Shranjevanje zavihkov Adware

Kako odstraniti programsko opremo Save Tabs - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev zavihkov Save

Kaj je shranjevanje zavihkov?

Shrani zavihke je zavajajoča aplikacija, ki naj bi uporabnikom omogočala optimizacijo delovanja spletnega brskalnika s stiskanjem odprtih zavihkov. Ob prvem pregledu se ta funkcija morda zdi legitimna in koristna, vendarShrani zavihke jeuvrščena med potencialno neželene programe (PUP) in oglaševalsko programsko opremo. Za te negativne povezave obstajajo trije glavni razlogi: 1) Stealth namestitev brez soglasja 2) Sledenje dejavnosti brskanja po internetu in 3) Prikazovanje vsiljivih spletnih oglasov.

Shrani zavihke adwareTako kot pri večini oglaševalske programske opreme tudi zavihki Save Tabs neprekinjeno spremljajo dejavnost brskanja z zbiranjem različnih informacij o uporabniškem sistemu, ki bi jih lahko osebno prepoznali. Seznam zbranih podatkov običajno vključuje (vendar ni omejen na) uporabnikove geolokacije, naslove internetnega protokola (IP), poizvedbe, vnesene v iskalnike, obiskane URL-je, ogledane strani in aktivnost miške / tipkovnice. Upoštevajte, da je namen razvijalcev PUP povečati svoj prihodek. Zato zbrane podatke prodajajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), katerih cilj je tudi ustvarjati prihodek z zlorabo zasebnih podatkov. Prisotnost aplikacij za sledenje informacij, kot je Shranjevanje zavihkov, lahko tako povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Druga slabost je prikaz vsiljivih spletnih oglasov. Save Tabs neprestano prikazuje pojavna okna, pasice, kupone in druge podobne oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo različna orodja (vključno z 'navidezno plastjo'), ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Prikazani oglasi pogosto skrivajo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega nekateri preusmerijo na dvomljiva spletna mesta ali aktivirajo zlonamerne skripte, namenjene prenosu in namestitvi PUP-ov / zlonamerne programske opreme. Ti oglasi tvegajo okužbo sistema. Zaradi tega je treba adware Save Tabs takoj odstraniti.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi s shranjevanjem zavihkov
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Shranjevanje zavihkov je enako Išči po mojih zavihkih , Zavihki v sistem Windows , Očistite moj Chrome in številne druge aplikacije. Ima tudi podobne značilnosti kot stotine aplikacij oglaševalskega tipa. S ponudbo različnih „uporabnih funkcij“ ti kužniki pogosto prevarajo uporabnike, da menijo, da so zakoniti in koristni. Pravzaprav je edini namen programov, kot je Save Tabs, ustvarjanje prihodka za razvijalce. Namesto da bi rednim uporabnikom ponujali kakršno koli vrednost, ponujajo vsiljive spletne oglase (z uporabo oglaševalskega modela »Pay Per Click«) in nenehno beležijo informacije o uporabniškem sistemu (ki jih kasneje delijo s tretjimi osebami, da ustvarijo prihodek). Nekatere od teh aplikacij povzročajo tudi preusmeritve neželenih brskalnikov na sumljiva spletna mesta, s čimer se zmanjša izkušnja in ogrozi varnost brskanja uporabnikov.

Kako so se zavihki Save Tabs namestili v moj računalnik?

Shranjevanje zavihkov je brezplačno za vsakogar na njegovi uradni spletni strani, vendar kriminalci to oglaševalsko programsko opremo tudi širijo z vsiljivimi oglasi in zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje' - prikrita namestitev programov tretjih oseb z običajno (večinoma brezplačno) programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci vedo, da uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato prikrivajo združene aplikacije v nastavitvah »Po meri / Napredno« v postopkih prenosa ali namestitve. Če preskočite ta odsek (in kliknete oglase), pogosto pride do nenamerne namestitve prevarantskih aplikacij, kot je Save Tabs, sistem izpostavi tveganju za različne okužbe in ogrozi zasebnost uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da bi preprečili okužbe z oglaševalsko programsko opremo, bodite previdni pri brskanju po internetu in še posebej pri nalaganju / nameščanju programske opreme. Kiber kriminalci vložijo veliko časa in truda v oblikovanje vsiljivih oglasov. Zato se morda zdijo pristni. Ugotoviti, ali ti oglasi izvirajo iz obiskanega (zakonitega) spletnega mesta, je skoraj nemogoče. Ne tvegajte, da jih kliknete. Programsko opremo prenesite samo iz uradnih virov in, če je mogoče, z uporabo URL-jev za neposredni prenos, ne pa iz drugih prenosnikov. Orodja za nalaganje pogosto združujejo zlonamerne aplikacije. Zato je njihova uporaba zelo tvegana. Poleg tega natančno analizirajte vsak korak prenosa / namestitve in onemogočite vse dodatno vključene programe. Slabo poznavanje teh groženj in hitenja so glavni razlogi za računalniške okužbe. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

POMEMBNO! Save Tabs namesti svojo razširitev Google Chrome kot skrbnik (več o tem preberite tukaj) in s tem preprečite odstranitev. Zato pred nadaljnjimi koraki odstranitve izvedite ta dejanja:

1) Odprite ukazni poziv, tako da kliknete gumb menija Start in vtipkate ' ukazni poziv '. Z desno miškino tipko kliknite Ukazni poziv 'rezultat in izberite' Zaženi kot skrbnik ':

Shrani zavihke Zaženi ukazni poziv

2) Izvedite naslednje ukaze:

  • rd / S / Q '% WinDir% System32 GroupPolicyUsers'
  • rd / S / Q '% WinDir% System32 GroupPolicy'
  • gpupdate / force

Ukazi ukaznega poziva za shranjevanje zavihkov

Po izvedbi teh dejanj lahko nadaljujete z nadaljnjimi koraki za odstranitev tega oglaševalskega programa.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje programske opreme za shranjevanje zavihkov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme Save Tabs prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Shrani zavihke ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase Save Tabs, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglasno programsko opremo Save Tabs iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Arch Linux gegen Linux Mint

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov Save Tabs iz 1. brskalnika Internet Explorer

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov »Save Tabs« iz brskalnika Internet Explorer 2. korak(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' Shrani zavihke ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani '.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s shranjevanjem zavihkov, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Save Tabs iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov Save Tabs iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Shrani zavihke ', izberite ta vnos in kliknite ikono smetnjaka.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s shranjevanjem zavihkov, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov za shranjevanje zavihkov iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Save Tabs iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite » Shrani zavihke '.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odstranjevanjem zavihkov, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

wie man audio von youtube kopiert

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s shranjevanjem zavihkov, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju oglasov s shranjevanjem zavihkov iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih s shranjevanjem zavihkov ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.