Išči izjemno oglaševalsko programsko opremo

Kako odstraniti Search Awesome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Poiščite izjemna navodila za odstranitev

Kaj je Search Awesome?

Search Awesome je posodobljena različica aplikacij oglaševalskega tipa Wajam in Social2Search . S ponudbo „izboljšanih rezultatov iskanja“ (vključno z vsebino, ki jo prijatelji uporabnikov delijo na družabnih omrežjih), Search Awesome poskuša ustvariti vtis legitimnosti. Dejansko je ta aplikacija kategorizirana kot potencialno neželen program (PUP) in oglaševalska programska oprema. Za te negativne povezave obstajajo trije glavni razlogi: 1) namestitev brez soglasja 2) prikaz vsiljivih oglasov in 3) sledenje dejavnosti brskanja po internetu.

Iskanje Awesome adwarePo vdoru Search Awesome ponuja različne vsiljive oglase (pasice, kuponi, pojavna okna itd.) Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo 'virtualni sloj' - orodje, ki omogoča umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato prikazani oglasi pogosto prikrivajo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko ti oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest. Če jih kliknete, je tvegano in lahko vodi do nadaljnjih okužb z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Poleg tega Search Awesome beleži naslove IP, obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani, poizvedbe, vnesene v iskalnike, in druge podobne informacije, ki se delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki ustvarjajo prihodek z zlorabo zasebnih podatkov. Prisotnost aplikacije za sledenje informacij, kot je Search Awesome, lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo vam, da takoj odstranite oglaševalsko programsko opremo Search Awesome.

Search Awesome si deli podobnosti s stotinami drugih programov oglaševalskega tipa, kot je Zgodovina odprta , AdBlaster , Vremenski pregled , in Odprite vtičnike . Z lažnimi trditvami, da zagotavljajo 'uporabno funkcionalnost', skušajo aplikacije vrste adware ustvariti vtis legitimnosti, vendar je njihov edini namen ustvariti prihodek za razvijalce, medtem ko običajni uporabniki ne dobijo pomembne vrednosti. Namesto da ponujajo obljubljeno funkcionalnost, te aplikacije prikazujejo vsiljive oglase (prek oglaševalskega modela »Pay Per Click«) in nenehno beležijo informacije o uporabniškem sistemu (ki jih kasneje delijo s tretjimi osebami, da ustvarijo prihodek).

Kako se je Search Awesome namestil v moj računalnik?

Search Awesome lahko brezplačno prenese na svojo uradno spletno stran, distribuira pa se tudi z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Zato mnogi uporabniki Search Awesome nehote namestijo brez njihovega soglasja, saj pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zavedajoč se tega, razvijalci priložene aplikacije skrijejo v nastavitvah »Po meri« ali »Napredno«. Če preskočite ta razdelek, so sistemi izpostavljeni tveganju za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Obstajata dva preprosta koraka, da bi preprečili to situacijo. Prvič, nikoli ne hitite s prenosom in namestitvijo programske opreme. Izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno analizirajte vsak korak. Drugič, zavrnite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij in onemogočite že vključene programe. Nikoli ne nameščajte priložene programske opreme.

Zavajajoči namestitveni program za brezplačno programsko opremo, ki uporabnikom osebnega računalnika distribuira orodje Search Awesome:

Poiščite program za distribucijo programov Awesome adware

Zavajajoči namestitveni program za brezplačno programsko opremo, ki uporabnikom Maca distribuira orodje Search Awesome:

išči super namestitveno programsko opremo (Mac)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Search Awesome odstranitev programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

odstranjevanje odlične iskalne programske opreme prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite SearchAwesome ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Ubuntu 16.04 WLAN funktioniert nicht

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase Search Awesome, v računalniku preglejte morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo Search Awesome iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje iskalnih oglasov iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje iskalnih oglasov iz brskalnika Internet Explorer 2. korak(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' Išči super ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani '.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z iskalnikom super, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje iskalnih oglasov iz Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje iskalnih oglasov iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Išči super ', izberite ta vnos in kliknite ikono smetnjaka.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

So entfernen Sie den Hintergrund in Gimp 2.8

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s pomočjo iskalnega sistema, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje iskalnih oglasov iz Mozilla Firefox 1. korak

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje iskalnih oglasov iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite » Išči super '.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odličnim odstranjevanjem, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z iskalnikom super, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

steam spiel startet windows 10 nicht

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave s poskusom odstranjevanja oglasov z iskanjem iz vašega računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih po iskalnem omrežju ali njihovo odstranjevanje, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.