Virus Roblox

Kako odstraniti virus Roblox - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusa Roblox

Kaj je virus Roblox?

Virus Roblox je trojanska zlonamerna programska oprema, ki trdi, da je goljufiva aplikacija za igro z imenom Roblox . Nekateri igralci verjamejo, da bo ta zlonamerna aplikacija znatno olajšala igranje (domnevno jim omogoča, da brezplačno ustvarjajo valuto v igri), vendar na koncu preprosto okužijo svoje računalnike.

Zlonamerna programska oprema RobloxIzvršljiva datoteka virusa Roblox se imenuje ' Robux Generator v2.0 Posodobljeno 2018 'in je predstavljen kot kramp - valuta v igri (' Robux ') generator. Ta aplikacija ne daje prave vrednosti za (nepoštene) igralce, ki želijo varati. Okuži sistem in razmnoži drugega trojanca, imenovanega Win32 / OnLineGames . Poleg tega obstaja več različnih dejanj, ki jih ta zlonamerna programska oprema lahko izvaja, vključno s snemanjem podatkov (pritiski tipk, shranjene prijave / gesla, zgodovina brskanja itd.), Razvijalcem omogoča oddaljen dostop, prenos / namestitev druge zlonamerne programske opreme itd. Zato Win32 / OnLineGames močno ogroža vašo zasebnost in računalniško varnost - kiber kriminalci povzročajo resne težave z zasebnostjo in finančno izgubo. Poleg tega je sistem morda okužen in zlorabljen v zlonamerne namene. Če ste pred kratkim prenesli in odprli Robux Generator v2.0 Posodobljeno 2018 'obstaja velika verjetnost, da je vaš sistem okužen. Zato morate sistem takoj pregledati z ugledno zbirko protivirusnih / vohunskih programov in odstraniti vse zaznane grožnje.

Povzetek grožnje:
Ime Zlonamerna programska oprema Roblox
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Imena zaznavanja (Robux generator.exe) Avast (MSIL: Agent-DRD [Trj]), BitDefender (Generic.MSIL.Bladabindi.152D2A96), ESET-NOD32 (MSIL / Bladabindi.BC), Kaspersky (Trojan.MSIL.Disfa.bqd), celoten seznam ( VirusTotal )
Imena zlonamernih procesov Robux generator NOVO
Nosilnost Win32 / OnLineGames
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikrito vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Trojanskih virusov je na stotine. Seznam primerov vključuje (vendar ni omejen na) LokiBot , Emotet , in FormBook . Večino teh virusov razvijajo različni kiber kriminalci, vendar imajo običajno enako vedenje - beležijo občutljive podatke, da ustvarijo prihodek. V nekaterih primerih pa so sposobni sprejemati ukaze z oddaljenih strežnikov za izvajanje določenih dejanj (npr. Povezati računalnik z botnetom, prenesti druge viruse [na primer ransomware], ukrasti shranjene datoteke itd.). V vsakem primeru virusi trojanskega tipa neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu, zato jih je treba takoj odstraniti.

Kako je virus Roblox okužil moj računalnik?

Kot smo že omenili, virus Roblox trdi, da je kramp v igri in. zato mnogi uporabniki naložijo tega trojanca namerno. To pa ne velja za druge trojance. Večina se infiltrira v sisteme brez privolitve, saj jih razvijalci razmnožujejo z e-poštnimi kampanjami, zunanjimi viri za prenos programske opreme (omrežja peer-to-peer [P2P], brezplačnimi spletnimi mesti za prenos, spletnimi mesti za brezplačno gostovanje datotek itd.) In ponarejenimi posodobitvami programske opreme. E-poštne neželene akcije distribuirajo zlonamerne priloge (običajno dokumente MS Office), ki po odprtju izvršijo ukaze za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Neuradni viri za prenos zlonamerne izvedljive datoteke predstavljajo kot zakonito programsko opremo, s čimer prevarajo uporabnike, da prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Ponarejeni posodobitelji okužijo sistem z izkoriščanjem zastarelih napak / napak programske opreme ali preprosto nalaganjem in nameščanjem zlonamerne programske opreme namesto posodobitev.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi / posodabljanju programske opreme. Dobro premislite, preden odprete e-poštne priloge. Datotek, ki se zdijo nepomembne ali so bile prejete iz sumljivih / neprepoznavnih e-poštnih sporočil, nikoli ne bi smeli odpirati. Poleg tega programe prenašajte samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato teh orodij nikoli ne bi smeli uporabljati. Enako velja za posodobitve programske opreme. Pomembno je, da so nameščene aplikacije sproti posodobljene, vendar je to treba doseči z vgrajenimi funkcijami ali orodji, ki jih nudi samo uradni razvijalec. Najpomembnejša je tudi namestitev in izvajanje ugledne programske opreme za protivirusno / vohunsko programsko opremo. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje - ključ do varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen z virusom Roblox, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Postopek zlonamerne programske opreme Roblox v upravitelju opravil sistema Windows:

Zlonamerna programska oprema Roblox v upravitelju opravil sistema Windows

Videz spletnega mesta z lažnim predstavljanjem, ki lažno trdi, da obiskovalcem zagotavlja brezplačno valuto Roblox:

wie man jar ausführt

Spletno mesto z lažnim predstavljanjem, ki lažno trdi, da obiskovalcem zagotavlja brezplačno valuto Roblox

Videz zavajajočega spletnega mesta z oglasi (buxfree [.] Xyz), ki prav tako napačno trdi, da ponuja brezplačno valuto Roblox (GIF):

Videz zavajajočega spletnega mesta z oglasi, ki prav tako lažno trdi, da ponuja brezplačno valuto Roblox:

Še eno spletno mesto na podlagi oglasov (toolcoins [.] Com), ki lažno trdi, da ponuja valuto Roblox brezplačno:

Spletna stran s prevarami, ki lažno trdi, da brezplačno zagotavlja valuto Roblox

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

Diese Seite kann nicht erreicht werden Server-IP-Adresse konnte nicht gefunden werden

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Warum funktioniert mein Mikrofon nicht auf meinem Computer?

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

Bitte warten Sie, bis das aktuelle Programm deinstalliert wurde

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije