Strežnik RPC ni na voljo. Kako to popraviti?

Strežnik RPC ni na voljo. Kako to popraviti?

Kako popraviti napako »Strežnik RPC ni na voljo« v sistemu Windows

RPC (oddaljeni klic postopka), znan tudi kot klic funkcije ali podprograma, je model omrežnega programiranja za komunikacijo od točke do točke med programskimi aplikacijami (ali znotraj njih). RPC uporabljajo programi v omrežnih računalnikih za pošiljanje zahtev za programe v drugih računalnikih v omrežju. Ta model je odgovoren za upravljanje naprav na daljavo po omrežju z deljenjem dostopa do optičnih bralnikov, tiskalnikov in druge zunanje opreme. Če je treba deliti ali distribuirati podatke po omrežju, se pogosto uporablja tehnologija RPC.

Morda ste naleteli na sporočilo o napaki 'Strežnik RPC ni na voljo' in so imeli težave, ko sistem poskuša komunicirati z drugimi napravami ali stroji prek omrežja. Možni vzroki te težave so: storitev RPC je prenehala delovati Ime strežnika RPC odpravlja napačen naslov IP, požarni zid blokira promet in mu preprečuje dostop do strežnika na protokolu za nadzor prenosa (TCP) ali pa obstajajo splošne težave s povezljivostjo kar ima za posledico težave pri doseganju strežnika. Če želite odpraviti to napako, boste morda morali v računalniku konfigurirati nastavitve požarnega zidu, zagotoviti, da storitve RPC delujejo in delujejo pravilno, ter preveriti omrežno povezavo in register Windows. V tem priročniku opisujemo več možnih rešitev za odpravo 'Strežnik RPC ni na voljo' napaka.OPOMBA: Če 'Strežnik RPC ni na voljo' Napaka vam preprečuje zagon sistema Windows ali prijava, sistem morate zagnati v varnem načinu z omrežjem. Preberite ta vodnik in uporabite 'Prekini postopek zagona sistema Windows' ali uporabite namestitveni CD / DVD / USB za Windows. Nato zaženite Windows v varnem načinu z omrežjem od tam.

Strežnik RPC ni na voljo

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

ungefilterte suchmaschine 2020

Preverite nastavitve požarnega zidu

Požarni zid je omrežni varnostni sistem, ki je odgovoren za spremljanje in nadzor dohodnega in odhodnega omrežnega prometa. Zgradi pregrado ('zid' ali 'požarni zid') med zaupanja vrednim notranjim omrežjem in nezaupljivimi zunanjimi omrežji. Požarni zid filtrira omrežni promet in zmanjšuje tveganje, da bi nanj vplivala zlonamerna programska oprema, ki lahko vpliva na varnost zasebnega omrežja. Eden od načinov za razrešitev 'Strežnik RPC ni na voljo' Napaka je preveriti, ali požarni zid Windows Defender (ali drug nameščen tuji požarni zid) blokira omrežne povezave za RPC. Tukaj prikazujemo, kako preveriti te nastavitve s požarnim zidom Windows Defender. Če uporabljate neodvisni požarni zid, poiščite v Googlu navodila, kako preveriti te nastavitve za svojo programsko opremo požarnega zidu. Če želite preveriti, ali požarni zid Windows Defender blokira omrežne povezave za RPC, vnesite 'požarni zid' v Iskanje in kliknite 'Preveri stanje požarnega zidu' rezultat.

preverite nastavitve požarnega zidu 1. korak

V oknu požarnega zidu Windows Defender poiščite in kliknite 'Dovoli aplikacijo ali funkcijo prek požarnega zidu Windows Defender' možnost na levem podoknu.

preverite nastavitve požarnega zidu 2. korak

Najti 'Daljinska pomoč' na seznamu dovoljenih aplikacij in funkcij in zagotovite, da je dovoljeno. Te nastavitve boste lahko spremenili le, če ste prijavljeni s skrbniškim računom. Kliknite 'Spremeni nastavitve' in zagotoviti, da oboje 'Zasebno' in 'Javno' potrditvena polja so označena. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe in preverite, ali je s tem popravljeno 'Strežnik RPC ni na voljo' napaka.

preverite nastavitve požarnega zidu 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite storitve RPC

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. V tem primeru boste morali preveriti 'Zaganjalnik procesov strežnika DCOM' , 'Oddaljeni klic postopka (RPC)', in 'Preslikava končne točke RPC' storitve. Če želite odpreti storitve, pritisnite tipko Windows (Win) + R ali preprosto z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

preverite rcp storitve 1. korak

Poišči 'Zaganjalnik procesov strežnika DCOM' , 'Oddaljeni klic postopka (RPC)', in 'Preslikava končne točke RPC' storitev in zagotoviti, da je status vsakega 'Tek' in vrsta zagona je 'Samodejno' .

preverite rcp storitve 2. korak

Če se ena od storitev ne izvaja ali njen tip zagona ni samodejen, uredite sistem Windows Registry, kot je prikazano v naslednjem priročniku.

[Nazaj na kazalo]

Die Windows-Firewall kann Ihren Computer nicht davor schützen

Urejanje registra Windows

Windows Registry, ki ga navadno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite urediti register, morate uporabiti urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, najprej odprite pogovorno okno Zaženi (pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

urejanje registra registra Windows 1

Ko je urejevalnik registra odprt, sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services RpcSs' . Po želji ga lahko kopirate in prilepite v zgornjo vrstico urejevalnika registra. Preverite elemente na desnem podoknu in preverite, ali kateri od njih manjka.

urejanje registra registra Windows 2

Če se klic oddaljenega postopka (RPC) ne izvaja ali njegova vrsta zagona ni samodejna, dvokliknite 'Začni' DWORD v desnem podoknu in nastavite podatke o vrednosti na 'dva' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

urejanje registra registra Windows 3

Če se storitev zaganjalnika procesov strežnika DCOM ni izvajala ali njen tip zagona ni samodejen, jo poiščite pod 'Storitve' tipko. Poiščite 'DcomLaunch' tipko, jo izberite in dvokliknite 'Začni' DWORD v desnem podoknu in nato nastavite podatke o vrednosti na 'dva' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

urejanje registra Windows 4. korak

Če se storitev RPC Endpoint Mapper ne izvaja ali vrsta zagona ni bila samodejna, jo poiščite pod 'Storitve' tipko. Iskati 'RpcEptMapper', izberite in dvokliknite 'Začni' DWORD v desnem podoknu in nato nastavite podatke o vrednosti na 'dva' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

uredite 5. korak registra registra

kann mich nicht bei windows 10 anmelden

Zaprite urejevalnik registra in preverite, ali je s tem popravljen 'Strežnik RPC ni na voljo' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Preverite nastavitve omrežnih povezav

Možno je, da 'Strežnik RPC ni na voljo' napako povzročajo prekinitve omrežne povezave. Naprave, povezane v omrežje, ki ga uporabljate, so morda napačno povezane. Če želite preveriti nastavitve omrežne povezave, odprite pogovorno okno Zaženi in vnesite 'ncpa.cpl'. Pritisnite Enter.

preverite nastavitve omrežnih povezav 1. korak

V oknu Network Connections boste videli vse razpoložljive povezave. Z desno miškino tipko kliknite omrežno povezavo, ki jo uporabljate, in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

preverite nastavitve omrežnih povezav 2. korak

Najti 'Skupna raba datotek in tiskalnikov za Microsoftova omrežja' in 'Internet Protocol Protocol Version 6 (TCP / IPv6)' Spodaj 'Ta povezava uporablja naslednje elemente' seznam in se prepričajte, da so te možnosti omogočene (potrditvena polja so označena).

preverite nastavitve omrežnih povezav 3. korak

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in odpravil 'Strežnik RPC ni na voljo' napaka. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Strežnik RPC ni na voljo«, napaka:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije