Preusmerjevalni virus Safari (Mac)

Kako se znebiti virusa Safari Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Safari Redirect Virus iz računalnika Mac?

Kaj je Safari Redirect Virus?

Prevarantske aplikacije, ki so kategorizirane kot ugrabitelji brskalnikov in spreminjajo nastavitve brskalnika Safari, imajo splošno ime: 'Safari Redirect Virus'. Ko so aplikacije za ugrabitev brskalnika nameščene, spremenijo nastavitve prizadetega brskalnika in posnamejo različne informacije (običajno povezane z brskanjem). Običajno ljudje te aplikacije namestijo nenamerno.

Ugrabitelj brskalnika Safari Redirect Virus v računalniku MacUgrabitelji brskalnikov so kategorizirani kot potencialno neželene aplikacije (PUA). Ko so nameščeni, spremenijo nastavitve brskalnika, kot so privzeti iskalnik, domača stran in URL novega zavihka. Tem nastavitvam dodelijo določen URL in prepišejo vse prejšnje vrednosti. Ko so te spremembe izvedene, so uporabniki preusmerjeni na nov URL ali na obisk določenega spletnega mesta, ko se odpre okno brskalnika ali nov zavihek ali vnesejo iskalno poizvedbo v vrstico URL. Kot že ime pove ('Safari Redirect Virus'), ti ugrabitelji brskalnikov ciljajo na brskalnike Safari, vendar PUA te vrste ciljajo tudi na druge priljubljene brskalnike, kot sta Google Chrome in Mozilla Firefox. Najbolj vplivajo na brskalnike, nameščene v operacijskih sistemih Windows. Spremembe ugrabiteljev brskalnikov se morda zdijo nepomembne, vendar jih je nemogoče razveljaviti, dokler so nameščeni PUA-ji. Uporabnikom preprečujejo povrnitev nastavitev in jih ob poskusu spremenijo nazaj.

Druga slaba stran namestitve neželenih aplikacij te vrste je ta, da običajno zbirajo podatke, povezane z brskanjem (in druge). Ugrabitelji brskalnikov zbirajo naslove IP (internetni protokol), geolokacije, iskalne poizvedbe, URL-je obiskanih spletnih mest, ogledane strani itd. PUA-ji lahko tudi beležijo občutljive / osebne podatke. Razvijalci podatke uporabljajo za ustvarjanje prihodkov z deljenjem ali prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Ti ljudje zlorabljajo zasebne podatke za ustvarjanje prihodka. Namestitev aplikacij za sledenje podatkov, kot so ugrabitelji brskalnikov, lahko povzroči težave v zvezi z zasebnostjo, varnostjo brskanja in krajo identitete. Svetujemo vam, da takoj odstranite vse PUA-je.

Povzetek grožnje:
Ime Safari preusmeri zlonamerno programsko opremo
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Večina tovrstnih PUA-jev (ugrabitelji brskalnikov) je skoraj enakih: razvijalci jih promovirajo z obljubo 'uporabnih' funkcij in orodij, vendar gre zgolj za poskuse ljudi, ki jih lahko prevarajo, da jih prenesejo / namestijo. Ko so nameščeni, ne zagotavljajo nobene od obljubljenih funkcij. Nasprotno, povzročajo neželene preusmeritve, spreminjajo nastavitve brskalnika in zbirajo podatke. Zasnovani so samo za ustvarjanje prihodka za svoje razvijalce. Nekaj ​​primerov ugrabiteljev brskalnikov, ki ciljajo na Safari homesweeklies.com , weknow.ac , in playsearchnow.com .

Kako se je Safari Redirect Virus namestil v moj računalnik?

V nekaterih primerih lahko PUA prenesete s svojih (domnevno uradnih) spletnih mest, vendar jih uporabniki pogosto nenamerno prenesejo / namestijo z vsiljivimi oglasi, ki po kliku izvršijo skripte, namenjene prenosu in namestitvi PUA-jev, ali kadar razvijalci programske opreme uporabljajo zavajajoče trženje. metoda, imenovana 'združevanje'. Pakiranje se uporablja za prevaro ljudi, da namestijo potencialno neželene aplikacije skupaj z drugo običajno programsko opremo. Razvijalci skrijejo združene aplikacije v nastavitvah »Po meri«, »Napredno« (in drugih podobnih nastavitvah) namestitve (ali prenosa). Večina uporabnikov povzroči nenamerne namestitve (ali prenose) tako, da preskoči postopke namestitve / prenosa, ne da bi preveril razpoložljive nastavitve in jih pustil nespremenjene. V drugih primerih infiltracijo povzročijo s klikom na nezaupljive, zavajajoče oglase.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Prenesite programsko opremo iz uradnih virov in samo z neposrednimi povezavami. Izogibajte se uporabi prenosnikov programske opreme drugih proizvajalcev (in namestitvenih programov), saj se te običajno vrednotijo ​​s promocijo potencialno neželenih aplikacij. Izogibajte se uporabi omrežij peer-to-peer (kot so hudourniški odjemalci, eMule itd.) Ali različnih neuradnih, dvomljivih spletnih mest. Previdno namestite programsko opremo - ne preskočite korakov namestitve ali prenosa in analizirajte vsak korak, tako da preverite vse razpoložljive nastavitve / možnosti, kot so »Po meri«, »Napredno« in drugi podobni deli. Upoštevajte, da se večina zlonamernih (ali drugih nezaupljivih) oglasov pogosto zdi legitimnih, vendar so s klikom številni uporabniki preusmerjeni na zmenke za odrasle, igre na srečo, pornografijo ali druga nezaupljiva spletna mesta. Če pride do neželenih preusmeritev, je mogoče, da so PUA nameščeni v brskalniku ali računalniku. Preverite seznam nameščenih aplikacij, kot so razširitve, dodatki in vtičniki v brskalniku, ter takoj odstranite vse sumljive in neželene vnose. To uporabite tudi za programe, nameščene v računalniku. Če je vaš računalnik že okužen z ugrabitelji brskalnikov, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Gameboy Advance Raspberry Pi Zero

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Preusmeritev virusa Safari Redirect Virus:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z virusom Safari Redirect Virus, iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane s preusmeritvijo zlonamerne programske opreme:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Safari preusmeri domačo stran zlonamerne programske opreme in privzeto odstranjevanje internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari za preusmeritev zlonamerne programske opreme:

konnte nicht vom Bootmedium lesen

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno 'jeziček. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje 'jeziček. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane s preusmeritvijo zlonamerne programske opreme:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke Google Chrome za preusmeritev zlonamerne programske opreme:

dreifaches booten pc mac windows ubuntu

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .