Safari ne more vzpostaviti varne povezave - kako popraviti?

Safari ne more vzpostaviti varne povezave - kako popraviti?

Kako odpraviti težave, ko Safari ne more vzpostaviti varne povezave s težavo strežnika?

Po nekaj časa brskanja po internetu lahko brskalnik Safari ustavi nalaganje določenih spletnih mest. Uporabniki Mac-a prejmemo veliko poročil, v katerih navajajo, da pri uporabi internetnih brskalnikov Safari in Chrome naletijo na sporočilo o napaki 'varne povezave ni bilo mogoče vzpostaviti'. Izkušeni uporabniki Maca pogosto poskušajo težavo rešiti, vendar niso uspeli. Čiščenje podatkov brskanja, predpomnilnika, dovoljenj in ponastavitev omrežnih nastavitev običajno reši različne težave, povezane z brskalnikom, vendar ti načini ne odpravijo sporočila o napaki 'varne povezave ni bilo mogoče vzpostaviti'.

Za vsakodnevne uporabnike in izkušene uporabnike Mac-a je ta težava lahko moteča, a na srečo imamo po analizi uporabniških poročil in predlogov številne rešitve. Vzrokov za to sporočilo o napaki je lahko več. Rešitev najlažje najdete tako, da preizkusite vse načine, omenjene v tem priročniku - ti bi morali odpraviti sporočilo o napaki 'varne povezave ni bilo mogoče vzpostaviti'.uvod2

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Upravljajte nastavitve DNS

Te težave lahko povzročijo vnosi strežnika DNS. Google predlaga, da za zagotovitev varne povezave uporabite njihove „odprte vnose“. Če želite upravljati nastavitve DNS, odprite System Preferences in izberite Network. Kliknite gumb Advanced in izberite zavihek DNS, odstranite vse obstoječe vnose, tako da jih izberete in kliknete minus (-). Nato kliknite gumb za dodajanje (+) in vnesite 8.8.8.8, ponovite postopek in vnesite 8.8.4.4. Znova zaženite brskalnik in preverite, ali je težava odpravljena.

change-dns

[Nazaj na kazalo]

Šifriranje šibkega spletnega mesta

Apple je izboljšal zaščito svojih izdelkov in zato blokiral spletna mesta, ki vsebujejo šibko šifriranje (spletna mesta, ki ne uporabljajo varnostnih spričeval, ki potrjujejo šifriranje spletnih strani). Safari lahko tudi blokira strežnik, če zazna, da je pot povezave prek katerega koli proxy strežnika. Izboljšave varnosti so se pojavile z različico OS 10.10.4 in različico iOS 8.4 - od teh različic je Safari začel blokirati šibka spletna mesta za šifriranje. Če je težavo povzročila težava z manjkajočimi ali nepravilnimi certifikati, poskusite odpreti spletno mesto prek drugega brskalnika, kot je Mozilla FireFox ali Google Chrome. Facebook in Twitter se pogosto razlagata kot grožnji. Ko nadomestni brskalnik naloži spletno mesto, boste poleg naslova URL videli majhno zeleno ključavnico. Kliknite ključavnico in v novem pojavnem oknu kliknite gumb za več informacij. V novem oknu izberite zavihek varnost, ki je zadnja možnost na dnu. Na zavihku varnost kliknite gumb pokaži potrdilo in nato zavihek preklopite na Podrobnosti, ki je na vrhu novega pojavnega okna.

potrdilo-info

V oknu boste našli vse zahtevane podatke, vključno z naslovom podjetja, ki je izdalo potrdilo. Naslednji korak je zagon Keychain na Macu. Uporabite Spotlight, tako da kliknete bližnjico na tipkovnici, Command in preslednico. Nato vnesite Keychain. Odprete lahko tudi mapo Utilities, ki je v razdelku Applications through Finder. Tukaj boste našli aplikacijo Keychain.

izberite-potrdilo-mac

Ko se aplikacija zažene, izberite sistemske korenine, da si ogledate seznam vseh potrdil. Poiščite tistega, ki ga Safari blokira, dvokliknite, razširite možnost Zaupanje in izberite privzete nastavitve sistema. Če spremenite to možnost, običajno rešite težave s potrdilom, ki jih povzroči zaklenjeni poštni strežnik. To tudi preprečuje, da bi druga spletna mesta poskušala uporabljati ta strežnik.

potrdilo o zaupanju

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite funkcijo Antivirus Web Shield

Protivirusna programska oprema je razvita za zaščito naših računalnikov in vsebin pred vsemi možnimi grožnjami. Ker gre za samodejni postopek, so lahko majhne napake in neusklajenosti označene kot sumljive. Razvijalci vključujejo funkcijo Web Shield, ki blokira sumljiva spletna mesta, ne da bi navedla, kaj je povzročilo blokirano vsebino. Tako so uporabniki pogosto razočarani zaradi neznanih težav. Če zgoraj naštete metode niso rešile težave, preverite protivirusno programsko opremo in če je omogočena funkcija Web Shield, jo poskusite onemogočiti in znova zagnati Safari. Preverite, ali je težava odpravljena. Način onemogočanja funkcije Web Shield je odvisen od programske opreme, ki jo uporabljate.

[Nazaj na kazalo]

Poskusite onemogočiti IPv6

Če noben od zgornjih korakov ne odpravi težave, lahko poskusite še eno končno možnost. Če je mogoče, poskusite uporabiti drugo omrežje Wi-Fi in preverite, ali lahko obiščete iste strani brez kakršnih koli omejitev. Če se vsa spletna mesta pravilno naložijo, poskusite onemogočiti IPv6 na usmerjevalniku (če ta možnost omogoča). Nato odprite Mac System Preferences in izberite Network. Izberite svoje omrežje in kliknite Advanced. Izberite zavihek TCP / IP. V spustnem meniju poleg Konfiguriraj IPv6 izberite Ročno. Če Safari ne more vzpostaviti varne povezave, bi to moralo rešiti težavo.

ipv6-disable-mac

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako rešiti Safari ne more vzpostaviti varne povezave s težavo strežnika:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije