Safari se ne odziva in zamrzne, kako ga popraviti?

Safari se ne odziva in zamrzne, kako ga popraviti?

Spletni brskalnik Safari se je odzval in zamrznil. Kako rešiti to težavo?

Večina lastnikov Maca ceni vgrajeni spletni brskalnik Safari, saj je vključen v številne operacijske sisteme Apple in se redno posodablja. Brskalnika ni treba prenesti prek trgovine App Store ali ga pridobiti na kakršen koli drug način, saj vsi izdelki Apple vsebujejo to aplikacijo. Obstaja tudi brezplačna različica za računalnike z operacijskim sistemom Windows. Ko zaženete to aplikacijo, Safari takoj odpre prilagodljivo privzeto spletno stran (uporabna funkcija) in lahko odpre tudi vse zavihke iz prejšnje seje.

Linux installieren apt-get

Na žalost lahko nekatera zlonamerna spletna mesta povzročijo zamrznitev aplikacije. V tem primeru možnost za odpiranje vseh zavihkov iz prejšnje seje ni zaželena in lahko povzroči težave. Različne zlonamerne razširitve, povezane z zlonamerno programsko opremo ali celo aplikacijami, priključenimi na Mac, lahko povzročijo zamrznitev brskalnika namesto katerega koli spletnega mesta. Zrušitve Safarija pogosto porabijo večino virov Mac, kar povzroči manjšo zmogljivost ali zamrznjen računalnik in brskalnik. Nove različice Safarija vsebujejo zaščitne funkcije, kot so varen zagon, blokiranje pojavnih oken itd. V tem članku opisujemo najpogostejše težave Safarija z načini za njihovo odpravljanje.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite spletni brskalnik

Najpogostejša rešitev pri težavah z elektronskimi napravami je ponovni zagon. Ta tehnika lahko deluje tudi z aplikacijami. Začnite z zapiranjem zavihkov, če je mogoče. Zaprite in zaženite spletni brskalnik. Če se Safari ne odziva na nobeno dejanje, z bližnjico na tipki Command, Option in Escape vstopite v meni Force force quit. V pojavnem oknu izberite Safari in kliknite Force quit. Odprite Safari, da preverite, ali je težava izginila, sicer ga zaprite in med zagonom aplikacije držite Shift. Upoštevajte, da morate pred ponovnim zagonom brskalnika počakati približno minuto, da se sistem obnovi v normalno stanje.

force-quit-safari

[Nazaj na kazalo]

Zaprite določen zamrznjen postopek Safarija

Preprost ponovni zagon morda ne bo mogoč, morda zaradi pomembnosti informacij, prikazanih v brskalniku - zapiranje spletnega brskalnika bi lahko izgubilo informacije. V tem primeru lahko možnost v Monitorju aktivnosti poskuša diagnosticirati vzrok zamrznitve aplikacije. Postopek Safari bo prikazan s sporočilom, da se ne odziva. Tako kot Safari lahko s tem posebnim sporočilom o stanju obstaja tudi drug postopek. Za začetek odprite Nadzornik dejavnosti tako, da zaženete Finder in pojdite na Applications. Izberite Utilities. Druga možnost je, da pokličete Spotlight z bližnjico na tipkovnici Command in preslednico. V oknu Monitor aktivnosti na zavihkih CPU in Pomnilnik poiščite vse procese, povezane z Safarijem, obarvane rdeče in vsebujejo sporočilo o stanju (se ne odziva). Izberite zadevni postopek in v zgornjem levem kotu kliknite ikono X, da končate ali prisilno zaprete. Ta korak ponovite z vsakim postopkom, ki vsebuje sporočilo o stanju 'Ne reagira'. Ko zaprete zamrznjeni postopek, prisilite Safari, da izstopi in običajno nato samodejno znova naloži spletno stran in vse druge procese. Če je težava posledica zrušene razširitve ali težavne spletne strani, bo ta korak rešil težavo. Ponovno nalaganje morda ne bo rešitev, če je težava posledica nepopravljivih napak v skriptih ali vtičnikih Java spletnega mesta, ki povzročajo večje puščanje pomnilnika ali porast CPU.

monitor, ki se ne odziva

[Nazaj na kazalo]

Počistite predpomnilnike Safari in zgodovino brskanja

Naleteti na težave z zamrznjenim brskalnikom je frustrirajoče, pogosto z različnimi vzroki in številnimi ustreznimi rešitvami. Če program ostane jasen, je dober preventivni ukrep proti različnim težavam, vendar bo čiščenje predpomnilnikov, zgodovine brskanja in piškotkov povzročilo izgubo shranjenih podatkov za prijavo. Preden nadaljujete, se prepričajte, da to ne bo problem. Če želite počistiti vso zgodovino, kliknite Safari v menijski vrstici na vrhu zaslona. Izberite Počisti zgodovino ... Nato izberite časovnico (najučinkovitejša možnost je izbrati vso zgodovino) in kliknite Počisti zgodovino. Za podrobnejši vodnik glejte kako počistiti zgodovino brskanja Safarija, preberite ta članek.

warum wechselt meine suchmaschine zu yahoo

clear-history-timeline

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite razširitve Safari

Razširitve brskalnikov Safari se pogosto zdijo koristne in privlačne, vendar je pogosta težava: večina je slabo razvitih in povzroči rutinske zrušitve in različne težave s spletnim brskalnikom. Najpogostejši primer je Adobe Flash Player. Ta razširitev porabi veliko računalniških virov in je znano, da se zruši. Druga težava so prevarantski vtičniki - zlonamerna programska oprema, ki okuži računalnike s potencialno neželenimi programi. Če želite zagotoviti, da razširitve Safari ne povzročajo težav, kliknite Safari v menijski vrstici na vrhu zaslona in nato izberite Nastavitve. Izberite zavihek Razširitve in onemogočite ali popolnoma odstranite vse elemente, prikazane na seznamu.

uninstall-extensions

[Nazaj na kazalo]

Prepričajte se, da uporabljate najnovejšo različico Safarija

Eden najpogostejših načinov preprečevanja napak Safari je njegovo posodabljanje. Apple običajno izda popravke napak z vsako novo različico, kar izboljša zaščito pred morebitnimi grožnjami. Če želite preveriti, ali je na voljo novejša različica programske opreme, kliknite logotip Apple v menijski vrstici na vrhu zaslona in nato izberite App Store. Ko je App Store odprt, izberite zavihek Posodobitve in poiščite morebitne posodobitve Safarija. Svetujemo vam tudi, da namestite vse varnostne posodobitve. Upoštevajte, da lahko varnostne posodobitve vplivajo na sistemsko programsko opremo, zato pred namestitvijo ustvarite varnostno kopijo. Če težave s Safarijem ne rešite in uporabljate prejšnjo različico operacijskega sistema Mac, razmislite o nadgradnji na najnovejšo (ali vsaj novejšo različico).

jih posodobite

[Nazaj na kazalo]

was ist vosteran auf meinem computer

Video, ki prikazuje, kako rešiti neodzivno težavo Safari

[Nazaj na vrh]