Safari ne more vzpostaviti varne povezave - kako popraviti?

Safari ne more vzpostaviti varne povezave - kako popraviti?

Kako odpraviti težave, ko Safari ne more vzpostaviti varne povezave s težavo strežnika?

Po nekaj časa brskanja po internetu lahko brskalnik Safari ustavi nalaganje določenih spletnih mest. Uporabniki Mac-a prejmemo veliko poročil, v katerih navajajo, da pri uporabi internetnih brskalnikov Safari in Chrome naletijo na sporočilo o napaki 'varne povezave ni bilo mogoče vzpostaviti'. Izkušeni uporabniki Maca pogosto poskušajo težavo rešiti, vendar niso uspeli. Čiščenje podatkov brskanja, predpomnilnika, dovoljenj in ponastavitev omrežnih nastavitev običajno reši različne težave, povezane z brskalnikom, vendar ti načini ne odpravijo sporočila o napaki 'varne povezave ni bilo mogoče vzpostaviti'.

Za vsakodnevne uporabnike in izkušene uporabnike Mac-a je ta težava lahko moteča, a na srečo imamo po analizi uporabniških poročil in predlogov številne rešitve. Vzrokov za to sporočilo o napaki je lahko več. Rešitev najlažje najdete tako, da preizkusite vse načine, omenjene v tem priročniku - ti bi morali odpraviti sporočilo o napaki 'varne povezave ni bilo mogoče vzpostaviti'.uvod2

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Upravljajte nastavitve DNS

Te težave lahko povzročijo vnosi strežnika DNS. Google predlaga, da za zagotovitev varne povezave uporabite njihove „odprte vnose“. Če želite upravljati nastavitve DNS, odprite System Preferences in izberite Network. Kliknite gumb Advanced in izberite zavihek DNS, odstranite vse obstoječe vnose, tako da jih izberete in kliknete minus (-). Nato kliknite gumb za dodajanje (+) in vnesite 8.8.8.8, ponovite postopek in vnesite 8.8.4.4. Znova zaženite brskalnik in preverite, ali je težava odpravljena.

change-dns

[Nazaj na kazalo]

Šifriranje šibkega spletnega mesta

Apple je izboljšal zaščito svojih izdelkov in zato blokiral spletna mesta, ki vsebujejo šibko šifriranje (spletna mesta, ki ne uporabljajo varnostnih spričeval, ki potrjujejo šifriranje spletnih strani). Safari lahko tudi blokira strežnik, če zazna, da je pot povezave prek katerega koli proxy strežnika. Izboljšave varnosti so se pojavile z različico OS 10.10.4 in različico iOS 8.4 - od teh različic je Safari začel blokirati šibka spletna mesta za šifriranje. Če je težavo povzročila težava z manjkajočimi ali nepravilnimi certifikati, poskusite odpreti spletno mesto prek drugega brskalnika, kot je Mozilla FireFox ali Google Chrome. Facebook in Twitter se pogosto razlagata kot grožnji. Ko nadomestni brskalnik naloži spletno mesto, boste poleg naslova URL videli majhno zeleno ključavnico. Kliknite ključavnico in v novem pojavnem oknu kliknite gumb za več informacij. V novem oknu izberite zavihek varnost, ki je zadnja možnost na dnu. Na zavihku varnost kliknite gumb pokaži potrdilo in nato zavihek preklopite na Podrobnosti, ki je na vrhu novega pojavnega okna.

potrdilo-info

V oknu boste našli vse zahtevane podatke, vključno z naslovom podjetja, ki je izdalo potrdilo. Naslednji korak je zagon Keychain na Macu. Uporabite Spotlight, tako da kliknete bližnjico na tipkovnici, Command in preslednico. Nato vnesite Keychain. Odprete lahko tudi mapo Utilities, ki je v razdelku Applications through Finder. Tukaj boste našli aplikacijo Keychain.

izberite-potrdilo-mac

Ko se aplikacija zažene, izberite sistemske korenine, da si ogledate seznam vseh potrdil. Poiščite tistega, ki ga Safari blokira, dvokliknite, razširite možnost Zaupanje in izberite privzete nastavitve sistema. Če spremenite to možnost, običajno rešite težave s potrdilom, ki jih povzroči zaklenjeni poštni strežnik. To tudi preprečuje, da bi druga spletna mesta poskušala uporabljati ta strežnik.

potrdilo o zaupanju

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite funkcijo Antivirus Web Shield

Protivirusna programska oprema je razvita za zaščito naših računalnikov in vsebin pred vsemi možnimi grožnjami. Ker gre za samodejni postopek, so lahko majhne napake in neusklajenosti označene kot sumljive. Razvijalci vključujejo funkcijo Web Shield, ki blokira sumljiva spletna mesta, ne da bi navedla, kaj je povzročilo blokirano vsebino. Tako so uporabniki pogosto razočarani zaradi neznanih težav. Če zgoraj naštete metode niso rešile težave, preverite protivirusno programsko opremo in če je omogočena funkcija Web Shield, jo poskusite onemogočiti in znova zagnati Safari. Preverite, ali je težava odpravljena. Način onemogočanja funkcije Web Shield je odvisen od programske opreme, ki jo uporabljate.

[Nazaj na kazalo]

Poskusite onemogočiti IPv6

Če noben od zgornjih korakov ne odpravi težave, lahko poskusite še eno končno možnost. Če je mogoče, poskusite uporabiti drugo omrežje Wi-Fi in preverite, ali lahko obiščete iste strani brez kakršnih koli omejitev. Če se vsa spletna mesta pravilno naložijo, poskusite onemogočiti IPv6 na usmerjevalniku (če ta možnost omogoča). Nato odprite Mac System Preferences in izberite Network. Izberite svoje omrežje in kliknite Advanced. Izberite zavihek TCP / IP. V spustnem meniju poleg Konfiguriraj IPv6 izberite Ročno. Če Safari ne more vzpostaviti varne povezave, bi to moralo rešiti težavo.

ipv6-disable-mac

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako rešiti Safari ne more vzpostaviti varne povezave s težavo strežnika:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije