasov prikazujejo PUP-ji oglaševalskega tipa. Če jih naletite, takoj odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Pomembno je tudi, da izberete nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno analizirate vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev. S tem onemogočite vse dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Programsko opremo je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevarano programsko opremo in jih zato nikoli ne smejo uporabljati.

Zavajajoči namestitveni program, ki promovira Safe Finder:

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za promocijo Safe Finderja

POMEMBNO! Ugrabitelj brskalnika Safe Finder je zasnovan tako, da spreminja nastavitve domače strani, novega zavihka in okna novega zavihka Safari. Zato po skeniranju sistema z Kombinirano čistilo in odstranite vse zaznane grožnje, razveljavite te nastavitve.

1. korak: Odprite brskalnik Safari in kliknite ' Safari '(levi zgornji kot zaslona) in izberite' Preference ':

Možnosti Safari Safe Finder 1. korak

2. korak: nastavite Nova okna se odprejo z 'in' Novi zavihki se odprejo z 'do' Domača stran '(ali' Prazna stran '). Nato vnesite želeni URL v polje ' Domača stran 'polje:

Safe Finder Safari 2. korak

Uradno spletno mesto za promocijo virusa Safe Finder:

Spletno mesto za pospeševanje virusa Safe Finder

Druga namestitvena namestitvena namestitev, ki se uporablja za promocijo ugrabitelja brskalnika Safe Finder (preusmeritve so posledica akamaihd.net Spletna stran):

Prevarantski namestitveni program, ki promovira ugrabitelja brskalnika Safe Finder

Primer aplikacije vrste adware ( AddUpgrade iz Družina oglasnih programov AdLoad ), ki povzroča preusmeritve na spletno mesto Safe Finder prek akamaihd.net :

AddUpgrade adware, ki povzroča preusmeritve na Safe Finder

Videz preusmeritve na spletno mesto Safe Finder, ki ga povzroča AddUpgrade adware (GIF):

AddUpgrade adware, ki povzroča preusmeritve na Safe Finder

Posodobitev 14. avgusta 2020 - Kibernetski kriminalci so nedavno izdali drugačno različico ugrabitelja brskalnika Safe Finder, namenjeno promociji search.getstranto.club - še en lažni iskalnik, ki uporabnike preusmeri na Yahoo.

Posnetek zaslona zavajajočega namestitvenega programa, ki promovira to različico Safe Finder:

Zavajajoči namestitveni program, ki promovira ugrabitelja brskalnika Safer Finder (2020-08-14)

Posnetek zaslona aplikacije te različice Safe Finder:

Aplikacija za ugrabitev brskalnika Safer Finder (14.08.2020)

Posnetek zaslona razširitve te različice Safe Finder v spletnem brskalniku Safari:

Razširitev Safari za brskalnik Safer Finder (2020-08-14)

Posnetek zaslona search.getstranto.club, dodeljen kot privzeti iskalnik v spletnem brskalniku Google Chrome:

Ugrabitelj brskalnika Safe Finder, ki spreminja iskalnik Google Chrome

Google Chrome Kritischer Fehler Roter Bildschirm Malwarebytes

Posnetek zaslona ugrabitelja brskalnika Safe Finder, ki zlorablja upravlja vaša organizacija 'v brskalniku Google Chrome:

Ugrabitelj brskalnika Safe Finder, ki zlorablja Google Chrome

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranitev preusmeritve Safe Finder:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane s programom Safe Finder, iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z ugrabiteljem brskalnika safe finder:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

Aktualisieren Sie Linux Mint 19.3 auf 20

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Domača stran ugrabitelja brskalnika Safe Finder in privzeta odstranitev internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z ugrabiteljem brskalnika:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno '. Če želite nastaviti svojo domačo stran, vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje '. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z ugrabiteljem brskalnika:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke Google Chrome, povezane z ugrabiteljem brskalnika:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Google Chrome err_spdy_protocol_error

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .