Popravite zmanjšano zmogljivost vašega MacBooka. Kako ponastaviti svoj Macbook?

Popravite zmanjšano zmogljivost vašega MacBooka. Kako ponastaviti svoj Macbook?

Kako popraviti zmanjšano zmogljivost MacBooka s ponastavitvijo na tovarniške nastavitve?

Ali se je zmogljivost vašega MacBooka zmanjšala in naprava ne more izvesti zahtevanih nalog ali sumite, da je sistem pokvarjen? Morda je na trdem disku vašega prenosnika polna neželenih datotek, zato morate pomembne dokumente in datoteke shraniti z nadomestnim pomnilnikom, kot so zunanji pogoni ali oblak. Ali ste morda kupili nov računalnik in nameravate svoj neuporabljeni MacBook prodati ali podariti? To je nekaj najpogostejših okoliščin, v katerih boste morda morali ponastaviti (obnoviti tovarniške nastavitve) računalnika.

Poleg tega lahko ponastavitev prenosnika reši marsikatero težavo in je odlična tehnika preprečevanja napak in težav, ki se sčasoma kopičijo. Upoštevajte, da ponastavitev MacBooka izbriše vse podatke in napravo obnovi na privzete nastavitve. Ponastavitev prenosnika se morda zdi priročna rešitev za različne težave, če pa niste izkušen uporabnik Maca, se vam zdi postopek zmeden ali celo moteč. V pomoč vam predstavljamo korake za uspešno ponastavitev MacBooka.So entpacken Sie eine Datei unter Linux

reset-macbook-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako se izogniti težavam pri ponastavitvi na tovarniške nastavitve

Najnovejša različica operacijskega sistema MacBook, High Sierra, deluje na najnovejšem Applovem datotečnem sistemu - APFS. Lastniki računalnikov Mac pogosto naletijo na težavo pri poskusu ponovne namestitve operacijskega sistema s sporočilom o napaki »Ne morem ustvariti zvezka za predzagon za namestitev APFS«. Podpora Apple izjavlja, da bi morali uporabniki pri formatiranju pogonov izbrati razširjeno datotečno obliko macOS in ne novega datotečnega sistema (APFS). Če pa ste se že srečali s to vrsto težave, obstaja rešitev. Najprej ugasnite svoj Mac in med vklopom računalnika pridržite tipke Option, Command in R. Ta kombinacija bo sprožila obnovitev interneta in lahko poskusite znova namestiti High Sierra. Ta korak boste morda morali večkrat ponoviti, dokler ne bo deloval.

apfserror

[Nazaj na kazalo]

Pred ponastavitvijo klonirajte trdi disk

Ponastavitev MacBooka bo izbrisala vse podatke in informacije s trdega diska. Če želite biti varni, zagotovite, da imate varnostno kopijo, shranjeno na zunanjem nosilcu ali trdem disku. Če varnostne kopije nimate, jo morate pred nadaljevanjem ustvariti. Priporočamo, da v primeru težav ustvarite klon trdega diska v varnostni kopiji. Klon je zagonski dvojnik trdega diska in tako ustvari enako kopijo zagonskega diska. Najpogosteje priporočljivo shrambo za klon je zunanji pogon. Tako boste lahko MacBook zagnali prek zunanjega pogona, kadar koli bo to potrebno.

Kaj pa Time Machine?

Če uporabljate Time Machine, ki je priložen vašemu operacijskemu sistemu, že imate dobro varnostno kopijo. Ta datoteka pa ni klon vašega trdega diska in z nje se ne boste mogli zagnati. Kljub temu bo shranil informacije, povezane z dokumenti, aplikacijami in drugimi podatki. Če raje ne klonirate pogona, zagotovite varnostno kopijo najnovejše različice operacijskega sistema - pred nadaljevanjem ročno ustvarite novo varnostno kopijo.

Če želite izvesti ročno varnostno kopiranje, odprite System Preferences in izberite Time Machine. Nato v menijski vrstici izberite potrditveno polje poleg možnosti Pokaži časovni stroj. Ko je omogočena, boste v desni koti (v bližini datuma in ure) v menijski vrstici videli ikono Time Machine (Časovni stroj). Kliknite to ikono in izberite Back Up now. Tako boste ustvarili posodobljeno varnostno kopijo in lahko boste prepričani, da je vse shranjeno v varnostnih kopijah Time Machine.

timemachine-macbook

Prednosti in uporaba klonov

Če primerjate klon trdega diska in Time Machine, ima klon možnost takojšnjega okrevanja v primeru zrušitve pogona. Zato lahko računalnik znova zaženete prek pogona klonov, pri čemer ne upoštevate težav z zagonom. Za zagon s pogona klonov med ponovnim zagonom MacBook-a preprosto držite tipko Option in v upravitelju zagona izberite pogon klonov. Nato pritisnite Return. S to možnostjo boste lahko končali svoje delo ali kakršne koli projekte, preden boste odpravili težave z zagonskim pogonom.

Če želite ustvariti klon zagonskega pogona, boste morali uporabiti aplikacijo tretje osebe, kot je Carbon Copy Cloner, Super Duper, ChronoSync ali podobno. Večina teh aplikacij je precej preprostih - morali boste izbrati vir (zagonski pogon) in cilj (zunanji pogon), pogosto brez nadaljnjih pogovornih oken. Pomagala naj bi tudi navodila na zaslonu. Ko ustvarite klon, ga preizkusite tako, da poskusite zagnati prek klona z uporabo zagonskega upravitelja med zagonom MacBooka.

[Nazaj na kazalo]

Service-Host lokales System mit allen Festplatten

Ponastavite NVRAM, preden ponastavite MacBook

Če se odločite za ponastavitev računalnika Mac zaradi zmanjšane zmogljivosti ali se pripravljate na prodajo ali podaritev drugi osebi, najprej ponastavite NVRAM. NVRAM (nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom) je majhen del pomnilnika Mac, ki določene nastavitve shrani na mesto, dostopno macOS. NVRAM shrani informacije, kot so glasnost zvočnika, ločljivost zaslona, ​​izbira zagonskega diska in vsa nedavna poročila o paniki jedra.

Kako ponastaviti NVRAM na MacBook pro

  • Če želite ponastaviti NVRAM, zaustavite Mac. Vklopite ga in ko zaslišite zvok za nalaganje, hkrati držite gumba Option, Command, P in R.
  • Držite to kombinacijo vsaj 20 sekund. Videti je, da se računalnik znova zažene. Če ponovno zaslišite zvok zagona, spustite gumbe. Opomba: Ko je NVRAM ponastavljen, boste morda morali znova konfigurirati nastavitve za ločljivost zaslona, ​​informacije o časovnem pasu, izbiro zagonskega diska, glasnost zvočnika itd.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavi krmilnik za upravljanje sistema (SMC)

System Management Controller je strojna komponenta sistema Mac za nizko raven, ki nadzoruje porabo energije računalnika, polnjenje in delovanje baterij, termično in ventilatorsko dejavnost, funkcijo GPU in video načina / video izhod, načine spanja / budnosti in upravljanje LED strele ter druge strojne funkcije. Ponastavitev SMC računalnika ne bo vrnila v novo stanje, je pa koristen način za reševanje številnih težav s strojno opremo.

Kako ponastaviti SMC vašega MacBooka

Obstajata dva načina za ponastavitev prenosnega računalnika SMC. Ti so odvisni od baterije vašega računalnika Mac in od tega, ali je odstranljiva ali integrirana.

Metoda za MacBook z neodstranljivo baterijo:

ubuntu computernamen ändern

Najprej izklopite napravo in priključite napajalnik na Mac. Med pritiskom gumba za vklop držite tipke Shift, Control in Option. Na koncu sprostite vse tipke hkrati - lučka na adapterju MagSafe lahko spremeni barvo, kar pomeni, da je bil SMC ponastavljen.

reset-smc-retina-macbook

Metoda za prenosnike z odstranljivo baterijo:

Izklopite MacBook in odstranite baterijo. Odklopite napajalnik in držite tipko za vklop 10 sekund. Spustite gumb in znova namestite napajalnik in baterijo.

reset-smc-macbook-removable-battery

[Nazaj na kazalo]

Odklopite ali onemogočite vse potrebne programe

Odstranite pooblastilo za svoj Mac v iTunes

iTunes ima vgrajeno orodje za avtorizacijo, ki se uporablja za odobritev dostopa do vse vsebine iTunes iz naprav, ki ste jih pooblastili. Ta korak je potreben, če se pripravljate na prodajo ali podaritev računalnika Mac. Če prenosnik po ponastavitvi obdržite, lahko ta korak preskočite. Upoštevajte, da je z enim računom Apple ID dovoljeno povezati samo pet naprav.

Če želite MacBook razveljaviti, odprite iTunes (po potrebi se prijavite s svojim Apple ID-jem). V menijski vrstici v zgornjem levem kotu zaslona izberite Račun, izberite Pooblastila in na koncu kliknite »Odstrani pooblastilo za ta računalnik ...« Če je potrebno, vnesite svoj Apple ID in geslo ter kliknite Prekliči odobritev.

itunes-deauthorization-macbook

Onemogoči FileVault

FileVault šifrira celoten disk, da se zaščiti pred nepooblaščenim dostopom do podatkov, shranjenih na zagonskem disku. Ljudje redko uporabljajo to funkcijo, vendar jo boste morda morali preveriti, še posebej, če se prijavite z geslom za račun (FileVault zahteva prijavo z zaščitenim geslom).

Kako onemogočiti FileVault?

Vnesite sistemske nastavitve in izberite Varnost in zasebnost. Izberite zavihek FileVault in kliknite gumb za zaklepanje, da ga odklenete. Vnesite skrbniško ime in geslo ter izklopite FileVault. Nato znova zaženite Mac. Ko se računalnik naloži, se v ozadju začne dešifriranje zagonskega pogona. Dešifriranje vseh diskov na Macu bo trajalo nekaj časa - napredek lahko preverite tako, da v nastavitvah Varnost in zasebnost vnesete zavihek FileVault.

onemogoči-filevault-macbook

Odjavite se iz storitve iCloud

Onemogočanje storitve iCloud je ključni korak pri prodaji ali oddaji prenosnega računalnika. To je potrebno tudi, če nameravate izbrisati vse podatke s trdega diska. Ta korak lahko preskočite, vendar vam odsvetujemo.

Odprite meni Apple v zgornjem levem kotu zaslona in izberite System Preferences. Nato izberite iCloud in se odjavite. Prepričajte se, da ste odstranili vse osebne podatke, tako da v vsakem pojavnem oknu izberete Delete From Mac. Vsi podatki, kot so stiki iCloud, znaki na koledarju itd., Bodo izbrisani iz računalnika Mac.

Windows 7-Updates bleiben bei 0 Prozent hängen

disable-icloud-macbook

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite MacOS v načinu za obnovitev

macOS Recovery je del vgrajenega sistema za obnovitev. Meni pripomočkov omogoča popolno brisanje notranjega trdega diska. Če potrebujete čisto in svežo namestitev operacijskega sistema, lahko znova namestite macOS, da počistite vsa zasebna združenja, kot so osebni podatki, uporabniški računi, Apple ID itd.

Kako ponastaviti svoj Mac z uporabo macOS?

Vklopite ali znova zaženite MacBook in držite tipke Option, Command in R, dokler ne vidite logotipa Apple, in jih nato spustite. Ko se prikaže okno Utilities, je zagon končan. Z orodjem Disk Utility obrišite zagon in vse druge notranje trde diske. V stranski vrstici izberite ime pogona in kliknite Izbriši. V meniju za obliko izberite Mac OS Extended (razen če uporabljate High Sierra) in zgoraj izberite APFS. Vnesite novo ime diska (priporočamo, da pustite privzeto - Macintosh HD) in kliknite Izbriši. Opomba: s tem boste izbrisali vse podatke na disku, vključno z osebnimi datotekami in podatki.

format-trdi disk-macbook

Ko je brisanje končano, se vrnite v obnovitveni meni, izberite Ponovna namestitev macOS in sledite navodilom na zaslonu. Ko bo Mac končal namestitev, se bo znova zagnal v pomočnika za nastavitev. Če prodajate / podarjate svoj Mac in ga želite pustiti v tovarniško privzetem stanju, ne sledite pomočniku - preprosto pritisnite Command in Q in nato kliknite Shut Down. Če obdržite svoj Mac, sledite pomočniku in nastavite svoj čisti sistem.

Kritischer Fehler Startmenü funktioniert nicht

znova namestite-macbook-operacijski sistem

[Nazaj na kazalo]

Video showin ponastavitev MacBook-a:

[Nazaj na vrh]