RMS podgana zlonamerna programska oprema

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo RMS Rat - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusa RMS Rat

Kaj je RMS podgana?

RMS Rat je virus z visokim tveganjem, ki nevidno vdre v sistem in kiber kriminalcem omogoči oddaljen dostop do računalnikov žrtev. V času raziskav so RMS Rat distribuirali z lažnimi posodobitvami / namestitvenimi programi Adobe Acrobat Reader, ki so bili promovirani na zavajajočih spletnih mestih. To distribucijsko akcijo je prvi odkril Maelstrom Security .

Zlonamerna programska oprema RMS RatWie man die Yahoo-Suche loswird

Ta zlonamerna programska oprema uporablja orodja za oddaljeni dostop, kot so TeamViewer, Remote Manipulator System (RMS) in Remote Utilities. Ti so zakoniti in dostopni vsem v internetu. Vendar pa se ob zakoniti uporabi teh orodij žrtve ročno dovolijo dostop drugim ljudem do oddaljene povezave s svojimi sistemi. Kibernetski kriminalci to zaobidejo in prikrijejo povezavo, tako da žrtve ne vedo, da je nekdo drug povezan z njihovimi sistemi. Ko so internetni kriminalci povezani, lahko povzročijo veliko škodo. Lahko spremljajo dejanja uporabnikov, saj se predvaja celoten zaslon. Poleg tega lahko izvajajo različne zlonamerne naloge. V sistem lahko vdrejo v drugo zlonamerno programsko opremo in dostopajo do shranjenih datotek, shranjenih gesel, osebnih računov, ki so prijavljeni (npr. Družabna omrežja, e-pošta itd.) Itd. Posledice se bodo razlikovale glede na vrsto nameščenega virusa. Na primer zlonamerna programska oprema lahko šifrira datoteke, povzroči verižne okužbe, prikrito kopa kriptovalute, še naprej zbira podatke itd. Ukradene informacije se zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Na primer, računi se izkoriščajo prek spletnih nakupov, denarnih nakazil itd. Poleg tega lahko ti zločinci pridobijo osebne slike / videoposnetke (potencialno neprijetno, sramotno itd.) In žrtve izsiljevanja z grožnjo, da bodo objavili gradivo. V vsakem primeru lahko prisotnost virusa RMS Rat povzroči velike finančne izgube / podatke in krajo identitete. Če ste nedavno odprli program za posodabljanje programa Adobe Flash Player, prenesen iz neuradnega vira, ali če imate v računalniku sumljivo dejavnost (npr. Zmanjšana zmogljivost sistema, datoteke, ki jih premikate / kopirate / brišete, manj prostora na trdem disku ali podobno), morate takoj skenirajte sistem z ugledno zbirko protivirusnih / vohunskih programov in odstranite vse zaznane grožnje. Upoštevajte, da se ponarejeni posodobitelji programske opreme uporabljajo za širjenje ducatov različnih virusov, zato lahko njihovo odpiranje povzroči številne sistemske okužbe.

Internet je poln virusov, ki kiber kriminalcem omogočajo oddaljen dostop do računalnikov žrtev. GenericRXGC in AnyDesk je le nekaj primerov iz mnogih. Razvijalci teh virusov so lahko različni, zato se vedenje temu primerno razlikuje (nekateri dodelijo oddaljeni dostop neposredno, drugi [na primer RMS Rat] uporabljajo orodja tretjih oseb). V bistvu vsi resno ogrožajo vašo zasebnost in računalniško varnost. Zato bi morali te grožnje takoj odpraviti.

Kako se je RMS Rat vdrl v moj računalnik?

Kot smo že omenili, se RMS Rat širi s ponarejenimi posodobitvami / namestitvenimi programi Adobe Flash Player in Adobe Acrobat Reader. Ta orodja promovirajo z uporabo zavajajočih spletnih mest. Model je preprost: uporabniki obiščejo dvomljiva spletna mesta (v večini primerov jih preusmerijo potencialno neželene aplikacije ali vsiljivi oglasi), ki se zdijo uradno spletno mesto Adobe. Ta spletna mesta vsebujejo sporočilo, da je Flash Player / Acrobat Reader zastarel (čeprav ni) in da ga je treba nemudoma posodobiti. Po nekaj trenutkih bodo uporabniki pozvani k samodejnemu prenosu zlonamernega posodobitve. Po odprtju to orodje v sistem infiltrira RMS Rat (in druge viruse), namesto da bi posodabljalo Flash Player. Ta metoda se pogosto uporablja za razmnoževanje ransomware trojanci za sledenje podatkov.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Virusi se distribuirajo na različne načine, vključno z e-poštnimi kampanjami, lažnimi orodji za posodabljanje, omrežji peer-to-peer (P2P), viri / orodja za prenos programske opreme drugih proizvajalcev itd. Zato za preprečevanje okužb bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi / posodabljanju programske opreme. Toplo priporočamo, da dvakrat premislite, preden odprete priloge e-pošte. Če datoteka ni pomembna ali če se pošiljatelj zdi sumljiv, ne odpirajte ničesar. Poleg tega naj bodo posodobljene nameščene aplikacije in operacijski sistemi. Da pa bi to dosegli, uporabite samo implementirane funkcije ali orodja, ki jih ponuja uradni razvijalec. Enako velja za prenos / namestitev programske opreme. Priporočamo, da aplikacije prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato teh orodij nikoli ne bi smeli uporabljati. Najpomembnejša je tudi namestitev in zagon ugledne programske opreme za protivirusno / vohunsko programsko opremo, saj lahko ta orodja zaznajo in ukinejo zlonamerno programsko opremo, preden naredi kakršno koli škodo. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje - ključ do varnosti je previdnost. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, zaženite pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Zavajajoče spletno mesto, ki promovira lažni namestitveni program Adobe Flash Reader, ki distribuira RMS Rat:

Lažni Adobe Flash Player, ki promovira RMS Rat

Musik vom iphone auf itunes verschieben

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in prepoznali program, ki se zdi sumljiv, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

ist Linux kostenlos?

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Windows 10 ist auf ein Problem gestoßen und muss die Schleife neu starten

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Registrierungseinträge für Windows-Sockets für das Netzwerk erforderlich

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije