Rogue Chromium brskalniki

Kako odstraniti brskalnike Rogue Chromium - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev brskalnikov Rogue Chromium

Kaj je krom?

Chromium je odprtokodni projekt spletnega brskalnika. Čeprav je projekt Chromium legitimen, ga pogosto zlorabljajo kot platformo za zlonamerne spletne brskalnike, ki so kategorizirani kot oglaševalska programska oprema in potencialno neželeni programi (PUP). Večina sistemov infiltrira brez dovoljenja uporabnikov. Poleg tega te aplikacije nenehno sledijo dejavnostim brskanja po internetu, ustvarjajo vsiljive oglase in povzročajo neželene preusmeritve brskalnika.

Chromium adwareTi brskalniki uporabljajo 'virtualni sloj' za ustvarjanje različnih vsiljivih spletnih oglasov. Na splošno oglasi, ki jih ustvarijo prevarani brskalniki na osnovi Chromiuma, preusmerijo na različna spletna mesta za e-poslovanje (na primer spletne trgovine), vendar nekateri vodijo do zlonamernih spletnih mest, ki verjetno vsebujejo nalezljivo vsebino. Klik na te oglase je tvegan in lahko povzroči okužbe z oglaševalsko programsko opremo ali zlonamerno programsko opremo. Poleg tega zavajajoči brskalniki na osnovi Chromiuma nenehno sledijo dejavnostim brskanja po internetu in zbirajo podatke, povezane z brskanjem, ki se kasneje delijo s sodelujočimi tretjimi podjetji. Zavedajte se, da je mogoče nekatere zbrane podatke osebno določiti in da obstaja velika verjetnost, da bodo zasebni podatki zlorabljeni. Namestitev aplikacije za sledenje informacij lahko tako povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete.

Povzetek grožnje:
Ime Lažni brskalnik Chrome
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstaja na desetine dvomljivih brskalnikov na osnovi Chromiuma, kot je Olcinium , dvom , Qword , BrowserAir , Chedot , MyBrowser , Fuzija , BeagleBrowser , Želva , in Bakla . Sprva se te aplikacije morda zdijo zakonite in koristne, saj vsi trdijo, da bistveno izboljšajo hitrost brskanja po internetu, varnost in zagotavljajo druge funkcije, povezane z brskanjem. Te napačne trditve so zgolj poskus prevare uporabnikov za namestitev. Navidezne aplikacije so namenjene samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto da bi prinesli kakršno koli pomembno vrednost za uporabnike, povzročajo neželene preusmeritve brskalnikov, prikazujejo vsiljive spletne oglase in spremljajo dejavnost brskanja po internetu, s čimer ogrožajo zasebnost in varnost sistema.

Kako se je v moj računalnik namestil neprimerni brskalnik Chromium?

Najbolj dvomljivi brskalniki, ki temeljijo na Chromiumu, se distribuirajo z zavajajočo metodo trženja programske opreme, imenovano »združevanje« - prikrita namestitev dodatnih programov z običajno programsko opremo / aplikacijami. Raziskave kažejo, da mnogi uporabniki ne pričakujejo, da bi potencialno neželene programe prikrili v nastavitvah »Po meri« ali »Napredno«. Pohitijo s postopki prenosa in namestitve, preskočijo večino / vse korake in pogosto nehote namestijo prevarante.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Potencialno neželeni programi so običajno skriti v nastavitvah 'Po meri' ali 'Napredno'. Tako boste lahko samo s pozorno pozornostjo in analizo vsakega koraka postopkov prenosa in namestitve programske opreme zaščitili svoj sistem pred okužbami adware-a. Priložena programska oprema je večinoma prevara in zato nikoli ne smete sprejeti ponudb za namestitev programov tretjih oseb.

Zavajajoč namestitveni program za brezplačno programsko opremo, ki distribuira prevaran brskalnik Chromium (preusmeritev na search.yahoo.com ):

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za distribucijo brskalnika Chromium

Drugi zavajajoči namestitveni programi, ki se uporabljajo za promocijo neprimernih brskalnikov Chromium:

Rogue Chromium brskalnik, ki promovira namestitveni program (vzorec 1) Rogue Chromium brskalnik, ki promovira namestitveni program (vzorec 2) Rogue Chromium brskalnik, ki promovira namestitveni program (vzorec 3)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje brskalnikov na osnovi Rogue Chromium:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

ubuntu bootbar von usb

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Rogue Chromium brskalniki odstranjujejo programe

V oknu za odstranitev programov poiščite Krom '(ali katero koli nedavno nameščeno sumljivo aplikacijo), izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase Chromium, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Anscheinend haben Sie keine Berechtigung zum Speichern von Änderungen an dieser Datei

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav prevarani brskalniki, ki temeljijo na Chromiumu, niso namestili vtičnikov brskalnikov v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar so bili ti brskalniki v kompletu z drugo programsko opremo. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov Chromium iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov Chromium iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ponarejenega brskalnika Chrome, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Chromium iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov Chromium iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ponarejenega brskalnika Chrome, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Windows 10 aktualisieren 0%

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Fehler bad_pool_header

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje Chromiumovih oglasov iz Mozilla Firefox 1. korak

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje Chromiumovih oglasov iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z lažnim odstranjevanjem brskalnika Chrome, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Ubuntu gegen Linux Mint

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ponarejenega brskalnika Chrome, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju ponarejenega brskalnika Chrome iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o ponarejenem brskalniku Chrome ali o njegovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.