Odstranite Smbstrhlpr iz operacijskega sistema

Kako se znebiti virusa Smbstrhlpr (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Smbstrhlpr iz računalnikov Mac

Kaj je Smbstrhlpr?

Uporabniki Maca, ki svoje sisteme MacOS posodobijo na Catalina, pogosto prikažejo pojavno okno, ki vsebuje 'smbstruninstall', in tako poškoduje vaš računalnik. Moral bi ga premakniti v koš. ' sporočilo. Raziskave kažejo, da se to pojavno okno pojavi, ko je neželena aplikacija Smbstrhlpr nameščena v operacijskih sistemih. Ta aplikacija je nameščena skupaj z drugo potencialno neželeno aplikacijo (PUA), imenovano Smart Mac Booster . Priporočamo, da čim prej odstranite Smbstrhlpr in Smart Mac Booster.

Prevara SmbstrhlprSmart Mac Booster je eden izmed mnogih PUA-jev, ki se oglašujejo na zavajajočih spletnih mestih. Aplikacijam, ki se oglašujejo na nezaupljivih spletnih mestih, ne bi smeli zaupati Poleg tega njihove nastavitve pogosto vključujejo druge PUA-je, kot so oglaševalska programska oprema, ugrabitelji brskalnikov itd. Obstaja velika verjetnost, da je Smbstrhlpr ena od teh prevarantskih aplikacij. Poskrbite, da boste te aplikacije odstranili iz sistema, saj bi lahko njihove namestitve privedle do neželenih prenosov in namestitev. Lahko so tudi namenjeni prikazovanju neželenih oglasov, zbiranju informacij itd. Smbstrhlpr in Smart Mac Booster lahko odstranite s skeniranjem operacijskega sistema z ugledno protivirusno programsko opremo (na primer Kombinirano čistilo ). Če želite odstraniti Smbstrhlpr iz sistema, morate odstraniti vse povezane datoteke. Seznam teh datotek in navodila za njihovo odstranitev so navedeni spodaj.

Povzetek grožnje:
Ime Smbstrhlpr neželena aplikacija
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac.
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Smbstrhlpr ni edina neželena aplikacija, ki povzroča te težave. Drugi primeri so Helpermcp in Helperamc . Nameščeni so večinoma v sistemih, ki so posodobljeni na Catalina (nova različica MacOS-a), vendar je možno, da jih imajo nameščeni tudi uporabniki drugih različic. Primeri neželenih aplikacij, ki distribuirajo zgoraj omenjene programe, so Napredno čistilo za Mac in Mac Cleanup Pro .

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Da bi ljudi prevarali, da so prenesli in namestili neželene aplikacije, razvijalci uporabljajo varljivo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Aplikacije vključujejo v nastavitve druge programske opreme. Razvijalci podatke o vključitvi teh aplikacij (ponudbe za njihov prenos ali namestitev) skrivajo v razdelkih »Po meri«, »Napredno« in drugih podobnih možnostih / nastavitvah nastavitev programske opreme. Ko ljudje te nastavitve pustijo nespremenjene (tj. Če ne zavrnejo ponudb za prenos ali namestitev neželenih aplikacij), dovolijo, da se PUA-ji prenesejo ali namestijo z običajno programsko opremo. V nekaterih primerih lahko PUA prenesete ali namestite s klikom na zavajajoče oglase.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Prenesite programe in datoteke z uradnih spletnih mest in se izogibajte uporabi neodvisnih namestitvenih programov, prenosnikov, enakovrednih programov, kot so hudourniški odjemalci, eMule itd. Da se izognete neželenim prenosom / namestitvam, ne kliknite oglasov, ki so prikazani na dvomljivih spletnih straneh. Poleg tega ne dokončajte nobenega postopka prenosa / namestitve, ne da bi preverili razpoložljive nastavitve »Po meri«, »Napredno« in druge podobne nastavitve ter zavrnili ponudbe za prenos dodatne, neželene programske opreme. Če brskalnik povzroči preusmeritve na dvomljiva spletna mesta in / ali prikazuje vsiljive oglase, takoj odstranite vse sumljive, neželene razširitve, vtičnike in dodatke. Če to ne preprečuje prikazovanja oglasov ali neželenih preusmeritev, odstranite vse neželene programe, ki so nameščeni v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v tem pojavnem oknu:

'smbstruninstall' bo poškodoval vaš računalnik.

Moral bi ga premakniti v koš.

Ta datoteka je bila prenesena neznanega datuma.

Prijavite škodljivo programsko opremo Appleu, da zaščitite druge uporabnike

Posnetek zaslona datotek Smbstrhlpr v ' ~ / Library / Application Support / smbstr mapa:

Namestitvena mapa Smbstrhlpr

Seznam datotek, povezanih s Smbstrhlpr, ki jih je treba odstraniti iz operacijskega sistema:

  • ~ / Library / Application Support / smbstr / smbstrhlpr
  • ~ / Library / Application Support / smbstr / smbstruninstall
  • ~ / Library / Application Support / smbstr / com.smbstrhlpr.smbstrhlpr.plist
  • ~ / Library / Application Support / smbstr / com.smbstruninstall.smbstruninstall.plist
  • ~ / Library / LaunchAgents / com.smbstrhlpr.smbstrhlpr.plist

POMEMBNO! Odstranjevanje aplikacije Smbstrhlpr je precej zapleten postopek, saj je brisanje te aplikacije, ne da bi prej končali z njo povezan postopek, nemogoče - postopek se samodejno znova zažene takoj, ko se konča. Če želite odstraniti to aplikacijo, morate izvesti naslednje korake:

1) Pomaknite se do ~ / Library / Application Support / smbstr / 'imenik, z desno miškino tipko kliknite' smbstrhlpr 'program in izberite' Pokaži vsebino paketa ':

Smbstrhlpr Prikaži vsebino paketa

2) Pomaknite se do Vsebina / MacOS 'imenik in izbriši' smbstrhlpr 'aplikacija:

Smbstrhlpr izbriši izvedljivo datoteko

3) Ko se izvedejo prejšnji koraki, se postopek, povezan z aplikacijo Smbstrhlpr, ne bo več samodejno znova zagnal in ga boste lahko preprosto zaključili in odstranili preostale datoteke aplikacije:

Proces Smbstrhlpr v Nadzorniku dejavnosti

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

ubuntu bootfähiger usb mac

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti neželeno aplikacijo 'smbstrlpr' s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite smbstrhlpr neželene datoteke in mape, povezane z aplikacijami:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

setze meinen Computer auf Desktop Windows 8

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Smbstrhlpr odstranjevanje neželene aplikacije iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z neželeno aplikacijo smbstrhlpr:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z neželeno aplikacijo smbstrhlpr:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z neželeno aplikacijo:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

windows durch linux ersetzen

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije