Search.search-settings.com Preusmeritev

Kako se znebiti Search.search-settings.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov

Navodila za odstranitev Search.search-settings.com preusmerijo

Kaj je search.search-settings.com?

Razvijalci predstavljajo search.search-settings.com kot 'vrhunski' internetni iskalnik, ki naj bi izboljšal izkušnjo brskanja z ustvarjanjem izboljšanih rezultatov. Ob prvem pregledu se to spletno mesto morda zdi podobno Googlu, Yahooju, Bingu in drugim zakonitim iskalnikom. Zato mnogi uporabniki verjamejo, da je search.search-settings.com tudi legitimen in koristen. To spletno mesto promovirajo z zavajajočo aplikacijo, imenovano Search Settings (Nastavitve iskanja), ki naj bi uporabnikom omogočala preklop med iskalniki. Dejansko so nastavitve iskanja namenjene prikritemu infiltriranju v sisteme, spreminjanju možnosti spletnega brskalnika in snemanju različnih informacij o uporabniškem sistemu. Zato je kategoriziran kot potencialno neželen program (PUP) in ugrabitelj brskalnika.

ugrabitelj brskalnika search.search-settings.comRaziskave kažejo, da nastavitve iskanja ciljajo na Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox. Po infiltraciji ta PUP dodeli URL novega zavihka, privzeti iskalnik in možnosti domače strani search.search-settings.com. Te spremembe se morda zdijo nepomembne, vendar uporabniki ne morejo vrniti brskalnikov v prejšnja stanja - nastavitve iskanja znova dodelijo nastavitve brskalnika, ko jih poskušate spremeniti. Zato razveljavitev zgoraj omenjenih sprememb postane nemogoča in uporabnike spodbujamo, da ob iskanju prek vrstice URL ali preprosto odprejo nov zavihek brskalnika obiščejo search.search-settings.com. To bistveno zmanjša izkušnjo brskanja po spletu. Poleg tega nastavitve iskanja in search.search-settings.com beležijo različne podatke v zvezi z dejavnostjo brskanja, vključno z naslovi IP, obiskanimi URL-ji, ogledanimi stranmi in iskalnimi poizvedbami. Podatki lahko vsebujejo zasebne podrobnosti, ki jih razvijalci uporabljajo za povečanje prihodkov - prodajo jih tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki si želijo ustvariti prihodek tudi z zlorabo zasebnih podatkov. Ta položaj lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Če naletite na preusmeritve na search.search-settings.com, odstranite ugrabitelja brskalnika Search Settings in nikoli več ne obiskujte tega spletka.

Povzetek grožnje:
Ime Iskalnik Nastavitve brskalnika ugrabitelja
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnih brskalnikov (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati ugrabiteljevo spletno stran in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Nastavitve iskanja so enake Izbrano iskanje in ima tudi veliko podobnosti z Hiter dostop do e-pošte , Poiščite brezplačen horoskop , Obramba ščita in na desetine drugih ugrabitvenih programov. Čeprav večina ponuja drugačno funkcionalnost, imajo enako vedenje. Trditve o „uporabnih lastnostih“ so zgolj poskusi ustvariti vtis legitimnosti. Dejansko so ugrabitelji brskalnikov namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce in ne zagotavljajo nobene vrednosti za običajne uporabnike. Nastavitve iskanja in drugi podobni programi so namenjeni promociji drugih spletnih mest (s povzročanjem neželenih preusmeritev) in snemanju informacij (ki se večinoma prodajo tretjim osebam). Večina promoviranih spletnih mest je ponarejenih iskalnikov, napolnjenih z desetinami oglasov, ki za uporabnika niso pomembni. Poleg tega ta spletna mesta ustvarjajo lažne rezultate iskanja. Vsiljivi oglasi in lažni rezultati lahko vodijo do zlonamernih spletnih mest. Poleg tega oglasi pogosto aktivirajo skripte, namenjene prenosu in namestitvi zlonamerne programske opreme. Zato ponarejeni iskalniki neposredno ogrožajo varnost brskanja po internetu.

Kako se je search.search-settings.com namestil v moj računalnik?

Nastavitve iskanja imajo uradno spletno mesto za promocijo, razširjajo pa ga tudi z varljivo tržno metodo, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev programov tretjih oseb z običajno programsko opremo / aplikacijami). Razvijalci vedo, da uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato so priložene aplikacije skrite znotraj možnosti »Po meri / Napredno« teh postopkov. Kot smo že omenili, se zlonamerna programska oprema (na primer PUP) pogosto distribuira z vsiljivimi oglasi. Zato hitenje postopkov prenosa / namestitve in klikanje oglasov izpostavlja sisteme tveganju za različne okužbe in ogroža zasebnost uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Mladiči se množijo po zgoraj omenjeni metodi združevanja in vsiljivih oglasov. Zato nikoli ne hitite s postopki prenosa ali namestitve. Previdno analizirajte vse procese z uporabo nastavitev 'Po meri' ali 'Napredno' in prekličite vse dodatno vključene programe. Kjer je mogoče, izberite neposredno povezavo za prenos, namesto da uporabite orodja za prenos drugih proizvajalcev. Poleg tega bodite previdni in se izogibajte klikom na oglase. Večina vsiljivih oglasov se zdi pristnih in zelo težko je ugotoviti, ali izvirajo iz obiskane spletne strani. Ne tvegajte, če jih kliknete. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika z nastavitvami iskanja:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo ugrabitelja brskalnika Nastavitve iskanja

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika v nastavitvah iskanja:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Warnung, Sie haben einen Virus, rufen Sie diese Nummer an

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

search.search-settings.com odstranitev ugrabitelja brskalnika prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Nastavitve iskanja '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih programov, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto search.search-settings.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje povezav search.search-settings.com, povezanih z razširitvami Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje search.search-settings.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje search.search-settings.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //search.search-settings.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi about: blank, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » iskanje-nastavitve '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika z nastavitvami iskanja, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Windows Update hängt bei der Suche nach Updates fest

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje povezav za Google Chrome, povezanih z search.search-settings.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje search.search-settings.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje search.search-settings.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome 1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Nastavitve iskanja 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.search.search-settings.com ) pod možnostjo »Odpri določeno stran strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezav Mozilla Firefox, povezanih z search.search-settings.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » Nastavitve iskanja 'ko se nahaja, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika z nastavitvami iskanja, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje search.search-settings.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje search.search-settings.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Ubuntu-Server-GUI installieren

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Nastavitve iskanja 'in vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu odstranite hxxp: //search.search-settings.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' search.search-settings.com '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z nastavitvami iskanja, odstranitev ugrabitelja brskalnika lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Systemwiederherstellung wurde nicht erfolgreich abgeschlossen 0x80070091

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti internetni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika z nastavitvami iskanja, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalskih programov infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju ugrabitelja brskalnika z nastavitvami iskanja iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o nastavitvah iskanja ugrabitelja brskalnika ali o njihovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.