'Safari Web Content Quit nepričakovano' - kako popraviti v Macu?

'Safari Web Content Quit nepričakovano' - kako popraviti v Macu?

Kako rešiti težavo Safarija »Nepričakovano zapustitev spletne vsebine Safari« v macOS ali Mac OS X?

Danes so se ljudje že seznanili z iskanjem skoraj vseh vrst informacij, ki jih potrebujejo v internetu, s pomočjo brskalnikov, kot so Safari (privzeti brskalnik v Mac OS), Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera in drugi. Kljub svoji priljubljenosti se lahko internetni brskalniki zrušijo, zamrznejo ali znova zaženejo iz različnih razlogov, tako kot vsaka druga aplikacija. Nesrečni internetni brskalnik lahko povzroči izgubo podatkov, izgubo časa in ovira iskanje potrebnih informacij.

Poleg tega so zrušitve brskalnikov in aplikacij pogosto nepričakovane in nepredvidljive ter se lahko zgodijo pri katerem koli internetnem brskalniku. Zato boste nagnjeni k shranjevanju vsakega koraka svojega dela. Vsi brskalniki imajo svoje močne in šibke funkcije. Uporabniki Safarija na primer pogosto poročajo o težavah s sporočilom o napaki »Safari Web Content Quit nepričakovano«, ki je prikazano med brskanjem po internetu. V tem članku opisujemo načine za rešitev te posebne težave.safari-vprašanja-uvod2

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite, ali ste lastnik najnovejše različice

Nove različice brskalnika so ponavadi opremljene s popravki napak, zato je redno posodabljanje operacijskega sistema in aplikacij pogosta rešitev številnih težav. Zrušitve Safarija niso nobena izjema od tega pravila. Preverite posodobitve operacijskega sistema tako, da vstopite v App Store in izberete zavihek Posodobitve. Prepričajte se, da je Safari najnovejša različica, tako da kliknete Safari in izberete About Safari.

Ubuntu-Kommandozeilen-Updates

os-posodobitev

[Nazaj na kazalo]

Počistite zgodovino Safarija in podatke o spletnih mestih

Če želite odstraniti shranjene podatke, v meniju Safari na vrhu zaslona kliknite Zgodovina in izberite Počisti zgodovino. Nato odprite Nastavitve, izberite zavihek Zasebnost, kliknite Upravljanje podatkov spletnega mesta in počistite spletno mesto. Zaustavite in znova odprite Safari, da ga preizkusite. Upoštevajte, da s čiščenjem podatkov o spletnem mestu odstranite vse piškotke, zato nekatera spletna mesta ne bodo prepoznala vašega računalnika kot prejšnjega obiskovalca.

podatki o spletnem mestu safari

[Nazaj na kazalo]

Počistite predpomnilnik Safari

Če v Safari-jevem meniju ne vidite razdelka Razvijte, odprite Nastavitve, izberite zavihek Dodatno in omogočite možnost »Pokaži meni Razvoj v menijski vrstici«.

show-developer-bar

Ubuntu Die folgenden Pakete wurden zurückgehalten

Odprite meni Razvijanje in izberite Prazne predpomnilnike.

clear-cache-safari

[Nazaj na kazalo]

Odstranite datoteke Flash

Najprej se prepričajte, da ima Mac predvajalnik Adobe Flash. Odprite System Preferences, kliknite Flash Player. Izberite zavihek Dodatno, kliknite Izbriši vse .., omogočite 'Izbriši vse podatke in nastavitve spletnega mesta. Na koncu kliknite Izbriši podatke.

[Nazaj na kazalo]

warum kann ich meine maus nicht sehen

Upravljajte svojo knjižnico

Če želite vstopiti v uporabniško knjižnico, odprite finder in v meniju Finder na vrhu zaslona izberite Go. Nato izberite Pojdi v mapo in vnesite ~ / Library / in pritisnite Return. Tako boste dobili dostop do svoje knjižnice. Odprite mapo Predpomnilniki pod Knjižnica. Poiščite mapo z imenom com.apple.Safari in poiščite datoteko Cache.db - izbrišite in jo premaknite v smetnjak. Znova zaženite Safari in preverite, ali je težava odpravljena.

knjižnica safari-cache

Če težava ni bila odpravljena, se vrnite v mapo Knjižnica, poiščite in izbrišite vse spodaj navedene datoteke. Te datoteke preprosto odstranite s seznama, ki ga najdete - morda ne bodo vse.

Datoteke knjižnice, ki jih morate izbrisati:

  • Predpomnilniki / com.apple.Safari
  • Caches / com.apple.Safari.SearchHelper
  • Caches / com.apple.Safariservices
  • Caches / com.apple.Webkit.PluginProcess
  • Caches / com.apple.WebProcess
  • Predpomnilniki / Metapodatki / Nastavitve Safari / com.apple.Webkit.PluginHost.plist
  • Preferences / com.apple.Webkit.PluginProcess.plist
  • Shrani stanje aplikacije / com.apple.Safari.savedState

Preden zaprete mapo Library, zaženite Safari in preverite, ali ta metoda odpravlja težavo.

[Nazaj na kazalo]

Upravljajte svoje račune Mac

Če noben od zgornjih korakov ni odpravil težave, poskusite omogočiti prijavo gostov tako, da odprete Sistemske nastavitve in izberete Uporabniki in skupine. Če želite spremeniti nastavitve, boste morali vnesti uporabniško ime in geslo skrbniškega računa. Ko imate dovoljenje za spremembe, izberite »Dovoli gostom, da se prijavijo v ta računalnik«. Poskusite se prijaviti kot gost in preveriti, ali je težava odpravljena, sicer se lahko znova prijavite s svojim računom in onemogočite prijavo gostov na enak način, kot je bil aktiviran.

manage-users-mac-macbook

[Nazaj na kazalo]

Izvedite varen zagon (varni način)

Varni način je možnost, ki se uporablja v številnih problematičnih situacijah - poskusite ta način rešiti težavo Safari. Če želite zagnati Mac v varnem načinu, najprej izklopite napravo. Ko se popolnoma izklopi, ga znova zaženite. Ko zaslišite zvok zagona, držite tipko Shift. Ko vidite logotip Apple, ga spustite. Ko je Mac polno naložen, preizkusite aplikacijo Safari. Če s tem težavo odpravite, znova zaženite računalnik na običajen način.

Lautstärkesymbol funktioniert nicht windows 7

varni način

Opomba: upoštevajte, da se varni način naloži veliko dlje, saj preveri zagonski disk in poskuša odpraviti morebitne težave z imenikom (če jih zazna). Prav tako preprečuje samodejno odpiranje elementov ob prijavi in ​​odstranjuje vse predpomnilnike pisav, predpomnilnik jedra in druge datoteke sistemskega predpomnilnika.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite razširitve drugih proizvajalcev

Razširitve se običajno razvijajo za izboljšanje funkcionalnosti brskalnika ali za reševanje določenih težav, vendar bodo brskalniki še naprej dobro delovali brez njih. Ker so razširitve programska oprema drugih proizvajalcev, so morda razlog za zrušitev brskalnika. Če želite preizkusiti, ali težavo povzročajo katere koli razširitve, pojdite na Nastavitve Safari, izberite zavihek Razširitve in onemogočite vse razširitve. Preizkusite Safari. Če je ta korak odpravil težavo, onemogočite razširitve eno za drugo, da ugotovite, kateri je bil vzrok težave.

odstrani-razširitve-safari

[Nazaj na kazalo]

Za rešitev težav lahko uporabite tudi nekatere programe

Če noben od zgornjih korakov ne odpravi težave, poskusite uporabiti Kombinirano čistilo . Ta aplikacija počisti sistemski predpomnilnik in predpomnilnik brskalnika, zazna in odstrani dvojnike ter omogoča ponastavitev brskalnika na privzete nastavitve. Te uporabne funkcije lahko prihranijo čas in rešijo težave z brskalnikom.

kombinirano čistilo-uvod

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako rešiti spletno vsebino Safari Nepričakovana napaka:

[Nazaj na vrh]