Zlonamerna odstranitev Search.yahoo.com iz internetnih brskalnikov

Kako se znebiti preusmeritve Search.yahoo.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev Search.yahoo.com

Kaj je search.yahoo.com?

Search.yahoo.com je zakonit iskalnik, ki ga je razvil Yahoo! ponudnik spletnih storitev. Vendar pa lahko uporabniki doživijo nezaželene preusmeritve nanjo - zaradi prevarantske programske opreme, imenovane ugrabitelji brskalnikov, ki je vdrla v brskalnik in / ali sistem. Ti dvomljivi izdelki zaradi tega ne potrebujejo izrecnega dovoljenja uporabnika za vgradnjo v naprave - uvrščeni so tudi med PUA (potencialno neželene aplikacije). Ugrabitelji brskalnikov delujejo tako, da spreminjajo nastavitve brskalnika. Poleg tega imajo pogosto sposobnosti sledenja podatkov, ki se uporabljajo za vohunjenje uporabnikovega brskanja.

ugrabitelj brskalnika search.yahoo.comGoogle Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer in drugi priljubljeni brskalniki z veliko uporabniško bazo so pogosti cilji ugrabiteljev brskalnikov. Po uspešni infiltraciji domačo stran, privzeti iskalnik in nove URL-je zavihkov / oken preusmerijo na naslove ponarejenih iskalnikov. Z nameščeno takšno programsko opremo se torej odpre nov zavihek / okno brskalnika in vsaka iskalna poizvedba, vnesena v vrstico URL - preusmeri na naslov nezakonitega iskalnika. Običajno ta ponarejena orodja za spletno iskanje ne morejo zagotoviti rezultatov iskanja, zato preusmerjajo na (ali povzročajo preusmeritvene verige, ki se končajo z) Yahoo, Google, Bing ali druge zakonite iskalnike. V nekaterih primerih to storijo podružnice ponudnika spletnega iskanja, saj se ta promocija ovrednoti. V drugih - preprosto zato, da ustvarite vtis, da je programska oprema (tj. Ugrabitelj brskalnika) pristen in uporaben izdelek.

Ugrabitelji brskalnikov za uporabnike nimajo prave vrednosti, saj se search.yahoo.com (in drugi zakoniti iskalniki) lahko uporablja brez sodelovanja dodatne programske opreme. Poleg tega lahko ugrabitelji brskalnikov namestijo 'pomožne predmete', ki uporabnikom preprečujejo dostop do nastavitev brskalnika. Lahko pa tudi 'pomožni predmeti' samodejno ponastavijo vse dovoljene spremembe. Zato je treba ugrabitelja brskalnika odstraniti, če želite obnoviti prizadeti brskalnik. Še več, večina ugrabiteljev brskalnikov lahko spremlja dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbira osebne podatke uporabnikov (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrani podatki zelo verjetno vsebujejo občutljive in osebno prepoznavne podatke. Razvijalci ugrabiteljev brskalnikov pogosto zlorabljajo takšne podatke in jih delijo s tretjimi osebami, da bi storili enako. Če povzamemo, lahko prisotnost programske opreme za sledenje podatkov v brskalnikih / sistemih povzroči finančno izgubo, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Za zagotovitev celovitosti naprave in varnosti uporabnika je treba vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika odstraniti takoj po zaznavanju.

Povzetek grožnje:
Ime Ugrabitelj brskalnika Search.yahoo.com
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Predpostavljena funkcionalnost Ugrabitelji brskalnikov obljubljajo izboljšane rezultate iskanja, hitrejše iskanje in izboljšano izkušnjo brskanja po spletu
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Imena zaznavanja (lopov namestitveni program)
Avast (Win32: Malware-gen), ESET-NOD32 (Win32 / InstallCore.Gen.A potencialno neželen), Kaspersky (ne-virus: HEUR: AdWare.Win32.DealPly.gen), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnih brskalnikov (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati ugrabiteljevo spletno stran in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

V spletu je na voljo nešteto ugrabiteljev brskalnikov. Promovirajo se kot zakonita in uporabna programska oprema. Ugrabitelji brskalnikov običajno ponujajo široko paleto 'priročnih' funkcij. Oglašene funkcije segajo od enostavnega dostopa do vremena, zemljevidov, sledenja paketov, storitev pretakanja filmov / TV in druge vsebine do hitrega iskanja in natančnih rezultatov iskanja. Vendar te funkcije redko delujejo, kot je bilo obljubljeno, in v večini primerov sploh ne delujejo. Ugrabitelji brskalnikov, ki promovirajo search.yahoo.com, so Zaščiti aplikacijo My Search , Zavihek Pretvorba enot , Iskanje kuponov , Tab Predloge tukaj , Spletno središče za obrazce , Vremenski valovi in mnogi drugi. Čeprav je search.yahoo.com pristen iskalnik, ki ni povezan z virusi ali zlonamerno programsko opremo, je programska oprema, ki povzroča preusmeritve nanj, lahko odgovorna za različne težave.

Kako se je search.yahoo.com namestil v moj računalnik?

Ugrabitelji brskalnikov in drugi PUA-ji lahko vdrejo v sisteme na več načinov. Lahko jih prenesete z 'uradnih' promocijskih spletnih strani. Razmnožujejo pa se tudi s prenosom / namestitvijo drugih programov. Zavajajoča tržna metoda pakiranja običajne programske opreme z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje »združevanje«. To tehniko pogosto uporabljajo razvijalci brezplačnih programov za ustvarjanje prihodka od svojih 'brezplačnih' izdelkov ali oblikovalci nezaupljive vsebine, da jo promovirajo z zlorabo priljubljenosti zakonitih programov. Pogosto je možno onemogočiti te dodatke, vendar so take možnosti običajno skrite za nastavitvami prenosa / namestitve »Po meri / Napredno«. Zato hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Prezrti izrazi, preskočeni koraki in odseki, uporabljene prednastavitve itd.) - povečajo tveganje nenamernega dovoljenja združene vsebine v naprave. Ko jih kliknete, lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte, namenjene prikritemu prenosu / namestitvi neželene programske opreme.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Zelo priporočljivo je, da pred prenosom / namestitvijo in / ali nakupom vedno raziščete programsko opremo, da preverite njeno legitimnost. Uporabljati je treba samo uradne in zaupanja vredne kanale za prenos. Viri, kot so: neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.) In drugi prenosniki tretjih oseb - odsvetujejo uporabo, saj lahko ponujajo zavajajoče in / ali vsebina v paketu. Procese prenosa / namestitve je treba skrbno obravnavati. Zato je pomembno prebrati izraze, preučiti vse razpoložljive možnosti, uporabiti nastavitve »Po meri / Napredno« in zavrniti prenos / namestitev dodatnih aplikacij, orodij, funkcij in drugih dodatkov. Poleg tega je pri brskanju potrebna previdnost. Vsiljivi oglasi so običajno videti legitimni in neškodljivi, vendar jih ob kliku preusmerijo na različna nezanesljiva in vprašljiva spletna mesta (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). V primeru naletov s tovrstnimi oglasi / preusmeritvami je izredno pomembno, da sistem pregledate in iz njega takoj odstranite vse sumljive programe in / ali razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen z ugrabitelji brskalnikov, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo.

Zavajajoča distribucija brezplačne programske opreme ' SearchConnect ', ki povzroča preusmeritve brskalnika na uporabnike Mac (OSX):

search.yahoo.com namestitve ugrabitelja brskalnika Mac

Centos Festplattenspeicher überprüfen

Zavajajoči namestitelji brezplačne programske opreme, uporabljeni pri distribuciji ugrabiteljev brskalnika search.yahoo.com uporabnikom sistema Windows:

search.yahoo.com vzorec namestitve ugrabitelja brskalnika 8 search.yahoo.com vzorec namestitve ugrabitelja brskalnika 7 search.yahoo.com vzorec namestitelja ugrabitelja brskalnika 6 search.yahoo.com vzorec namestitve ugrabitelja brskalnika 5 search.yahoo.com vzorec namestitelja ugrabitelja brskalnika 4 namestitveni program ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com Namestitveni program, ki se uporablja v distribuciji ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com Namestitveni program, ki se uporablja za ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com

Videz ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com:

Utilitool preusmerja uporabnike na search.yahoo.com

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

odstranitev preusmeritve search.yahoo.com:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

search.yahoo.com odstranitev ugrabitelja brskalnika prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij (ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto search.yahoo.com), v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

preusmeritev search.yahoo.com iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje povezav search.yahoo.com, povezanih z razširitvami Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje search.yahoo.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje search.yahoo.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) v odprtem oknu izberite »Internetne možnosti« hxxp: //search.yahoo.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » search.yahoo.com '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Windows Explorer ist langsam Windows 10

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih z search.yahoo.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje search.yahoo.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje search.yahoo.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.search.yahoo.com ) pod možnostjo »Odpri določeno ali nabor strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Mozilla Firefox logotip

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezav Mozilla Firefox, povezanih z search.yahoo.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » search.yahoo.com 'ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje search.yahoo.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje search.yahoo.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Sperre /var/lib/dpkg/lock konnte nicht abgerufen werden - offen

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene vtičnike brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato v odprtem oknu izberite »Možnosti« hxxp: //search.yahoo.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' search.yahoo.com '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Microsoft Windows-Lizenzschlüssel abgelaufener Betrug

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju ugrabitelja brskalnika search.yahoo.com iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o ugrabitelju brskalnika search.yahoo.com ali je to odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.